• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Apower2000 живлення EG1615

LionK

Новий учасник
33 44
Нарешті мені доїхало все, що потрібно, для ремонту Apower2000 (після зустрічки, випалено частково і верх і низ, вимірювач потужності на виході, подуло трохи баняки, драйвери явно не пробиті, в EG1615 та EG8026 дірки випалені)
Вирішив запускати "покроково".
Спочатку перепаяв EG1615 + EG8026 на субмодулі. підєднався USB-TTL. данні йдуть. (фото)
зачепив той субмодуль до інвертора. підєднав все окрім ліхтаря, AC та mppt і увімкнув станцію
Морда увімкнулась, показала адекватний заряд, кулери стартонули і зупинились..... АЛЕ
на субмодулі блимнув зелений світлодіод біля EG1615 і погас (при перевірці від USB-TTL, він вмикався, а потім починав блимати червоним).
При спробі увімкнути AC. нічого не відбувається.
Я спробував почитати EG1615 та EG8026 (GND + RT+TX), але там тиша, живлення на субмодуль відсутнє.

"пішов" по живленню субмодуля. на ЛДО (AMS1117 3,3) живлення не приходить (що зроуміло бо "наприкінці" цієї лінії накопичувальні баняки, а там "сухо")
інша лінія живлення це 16в по дроту від морди. вона заживлює ще одне ЛДО на 3,3в (на "зовнішній" частині субмодуля). але звідти живлення йде тільки на третій чип (окрім EGшек) на субмодулі
на тому ж дроті від морди ще є Vbat, не встиг її повністю дослідити (додому поїхав), але мені здається там немає бути "сили"

Питання:
Звідки має живитись EG1615 при увімкнені станції від ака? що я пропустив?

Вкладення

• photo_2026-03-17_22-01-39.jpg
    photo_2026-03-17_22-01-39.jpg
    171.2 Кб · Перегляди: 47
  • photo_2026-03-17_22-01-35.jpg
    photo_2026-03-17_22-01-35.jpg
    196.3 Кб · Перегляди: 47

LionK

Новий учасник
33 44
хлопці. у кого є робочий субмодуль від 2000?
подайте,будь ласка, на неї ті 16в окремо від плати інвертора і морди. Та гляньте чи підіймається 3,3в для для живлення EG1615.
бо в мене вже дах їде. можна навіть нічого не міряти, якщо світлоділди почнуть блимати, то значить подаються.

Вкладення

• Screenshot_34.png
    Screenshot_34.png
    2.2 Mб · Перегляди: 30

teskazp

Активний учасник
147 153
Реально уже даже ржать не хочется. Вам что в схему мешает посмотреть - религия? Может станет тогда понятно откуда 3,3 формируется. Не мучайте ее, найдите мастера.

TISA

Новий учасник
10 8
Може воно

Вкладення

• 2026-03-21_200334.jpg
    2026-03-21_200334.jpg
    151.8 Кб · Перегляди: 37

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
На 1615 якщо не помиляюсь йде напруга із блока живлення жовтого схожий на великий конденсатор. І там живлення це йде через шунт якщо шунт закорочений то там кз може бути і живлення відсутнє. 1615 там є стабілізатор який робить з 12в 3.3в для процесора і самої eg на 8026 там окремо формується напруга вони ізольовані
Допис оновлено:

хлопці. у кого є робочий субмодуль від 2000?
подайте,будь ласка, на неї ті 16в окремо від плати інвертора і морди. Та гляньте чи підіймається 3,3в для для живлення EG1615.
бо в мене вже дах їде. можна навіть нічого не міряти, якщо світлоділди почнуть блимати, то значить подаються.
ось, https://gsm.in.ua/threads/apower2000-nalashtuvannja-eg1615-eg8026.2220/post-12981 тут вже є створена тема на АП2000 і там є вже вирішені проблеми і тд
Допис оновлено:

Посилання я надав там я скинув в пдф всі даташити і інфу що куди йде

TISA

Новий учасник
10 8
Є ще така строчка 工作电源:+3.3V 和+12V (Робоче живлення: +3,3 В та +12 В). Це відносно 1615
Допис оновлено:

Десь так треба ввімкнути (шукати де живуть +12 вольт)

1615
Допис оновлено:

... гляньте чи підіймається 3,3в для для живлення EG1615.

Здається як по замовленню для Вас

Вкладення

• 1.数据手册_EG1615谐振型双有源桥(DAB)控制芯片数据手册V2.0(20250304).pdf
    1.5 Mб · Перегляди: 13
Останнє редагування:

LionK

Новий учасник
33 44
Є ще така строчка 工作电源:+3.3V 和+12V (Робоче живлення: +3,3 В та +12 В). Це відносно 1615
Допис оновлено:

Переглянути вкладення 6370
Допис оновлено:

дяка за наводку. відос допоміг. проблема була інша. але був задан правильний напрямок пошуку (до цього вважав, що та частина інвертора тільки за МППТ відповідає, тож взагалі там не шукав)
десь обрив BAT+ (на субмодуль теж не приходило). Я так і не знайшов де саме, він між слоями десь, а темний текстоліт і купа герметику не допомагають з пошуком.
Прокинув дротом зовні.
EG1615 отримав живлення і навіть трохи накачав накопичувальні. +-200в
Але цього вистачило для запуска 400 вольтового DC-DC і старта EG8026.

колупаю далі.

P.S. окреме вітання "хохотунчику", якому все, що я писав, було дуже смішно. Нарешті я "зустрів" людину, яка все знає і вміє від народження, ніколи не тупила і не помилялась ;)

Вкладення

• Screenshot_235.png
    Screenshot_235.png
    716.6 Кб · Перегляди: 21
  • Screenshot_236.png
    Screenshot_236.png
    1.2 Mб · Перегляди: 21

teskazp

Активний учасник
147 153
P.S. окреме вітання "хохотунчику", якому все, що я писав, було дуже смішно. Нарешті я "зустрів" людину, яка все знає і вміє від народження, ніколи не тупила і не помилялась ;)
Да вы шо, так всему ж виной прошивка была🤣
Или признать тупость не так приятно как списать свою криворукость на кого то

teskazp

Активний учасник
147 153
Ви так багато «добра» на форум принесли, що вже теми плутаєте.
Мне можно, я уже старенький, но мультиметром еще пользоваться не разучился чего и вам желаю.
Два раза вам говорил схема - побоку, ну в видео оно ж не схема совсем. Как вы вообще беретесь что то справлять если мультимерт нынче для вас это страшное оружие, а вы оружие в руки не берете - религия. Хотя оно конечно проще спросить почему нет 3,3 подав 15в которые к тем 3,3 отношение имеют, как вы к схеме.

LionK

Новий учасник
33 44
Мне можно, я уже старенький, но мультиметром еще пользоваться не разучился чего и вам желаю.
Два раза вам говорил схема - побоку, ну в видео оно ж не схема совсем. Как вы вообще беретесь что то справлять если мультимерт нынче для вас это страшное оружие, а вы оружие в руки не берете - религия. Хотя оно конечно проще спросить почему нет 3,3 подав 15в которые к тем 3,3 отношение имеют, как вы к схеме.
співчуваю Вашим близьким.

teskazp

Активний учасник
147 153
И автор видео не раз говорит спасибо когда я его тыкаю в схему. Хотя о чем это я - тут главное прошивка. :ROFLMAO:
Допис оновлено:

співчуваю Вашим близьким.
А у вас они вообще есть с такой то квадратной тыквой.

mishelkiev

Новий учасник
22 18
Допис оновлено:

Переглянути вкладення 6370
Допис оновлено:

не зря я старался видео снимал, хоть кому то полезно
Допис оновлено:

дяка за наводку. відос допоміг. проблема була інша. але був задан правильний напрямок пошуку (до цього вважав, що та частина інвертора тільки за МППТ відповідає, тож взагалі там не шукав)
десь обрив BAT+ (на субмодуль теж не приходило). Я так і не знайшов де саме, він між слоями десь, а темний текстоліт і купа герметику не допомагають з пошуком.
Прокинув дротом зовні.
EG1615 отримав живлення і навіть трохи накачав накопичувальні. +-200в
Але цього вистачило для запуска 400 вольтового DC-DC і старта EG8026.

колупаю далі.

получилось починить?

• Лайк
Реакції: TISA

LionK

Новий учасник
33 44
не зря я старался видео снимал, хоть кому то полезно
Допис оновлено:

получилось починить?
поки що в процессі, але DC-AC вже працює. Це для мене хобі, тож займаюсь, коли є час.

Вкладення

• Screenshot_239.png
    Screenshot_239.png
    32.6 Кб · Перегляди: 20

mishelkiev

Новий учасник
22 18
поки що в процессі, але DC-AC вже працює. Це для мене хобі, тож займаюсь, коли є час.
440 завышено. через мои руки прошло много станций, 420-430. понаблюдайте за этим параметром. уверен если подзарядить батарею, там будет еще выше

LionK

Новий учасник
33 44
440 завышено. через мои руки прошло много станций, 420-430. понаблюдайте за этим параметром. уверен если подзарядить батарею, там будет еще выше
Дяка, за те, що звернули увагу. Зара якраз цим займаюсь. Там все набагато гірше:
на ХХ качає више 500, зупиняється по OVP, а потім знову і так по колу.
при підєднанні по UART до EG8026, система переходить в якийсь "тестовий" режим, реальна генерація припиняється, на банках стабільно тримає 430.
при навантаженні в 30w, поступово (десь за хвилину) зростає з 430 до +-470 і там "зупиняється"
при навантажені в 450w, на банках +-370

зара перевіряю апаратну частину. відновив відображення потужності, але, схоже, ще щось є.

не знайшов де в налаштуваннях EG1615/EG8026 виставляється цільова напруга високовольтної шини. Вона зашита по замовченню і її не можна змінювати?

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Дяка, за те, що звернули увагу. Зара якраз цим займаюсь. Там все набагато гірше:
на ХХ качає више 500, зупиняється по OVP, а потім знову і так по колу.
при підєднанні по UART до EG8026, система переходить в якийсь "тестовий" режим, реальна генерація припиняється, на банках стабільно тримає 430.
при навантаженні в 30w, поступово (десь за хвилину) зростає з 430 до +-470 і там "зупиняється"
при навантажені в 450w, на банках +-370

зара перевіряю апаратну частину. відновив відображення потужності, але, схоже, ще щось є.

не знайшов де в налаштуваннях EG1615/EG8026 виставляється цільова напруга високовольтної шини. Вона зашита по замовченню і її не можна змінювати?
Її можна змінювати але в певному діапазоні і там стандарт 420-430в. У вас проблема зі зворотнім зв'язком, шукайте на платі 2 резистори, транзистор та LM яка управляє оптопарою, це все на основній платі

• Лайк
Реакції: TISA
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock