• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB70 дає 22V на вихід інвертора, та падає в помилку, після ремонту

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
В станції була стандартно згорівша висока та низька частина від зворотнього струму. Попередники поміняли високовольтні ключі на 20N60C3, низькі на IRF1407. І ще залишилась EG8010 в КЗ по 5V. Поміняв EG, почала вмикатись, загоратись зелений діод, але працює секунди 2 і short. На виході повний нуль. Нічого. Поміняв обидва IR2113, зʼявились 22V на виході, але всеодно, 2 секунди видає 22V AC та падає в помилку. Поміняв U8 — LM293, та U10 — LM2903. Теж нічого не дало)
Знайшов битий резистор 10 Ом після діоду, в гейтових колах вихідного транзистору. Поміняв. Теж нічого не дало взагалі)))
Bootstrap кола цілі. Перевірив всі резистори окрім супер високоомних — цілі. 5V стабільні є, 15 також. Дросель поміняв на всякий випадок, нічого не дало.

Залишилось кілька ідей:
1. Ключі 20N60C3 не підходять, хоча я думав це найменш вирогідний варіант, бо тоді б згоріли, а не давало 22V
2. Десь щось не так в колах обвʼязки LM2904 або EG8010
3. Бита EG8010 або IR2113
4. Поплили конденсатори в bootstrap колах, але без КЗ

Ваші варіанти?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Оєйку... Давайте поволи і поетапно. Що на ДЦ шині по напрузі? До повишайки питання маємо чи ні?
Я ні, то що на ґейтах шатківниці??? Наявність, амплітуда ШІМ 2 шт + перемикання полярності 50 Гц 2 шт?

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
1. На DC шині біля 400 вольт, тобто до DC шини питань немає
2. Ось це тільки завтра взнаю, бо сьогодні осцилограф був зайнятий)

Chessmen

Новий учасник
40 16
В станції була стандартно згорівша висока та низька частина від зворотнього струму. Попередники поміняли високовольтні ключі на 20N60C3, низькі на IRF1407. І ще залишилась EG8010 в КЗ по 5V. Поміняв EG, почала вмикатись, загоратись зелений діод, але працює секунди 2 і short. На виході повний нуль. Нічого. Поміняв обидва IR2113, зʼявились 22V на виході, але всеодно, 2 секунди видає 22V AC та падає в помилку. Поміняв U8 — LM293, та U10 — LM2903. Теж нічого не дало)
Знайшов битий резистор 10 Ом після діоду, в гейтових колах вихідного транзистору. Поміняв. Теж нічого не дало взагалі)))
Bootstrap кола цілі. Перевірив всі резистори окрім супер високоомних — цілі. 5V стабільні є, 15 також. Дросель поміняв на всякий випадок, нічого не дало.

Залишилось кілька ідей:
1. Ключі 20N60C3 не підходять, хоча я думав це найменш вирогідний варіант, бо тоді б згоріли, а не давало 22V
2. Десь щось не так в колах обвʼязки LM2904 або EG8010
3. Бита EG8010 або IR2113
4. Поплили конденсатори в bootstrap колах, але без КЗ

Ваші варіанти?
Доброго дня, підкажіть, вдалось знайти поломку? Бо ситуація трохи схожа, дає 220, але при нагрузці падає в помилку, а по замірам все чудово

Rekbr

Майстер
285 331
Запізно, та поділюся. ЕВ70 зайшла з діагнозом- при навантаженні більше 300Вт - shot. Нічого не горить. Станція вмикається і тримає навантаження довготривало ( я 100 Вт пробував)
Підкинув на ДБЖ- ХХ інвертору- 450 мА, а нормально 0,7А.
Сліди ремонту і мосфети в H мості.
Після заміни на рідні, які стоять з заводу IGBT XNF20N60T все стало як має бути.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
А що стояло після перешого ремонту? Оригінал чи пальонка?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock