• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB70 та проблеми інвертора

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Є 3 плати інвертора, які ніяк не можу перемогти. Хоча інвертор в ЕВ70 дуже примітивний ніби, але в мене з ними набагато більше проблем ніж з інверторами Ecoflow та інших станцій.

Один інвертор — працює через раз. Буквально) Був випалений, я відновив, але він то вмикається то не вмикається, не бачу закономірності. Закономірність є тільки з звукі — якщо вмикається і випадає в Short через пару сек, то одразу після вмикання він пищить. Якщо вмикається і буде працювати — не пищить. Чого він пищить, і вибиває short зрозуміти я не можу. Міняв обидва драйвера 2113, 2 ключа 20N60, обидві мікросхеми LM — 358 та 393. Та EG8010. Все пропаював. Не допомогло :(
Дійсно загадка для мене, в чому справа.
Якщо вмикається без писку, то все працює справно, і навіть навантаження 800 вт тримає без проблем.

Ще 2 інвертори — горять одразу після запуску розеток. Горять так, що вишибає і високу частину, і низьку. Міняв ВСІ ключі, міняв драйвери 2113 високої частини, міняв діоди D17, D18 по низу плати, міняв обв'язку біля ключів, міняв LM358, LM393, міняв стаб 15V, міняв стаб 5V, міняв EG8010 — і 0 результату, горить так само, одразу ж після вмикання розеток, і вибиває всі ключі. Чому, знову ж не розумію...

Хтось стикався з таким?
Прикріпив відео роботи інвертора, який працює через раз

Вкладення

• VID_20240328_225343_517.mp4
    7 Mб

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Один інвертор — працює через раз
З цим я розібрався)
Замінив ще високовольтну банку, поміняв взірваний резистор R134 біля LM358, але це нічого не дало.
Тоді знову поміняв EG8010 і все запрацювало одразу)

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Важко щось підказати, ще важче подібне відловити... :( Як варіант, мікротріщини, непропай в обв'язках.
Не мав з цією моделлю подібних проблем.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Не мав з цією моделлю подібних проблем
Я також, це рідко таке, ось за останні 3 місяці 2 випадки, і ось воно в мене 3 місяці стоїть, і не розумію куди дивитися взагалі. Думаю може просто принципово всі елементи зняти і поставити назад, ну і перевірити. Хочу зробити щоб працювало

Ser_ik

Новий учасник
39 62
гляньте осцилографом синус, було щось схоже міняв кондесатори. також було б непогано бачити що приходить на драйвепа , та після них. замість акума для тасту використовую блок живлення 25в. струм не більше 1а. коли все ок то споживання 0,8а. Так меньше ключів горить :)

Вкладення

• 20240420_195957.jpg
    20240420_195957.jpg
    3.3 Mб · Перегляди: 146

viktor00478

Новий учасник
3 6
Є 3 плати інвертора, які ніяк не можу перемогти. Хоча інвертор в ЕВ70 дуже примітивний ніби, але в мене з ними набагато більше проблем ніж з інверторами Ecoflow та інших станцій.

Один інвертор — працює через раз. Буквально) Був випалений, я відновив, але він то вмикається то не вмикається, не бачу закономірності. Закономірність є тільки з звукі — якщо вмикається і випадає в Short через пару сек, то одразу після вмикання він пищить. Якщо вмикається і буде працювати — не пищить. Чого він пищить, і вибиває short зрозуміти я не можу. Міняв обидва драйвера 2113, 2 ключа 20N60, обидві мікросхеми LM — 358 та 393. Та EG8010. Все пропаював. Не допомогло :(
Якщо вмикається без писку, то все працює справно, і навіть навантаження 800 вт тримає без проблем.

Ще 2 інвертори — горять одразу після запуску розеток. Горять так, що вишибає і високу частину, і низьку. Міняв ВСІ ключі, міняв драйвери 2113 високої частини, міняв діоди D17, D18 по низу плати, міняв обв'язку біля ключів, міняв LM358, LM393, міняв стаб 15V, міняв стаб 5V, міняв EG8010 — і 0 результату, горить так само, одразу ж після вмикання розеток, і вибиває всі ключі. Чому, знову ж не розумію...

Хтось стикався з таким?
Прикріпив відео роботи інвертора, який працює через ра

Хтось стикався з таким?
Доброго дня, підкажіть будь ласка маркування діодів d17, d18

Tvbor

Новий учасник
4 4
Важко щось підказати, ще важче подібне відловити... :( Як варіант, мікротріщини, непропай в обв'язках.
Не мав з цією моделлю подібних проблем.
була така проблема на циєї моделі- завищена напруга на конденсаторі (до 530вольт), він виходив з ладу. заміна ємності напргугу "не збивала". В моєму випадку мікротріщини на ТПІ. Пропайка трансформатора вирішила питання. Можливо допоможе комусь.Бажаю всього найкращого

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
А в чому взаємозв'язок мікротріщин на ТПІ і завищеної напруги? Була би занижена, підгорало би там... Всеж силовий вузол. Дурня якась...

Tvbor

Новий учасник
4 4
Та в тому і справа, бо завищував напругу обратний звʼязок. Перевірено на двох пристроях, але у нас експлуатація безперебійників повʼязана з вібрацією.

alexffake

Новий учасник
49 68
было у меня на eb70 показывало короткое (шорт) хотя всё целое и транзисторы и тд, оказалась проблема с резистором 2 ома который стал 1киллоом, стоял он в первичке перед 7812 линейным регулятором

volodimirk

Активний учасник
117 98
Добра всем!
Подскажите , дроссель L7 размером 0805 (или даже 0603) возле регулятора 15В какой номиналом ставите..?
Видал как ПортерЛВ хаял любителей перемычек, неохота отдавать аппарат с перемычкой, хочу по феншую сделать...

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Я туди просто присираю нульовик, бо дроселі закінчились) з досвіду воно там ролі не грає, але перемичка не красиво)

LHP

Новий учасник
1 0
Добрий день
А хто може підказати маркування мікросхеми в корпусі so-8 із позиційним номером U14 на розкачку транзисторів яка стоїть біля SG3525 ?
Станція bluetti EB55, Коли зачищав лак випадково затер один символ маркування. Буду дуже вдячний за допомогу.

Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Добрий день
А хто може підказати маркування мікросхеми в корпусі so-8 із позиційним номером U14 на розкачку транзисторів яка стоїть біля SG3525 ?
Станція bluetti EB55, Коли зачищав лак випадково затер один символ маркування. Буду дуже вдячний за допомогу.
LM2724

mishelkiev

Новий учасник
22 18

Хтось стикався з таким?
там точно стояли lm358 чи tp2412?

kander

Новий учасник
3 0
Вітаю. Маю аналогічну проблему як у автора. Теж EB70. Перш початково були пробиті два низьковольтні мосфети. Зустрічного струму не було. Поставив замість них CRST030N10N. Не перший раз перевірений робочий варіант. Пристрій працює. Але час від часу помилка "SHORT". Навантаження 75-150ватт. Може викинути помилку через пів години, може більше години. На потужності 400-450ватт цього дефекту не помітив. Знову активація блоку розеток кнопкою, працює далі. Замінив типові ділянки які зустрічав. 2 резистори по 2 ома, які стоять біля стаба 7812. Замінив дросель який після стаба 7815. Наявних проблем не бачу. Можу махнути всі стаби, драйвери та проц. Запчастини всі є. Але шкода часу на невідомий результат. Підштовхніть будь ласка в якому напрямку рухатись. Зараз не маю в ремонті такої самої. Звірив би зворотні зв'язки на EG'шку. Але ж воно проявляє себе з часом. Є підозра, що ті заміри мені нічого не дадуть

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock