• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Axioma ISPWM 3000 (Must PV18-2K-3K-HM), номінали шунта R69, R70, R71?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Доброго, Вам. Axioma ISPWM 3000, плата 16-50065302G після попереднього ремонту, купа не рідних деталей. Зарядка спалена в тотал.
Прошу допомоги у встановленні заводських номіналів резисторів шунта зарядки R69 R70 R71. Стоїть різнобій і хз що було по заводу... На перід вдячний.

Спалений резистор від шунта на ISens, поставив по класиці 1 кОм. Сколота глина по Vref на землю, 1 мкФ., мабуть, була.
Силові 2SK3876, гейтові кола класика 100 Ом, 10 Ом, 1N4148 Шім UC3843, міст GBU8M. В демфері спалений 10 Ом, ніби з заводу так було.

Вкладення

• DSC04692.JPG
    DSC04692.JPG
    313.5 Кб · Перегляди: 25
Останнє редагування:

santv18

Учасник Platinum
316 499
Вітаю. Яка потужність зарядки? Номінал шунта можна порахувати знаючи номінальний струм. В даташиті на UC3843 вказано "
Shutdown of the UC3843 can be accomplished by two methods; either raise Pin 3 above 1V or pull Pin 1 below a voltage two diode drops above ground." Якщо на виводі 3 "ISens" напруга вище 1В ШІМ блокується. Таким чином ми можемо визначити при якому струмі буде спрацьовувати захист.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Дякую за підказку, завтра спробую на свіжу голову порахувати. 25А максимальний струм зарядки, напруга Мах умовно 28В. Але можуть бути нюанси - адже присутнє регулювання струму через меню і хз як воно організовано... Але точно по "холодній" стороні.

схемотехніка цієї Аксіоми 1 в 1 з Must PV18-2K-3K-HM. В публічному доступі є сервісмануал але без потрібної інформації :(
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Поставив три по 0,3 Ом. Що дає 0,1 Ом шунта. Першопричиною, схоже була кераміка в демпфері по високій. При першому включенні влупила і потягнула резистор. Хоч не була пробитою явно...
На столі працює, перехід АКБ/байпас/зарядка адекватні. Лиш кинулось в очі, що перетворювач зарядки стартує відразу при появі 220 але струму не дає. Далі струм появляється при старті зарядки і її індикації. Тобто поведінка, наче, адекватна. Буду збирати і перевіряти на великих струмах з АКБ.

Чи нормою є запуск перетворювача зарядки відразу при появі 220 на цих моделях?

* * *

По факту, після відновлення,зарядка працює але струму не дає :) Поки не можу знайти причини а змальовувати схему повністю нема часу. :(

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Повторно перевірив усе дрібне, Поміняв провсяк в обв'язці СМД транзистор і діод, в меню виставив приорітет зарядки від мережі, максимальний струм зарядки (40А)
І як результат бачу 8 Ампер що дає всього 200 Вт. Мо таки з шунтами у мене не все в порядку?
Номінал шунта по заводу залишається відкритим питанням.

santv18

Учасник Platinum
316 499
Мо таки з шунтами у мене не все в порядку?
Може я помиляюсь, але на шунті 0,1 Ом в схемі з UC3843 захист має спрацьовувати при 10А. А якщо напруга 300В то це 3квт. Додайте ще один резистор на 0,3 Ом в паралель. Якщо струм не зміниться на виході тоді проблема не в цих шунтах.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Знайомтеся з третім клоном - ABAX OBV-3000, плата 1 в 1. З заводу резистори як на фото вище, сумарний опір 0,083 Ом при замірі на 100 кГц і 0,073 Ом при 100 гц. (замір прямо в схемі).
Схоже, мої проблеми не у шунті. Але спробую підігнати опір у себе.

маркування резисторів з заводу мені не зрозуміле. В 5 полосковій схемі срідний не може третьою позицією. Якщо відкинути останню полосу і рахувати по 4 полосній, то
2 шт Червоний, Чорний, Срібний Золотий, Чорний. - 0,2 Ом
1 шт Чевоний, Фіолетовий, Срібний, Золотий, Білий. - 0,27Ом
І, тоді сумарний розрахунковий опір шунта рівний 0,073 Ом.
Але що це за 5 полосне маркування, що не знайоме жодному калькулятору?

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Опираючись на донора, поміняв шунт на правильний і резистор відводу iSens 1к а не 1,2 як я собі придумав. В результаті струм зарядки 10А і крапка...
Я здаюсь... :( Єдина зацепка - інвертор відображає струм розряду АКБ АЛЕ не бачить струму заряду. В меню його значення 0 А при фактичному 10А.
Як де і чим він має міряти струм заряду - я розуміння не маю...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Опираючись на донора, поміняв шунт на правильний і резистор відводу iSens 1к а не 1,2 як я собі придумав. В результаті струм зарядки 10А і крапка...
Я здаюсь... :( Єдина зацепка - інвертор відображає струм розряду АКБ АЛЕ не бачить струму заряду. В меню його значення 0 А при фактичному 10А.
Як де і чим він має міряти струм заряду - я розуміння не маю...
* * *
Мав можливість звіритись на клоні - НЕМА індикації струму заряду. Нуль. Тому і не найшов кудою міряє, бо НЕ міряє... Струм задається в меню двома значеннями 15А (50%) і 30 А (100%) чи якось так.
А індикація фактичного струму - відсутня. На рівні заліза, схоже, струм зарядки задається одною з оптопар шляхом зміни частотозадаючих кіл. Але то не точно.
Також, повністю робочий клон давав струм зарядки 11 А (хз які режими були в меню...) Мо вони всі мають занижений струм по факту?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock