• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання ATZ Power 1000 після зустрічки повишайка йде в рознос.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Другий раз стикаюся з ATZ Power 1000 після зустрічки. Першого - проц в КЗ, віддав без ремонтту. Другий - пробита сила повишайки, стрельнув електроліт 500 вольтовіий ДЦ шині, два драйвера, вся сила високої.
повимінював, При спробі включення появився вихід і знову гепнуло за пару секунд. Винесло драйвера по +15, і лінійник цієї напруги. Розбор польотів - на ДЦ шині 600+ Вольт, димлять супресори по низу (SMBJ64A не пробиті).
Напруга від АКБ завищеною бути не може. Чомусь повишайка йде в рознос :(
На платі інвертора (PYS-PEP-E01000) є дві оптопари. Одна від проца субмодуля прокидує лінію "ТХ" на морду (бум вважати, що то "поверГуд"). RX не задіяна. Друга керує вентиляторами (термодатчик на проц субмодуля).
Тобто, повишайка на SA3525 не має зворотнього зв'яжку. Як і чому вона може завищувати напругу? Частота, заповнення? Ці кола не могли бути пошкодженні перевантаженням...
Допис оновлено:

Включив послідовно три лампи 100 Вт 220В і навантажив ДЦ шину. З АКБ 26 Вольт (28% рівень заряду по індикатору), напруга ДЦ шини тримається 438 Вольт.
Звідси висновки - конденсатори на 450 вольт не стануть... Напруга 500+ - результат роботи на ХХ без навантаженння, і скоріш за все, є нормою. Або перевищення було результатом додаткового споживання стаба на 15 вольт, Бо тепер супресори не гріються.

Виміняв повторно силу і драйвера - не їде. :( Нема двох сигналів перемикання 50Гц на вхід драйверів. Сигнали проходять через транзистори 1HD (
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
). Вони і резистори 5кОм цілі.
Сигналів нема з проца. Справні канали на проці дзвоняться як діоди. Проблемні 19 мОм на землю :) Як? Чому? :(
Проц затертий лазером та і мабуть закритий від читання. Кінцева... :(

Розпіновка зі стандартним модулем не співпадає. Проста переробка не можлива. :(

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Дуже схоже на спрацювання захисту від сквозного струму (cross-conduction )
Можливо, процесор не бачить коректний зворотний зв’язок або зафіксував fault і блокує ці два канали для захисту силової частини , щоб гарантовано не допустити наскрізного струму. :unsure:

і ще підозріло однакові 19 ом на двох пінах вказують на однакову внутрішню структуру ... якось більше схоже на логічне блокування каналів.

Jael.Dace

Інженер
417 616
Корисного нічого не скажу. Але в мене негативний досвід з цією моделлю.
Була після зустрічки з дохлими транзюками і драйверами синусорізки, а також половиною дохлих транзисторів по низькій частині. Відновив - наче працює, але дуже гріються транзистори синусорізки, а вентилятори вмикаються при >120С на радіаторі. Активне навантаження по номіналу тримає, але до радіатора не доторкнутися. Гріється навіть на ХХ. Дефектів більше не знайшов, а клієнт дуже квапив, тож переналаштував керування кулерами, щоб вмикалися раніше (до речі там ще під трансформатором є датчики і вони теж зав'язані) і підібрав транзистори, які менше гріються і віддав так. Через кілька днів повернулася з пробитими вихідними. Замінив, додав ємності по живленню вихідних каскадів драйверів, довго тестував на різному навантаженні - гріється, працює, але здається, що при раптовому вмиканні потужного активного або невеличкого реактивного навантаженні, просадка вихідної напруги (обмеження потужності) надто помітна, ще й супроводжується звуками... Клієнт знову забрав і довго не повертався, а як почались знову відключення - повернувся знову з пробитими ЛГБТ (БТІЗ), але на цей раз ще й супрессори - один в КЗ, а другий з протіканням. В межах міста нових SMBJ64A не знайшов, а клієнту прям зараз треба, тож впаяв туди здається щось на 75V, замінив комплект IGBT і щось мені здалося, що вона перестала так грітися, як раніше. Поведінка при зміні навантаження - та сама. Напруга HV DC, на виході, та форма синусу - в нормі. Віддав з попередженням, що вона не доремонтована (всі повторні ремонти повністю за мій рахунок). За кілька днів чувак телефонує і каже, що в нього до її виходу під'єднан стабілізатор і він раптом почав показувати 300V! Поки розмовляли по телефону, він встромив туди ще й зарядку від ноута і показники напруги прийшли в норму - 230V. Але чувак ще казав про короткочасну просадку напруги кожного разу, як під'єднуєш якийсь споживач до станції. Сказав, що не може зараз без станції, але коли буде трохи легше, або коли сгорить знову - привезе.
Допис оновлено:

Для себе вирішив, що не буду брати цю модель в ремонт. Або вона надто глючна, або ми з нею несумісні...

Mtv

Майстер
285 440
Трохи не туди мене понесло 😅
про опір я справді написав дурницю 😁
Після зняття живлення вихідні транзистори МК мають бути закриті, тож такої картини бути не повинно. там дійсно у вас КЗ.
Просто пригадав нещодавно знайдену інфу з мануалів на STM32, де описано, що при break-події МК апаратно вимикає PWM і переводить виходи в заздалегідь заданий безпечний стан — low, high або Hi-Z, щоб уникнути сквозного струму.

Вкладення

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    189.9 Кб · Перегляди: 23

oversize

Активний учасник
169 118
Тобто, повишайка на SA3525 не має зворотнього зв'яжку. Як і чому вона може завищувати напругу? Частота, заповнення? Ці кола не могли бути пошкодженні перевантаженням...
можливо зворотній зв'язок працює по "холодній" частині? від якогось ланцюга корегуючого напруга АКБ<->заповнення ШИМ?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Не думаю. Практично у всіх інверторів мо за якими вийнятками ОС по низу нема.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock