• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Anker 757, не вкл розетки, не працює зарядка від 220

Mirco

Новий учасник
11 0
Перевірив всі транзистори ніби все ціле, стабілізатор U10 цілий. Єдине що знайшов біля плати управління діод D15 який дзвонився накоротко на всі ніжки, хоча виявився при випаюванні цілий. Перевіряючи дальше вияснив що 2 ножка діода іде на операційник U4 який виявився пробитий по VCC. Після випаювання на 2 ножці діода опір прийшов в норму, 1-3 ніжка дальше дзвоняться накоротко. Судячи зі всього вони ідуть на токовимірні резистори, але і на них коротке. Ще вияснив що є коротке на 5 нозі всіх драйверів nsi6602bd на лінії DIS. як я розумію вона зв'язана з 5в лінією. Тільки не можу знайти звідки туда 5в іде, мав б бути стабілізатор якийсь, а от де він знайти не можу. Буду вдячний за підказку. Фото зони з діодом та операційником додаю.

Вкладення

• Anker .jpg
    Anker .jpg
    1.7 Mб · Перегляди: 45

Yur4uk

Новий учасник
3 2
Доброго дня!
Завершив ремонт такої станції. U15 стабілізатор на 5В, живить всі драйвери NSI6602 зі сторони управління. Від цих 5В живиться U13, стабілізатор 3,3В. Від цього стабілізатора живляться U12, U16 датчики струму. Замість них ставив ACS725LLCTR-30AB-T. U4 операційний підсилювач для шунта. Ставив MCP6022 працює коректно. AMC1300B замінив на NSI1300D25 для вимірювання струму. AMC1311B замінив на NSI1311 для вимірювання напруги.
Драйвери NSI6602 коли згорають можуть коротити лінію живлення 5В. Також вони можуть коротити по лінії живлення P15V, що йдуть із блока живлення для власних потреб, там стоїть LDO в корпусі TO-252. В моєму варіанті вигоріли всі мікросхеми по лінії 3,3В, а також драйвери транзисторів по лінії 5В.

Вкладення

• anker_invertor.jpeg
    anker_invertor.jpeg
    1.1 Mб · Перегляди: 36
Останнє редагування:

Mirco

Новий учасник
11 0
дуже схоже на вашу ситуацію, якраз добрався до U12 і вияснив що він пробитий, познімав драйвера і планував шукати далі бо на всіх драйверах на лінії DIS залишилось коротке. Правда стабілізатор по 3.3в цілий в мене.

Mirco

Новий учасник
11 0
замінив датчики струму, операційник, драйвера, замінив AMC1300B та AMC1311B. При першому включенні ніби показало на дисплеї що є вихід запустились кулера, але все так же не заряджається і нема 220. при включеннні виходу чутно ніби як клацає реле 2 рази після запускаються на якийсь час кулера і потім зупиняються. Не можу ніяк знайти в чому може бути проблема. Продзвонив вже увесь інвертор вздовж і впоперек, щось упускаю не розумію що. ТАке вреження що реле запускає 220в, а потім відключає.

Yur4uk

Новий учасник
3 2
Якщо у вас були горілі транзистори і драйвери, в обв'язці драйверів перевірте гейтові резистори по 20 Ом, вони виграють разом із транзисторами і іншу обв'язку.

Mirco

Новий учасник
11 0
транзистори цілі, обв'язка ціла, драйвера махнув на всяк випадок, реально що було спалено датчики струму і операціний. До речі заміряв в момент клацання релюшки що робиться на виході, там на секунду появляється 230в і релюшка виключає їх, Яка причина може бути такої поведінки? проблема в самій релюшці?чи якийсь захист спрацьовує. якби там була прорблема в транзисторах чи обвязці то ці 230в не появились б навіть на ту секунду між спрацюваннями релюшки.

Останнє редагування:

Ярик1313

Новий учасник
8 0
транзистори цілі, обв'язка ціла, драйвера махнув на всяк випадок, реально що було спалено датчики струму і операціний. До речі заміряв в момент клацання релюшки що робиться на виході, там на секунду появляється 230в і релюшка виключає їх, Яка причина може бути такої поведінки? проблема в самій релюшці?чи якийсь захист спрацьовує. якби там була прорблема в транзисторах чи обвязці то ці 230в не появились б навіть на ту секунду між спрацюваннями релюшки.
Вирішили питання?

Mirco

Новий учасник
11 0
на жаль ні. час від часу повертаюсь до неї. На даний момент симптоми такі при включенні виходу, запускаються вентилятори, 220 на виході появляється і пропадає, потім виключаються вентилятори. При підключенні зарядки, появляється індикація і якась реле починає деренчати і відключається. На даному етапі перевірив всі реле, ніби справні, замінив їх на всяк випадок на нові. Перевірив конденсатори на управлінні реле все ок. Хоча сумніваюсь що проблема в них. Але треба напевне сочатку зрозуміти чому спрацьовує захист а тоді вже дивитись до зарядки, а в цілому застряг. Час від часу виникає якась ідея то повертаюсь до станції.

Mirco

Новий учасник
11 0
так і не можу розібратись з цією станцією, дуже дивна ситуація. Обновлю трошки ніформацію повноцінно. Коли станція прийшла воне не реагувала на зарядку і не видавала 220. Після розборки було виявлено спалений запобіжник з сторони зарядки, токовимірний датчик обвуглений та вибитий операційник. Дальльше це все замінив, запобіжник, датчики і поміняв оба і по зарядці і по виходу, замінив операційник. Не дуже подобались заміри на драйверах - замінив їх, також поміняв AMC1300B та AMC1311B та 6n137обидва. Була підозра на одну релюшку що може підзалипати, замінив всі 3. На даний момент симптоми такі. При спробі зарядки швидко клацає релюшка і відключає заряд, при цьому індикація зовнішнього джерала є, але споживання зрозуміло немає. При спробі включити вихід 220в. Включається релюшка на 2-3 секунди появляється 220в при цьому станціє бачить навантаження на виході в 6-7 кіловат і зрозуміло що відключає 220. А і це відбувається найкращзе при першому включеннні виходу, якщо його зразу повторно включити, може не показати таке споживання, я так розуміє що поки десь якісь конденсатори мають заряд, через кілька хвилин якщо включити то знову споживання в 6-7 кіловат. І от цю проблему вирішити не можу ніяк, не можу зрозуміти звідки воно береться. Оскільки датчики замінені, оптопари поміняні. Думав що може стабілізатор по 3в чудить, бо він якраз заживлює і датчики і операційник які повигорила, так ні 3.3в стабільні. І ніде нічого не можу знайти пробитого, що б могло давати такий ефект. Перевірив всі мосфети, дзвоняться нормально. І не можу зрозуміти чи питання все таки в логіці чи в силовій частині. Хоча по логіці вже все практично замінено. Десь є перекіс але де ніяк не знайду. Думав може по процу порт пробитий, але коли замикав ніжки на опреаційнику це навантаження пропадало, тому схоже що проц живий. Але він отримує криві дані.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Таке часто буває якщо підходити до ремонту без розуміння процесів і принципів роботи. Коли міняєш шопопало наугад. Ускладнюється воно ще й тим, що якщо таке має місце - то досвіду мало і хз що наставлять і як на заміну того, що не подобалося. Часто таким шляхом вносяться додаткові сторонні проблеми, як то КЗ, непропаї, не сумісні чи перемарковані деталі...
Що робити? Розбиратись з принципом роботи вузлів, не вгадувати, не фантазувати, дробити проблему на дрібні і поетапно виключати чи виправляти, проводячи нормальні заміри в процесі.

Яке реле клацає, чому і чи має, чи є то споживання по факту, які значення напруг (на ДЦ шині, по гарячому живленню драйверів, по живленню ОУ), що на затворах вихідного каскаду? Реле байпасу не залипше? Форма вихідної напруги? * відповіді не мені потрібні, а вам.
У вас багато припущень але жодної конкретики... Всього знати неможливо але має бути якась логіка і послідовність. Локалізуйте проблему, зрозумійте по якій причині і у якому вузлі вона виникає.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock