• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Allpowers R1500 не заряджається

mara

Новий учасник
27 32
Дякую за інфу.
Загальний висновок , що може бути і не батарея.( доречі 2дня після неділі заряжається до 100% і працює нормально)
Смішно , аде вони думають що я " повелітєль Батарей "-- це приблизно як наш портрет повелітєль роялів. :)
На вихідні передивлюсь весь БМС ,контакти. Прошивка не мінялась і дві других з цієї партії робочі.
Звичайно якщо мікропроцесор та контролер БМС робочі.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
@LionK,
Так а такі)
Тут взагалі немає шпильок, і місця під них теж

Вкладення

• IMG_8652.jpeg
    3.9 Mб · Перегляди: 21
  • IMG_8653.jpeg
    3.4 Mб · Перегляди: 17

LionK

Новий учасник
33 44
@LionK,
Так а такі)
Тут взагалі немає шпильок, і місця під них теж
так. там немає шпильок. в тому то і питання як їх туди додати ))

здається ми не розумієм один одного. я не кажу, що будь який акум можна "перепакувати".
Навпаки, я прямо написав, що "не кожен ак так можна виправити".
суть того, що я намагався донести, полягає в тому, що є реальна можливість замінити зварне зєднання на болт/гайка в деяких конфігураціях акумуляторів.
І це не гіпотеза. Я це зробив 3 рази. І воно працює вже пів року.

mara

Новий учасник
27 32
Добра всім,колеги.
Твір на тему «як ти провів свій вмхідний»
Првезли на вихідні R1500, про яку я писав в постах вище. На цей раз вона в коматозному стані , який точно описаний автором теми в першому посту.
Вибачаюсь перед автором теми ,що вліз зі своєю темою , але випадок один а один.
Накинувся на БМС , мосфети заряду , дозаряду , розряду цілі ,
обвязку контролера БМС , нічого не знайшов , Там , доречі, дебаг розєм біля контролера БМС , так що без прошивки контролер не поміняєш , не плутати з мікропроцесором , бо то само собою.
На батареї біля 50 вольт . На Першій комірці 3,58 , на останніх 3,33. Дилема - перша комірка погана ,чи всетаки балансир не рацює?
вирішив збалансувати вручну. струмом в міліампер 100 висадив її в3,3вольта .
Морда показує 0 процентів- батарея -50 вольт. Відключив батарею , знайшов резистор 10 ом , 250 ват ,десь за 3-4 години батарео висадив до 46,5вольт ,нижче побоявся -Це верхня таблиця.
Далі все підключив- ввімкнув станцію на зарядку -Це нижня ліва таблиця (процент на морді і напруга на батареї)
Потім повний розряд через вихід 230- на 300ват - то права нижня таблиця.
Станцію віддав -- про результати відпишусь
PS по правій нижній таблиці видно що залізофосфат ( збігається з теорією) має дуже незначну дельту по напрузі відносно ступеня розряду.
Особливо середня частина графіка ппрактично горизонтальна.
По БМС при розряді діод блимае з пеіодом 1 секунда,
при заряді ---3 сек.
при розбалансі аварія -- горить постійно
про фатальній збій взагалі не горить і нічогоне включвє.

.20260304 102528

Sergiyovich

Новий учасник
22 16
Докладаю буквами через пальці. Розбаланс у 3-5 сотки вольта на кількох комірках для цієї станції критично, починає чудити із зарядкою. Розбаланс у 1-3 сотки вольта дозволяють станції пакувати 1 кВт в батарею від 10 до 95 відсотків. Від 5 до 10 відсотків пакує починаючи 500 ватами поступово збільшуючи до кіловата. При досягненні 95 відсотків поступово зменшує до 220 ват і пакує до досягнення 100 відсотків. Контролюю ватметром ,від стану 5 відсотків до 100 відсотків упакувала в батарею 800 ват за 1годину 9 хвилин( на шильдіку заявлена ємність батки в 1152 ват/години). Продовжую продовжувати тримати її на активному балансирі щоб максимально вирівняти комірки.
Допис оновлено:

Доречі, на дисплеї 100 відсотків і нуль споживання, а ватметр в той же час показує що вона продовжує пакувати трохи більше 200 ват

Вкладення

• IMG_1342.jpeg
    IMG_1342.jpeg
    1.2 Mб · Перегляди: 19
Останнє редагування:
  • Лайк
Реакції: mara

LionK

Новий учасник
33 44
Чомусь згадав старий прикол. Коли біологи початківці провели купу досліджень і вимірювань мурашників на протязі декількох років і дійшли приголомшевого висновку:
В абсолютно всіх мурашниках, що вони дослідили, довжина окружності мурашника приблизно в 3 рази більша за його діаметр

Sergiyovich

Новий учасник
22 16
Чомусь згадав старий прикол. Коли біологи початківці провели купу досліджень і вимірювань мурашників на протязі декількох років і дійшли приголомшевого висновку:
В абсолютно всіх мурашниках, що вони дослідили, довжина окружності мурашника приблизно в 3 рази більша за його діаметр
Та блін з таким розбалансом, як тут був, екофлячки та блакитні єті працюють без проблем. А тут ось попавсь. Не даремно мене Портер одразу запитав про стан батареї. Але як виявилося я не самий тупий і не самий жадібний. Переді мною цю станцію відправляли на ремонт у Київ. Читав заключення сервісного центру. Плакав. Зараз скину фото
Допис оновлено:

Назву СЦ та контакти клієнта приховаю, не мені судити діяльність інших.
Допис оновлено:

Щоб я так жив і мені платили по 100 мертвих президентів за те що не можу нічим допомогти)

Вкладення

• IMG_1343.jpeg
    IMG_1343.jpeg
    255.3 Кб · Перегляди: 28
Останнє редагування:

santv18

Учасник Platinum
316 499
Щоб я так жив і мені платили по 100 мертвих президентів за те що не можу нічим допомогти)
А що так можна було? Жесть. Та щоб таке писати і майстром не потрібно бути. У нас в місті і 300грн. за адекватно зроблену діагностику люди не дуже хочуть платити, коли купа часу потрачено, а ремонт їм дорого.

mara

Новий учасник
27 32
Добра, колеги. Про мій випадок.
Через дня два станція вернулась -- симптоми попередні 30% 1 ват заряду до безкінця.
Так що повністю підтверджую слова автора.
Там скоріше всього баг в софті -- БМС баче розбаланс і відключає мосфет зараду.
А морда цього не розуміє . А так як вона керує інвертором , то вона продовжує заряд , але споживаня впало -- от вона і висить з тим 1% до безкінця.

Клапауцій

Новий учасник
33 18
Добра, колеги. Про мій випадок.
Через дня два станція вернулась -- симптоми попередні 30% 1 ват заряду до безкінця.
Так що повністю підтверджую слова автора.
Там скоріше всього баг в софті -- БМС баче розбаланс і відключає мосфет зараду.
А морда цього не розуміє . А так як вона керує інвертором , то вона продовжує заряд , але споживаня впало -- от вона і висить з тим 1% до безкінця.
В мене на такі випадки є цеглина. На якій ніхровомим дротом товщиною 1мм намотаний резистор 4 0ма.Ця штука в мене для розрядки і тестування акумуляторів. Продам вам секрет станцій Аллпаверс. Заряд який пише станція знімається мордою з процесора бмс. Заряд який є на акумуляторі вираховується БМСкою при заряді або розряді. Там є такі собі опори по 0.002 Ома. Так от процесор БМСки рахує скільки струму зайшло або вийшло з акума.Чому так?. Пояснюю. Акуми LiFe дуже неприємні у використанні. В них є дві точні напруги. Повна 3.7 і мінімальна 2.7. Все інше туман. От 80% ємності 3.35 30% теж 3.35. Тому контролер по напузі може бачити або 100% або 0%. Тому ці БМС ВИРАХОВУЮТЬ кількість заряду яка є відносно кількості струму яка зайшла обо войшла з акумулятора. От у вас є акумулятор який показує 30% і не бере зарядку. Провірте всі банки на напругу. Зуб даю він 100% заряджений. Шо робимо - Підключаємо цеглину 4 ом на клеми акуми МИМО БМС. і розряжаємо його десь до 3.0в на банці. Дуже прошу контролювати процес шоб якась напівдохла банка не перерозрядилася. Псіля успішного розряду підключаємо все в штатний режим і включаємо інвертор. Кладемо нагрузку. Через доволі незначний проміжок часу станція скаже 0% і вимкнеться. Ну тепер підключаємо зарядку і п'ємо каву. !00% процентів зарядки ви точно побачите.

• Лайк
Реакції: TISA

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Як цікаво ви про кулонометр написали! Зачитаєшся. :)

mara

Новий учасник
27 32
В мене на такі випадки є цеглина. На якій ніхровомим дротом товщиною 1мм намотаний резистор 4 0ма.Ця штука в мене для розрядки і тестування акумуляторів. Продам вам секрет станцій Аллпаверс. Заряд який пише станція знімається мордою з процесора бмс. Заряд який є на акумуляторі вираховується БМСкою при заряді або розряді. Там є такі собі опори по 0.002 Ома. Так от процесор БМСки рахує скільки струму зайшло або вийшло з акума.Чому так?. Пояснюю. Акуми LiFe дуже неприємні у використанні. В них є дві точні напруги. Повна 3.7 і мінімальна 2.7. Все інше туман. От 80% ємності 3.35 30% теж 3.35. Тому контролер по напузі може бачити або 100% або 0%. Тому ці БМС ВИРАХОВУЮТЬ кількість заряду яка є відносно кількості струму яка зайшла обо войшла з акумулятора. От у вас є акумулятор який показує 30% і не бере зарядку. Провірте всі банки на напругу. Зуб даю він 100% заряджений. Шо робимо - Підключаємо цеглину 4 ом на клеми акуми МИМО БМС. і розряжаємо його десь до 3.0в на банці. Дуже прошу контролювати процес шоб якась напівдохла банка не перерозрядилася. Псіля успішного розряду підключаємо все в штатний режим і включаємо інвертор. Кладемо нагрузку. Через доволі незначний проміжок часу станція скаже 0% і вимкнеться. Ну тепер підключаємо зарядку і п'ємо каву. !00% процентів зарядки ви точно побачите.
Ви другими словами переказали мій попередній пост , він зверху цієї сторінки з прикріпленим синім папіром . Так що купляти не буду.

Клапауцій

Новий учасник
33 18
Звісно можливе. І саме таке, дуже часто і трапляється у LiFePo4. І головний сюрприз — це не чиниться, бо ферум фосфат сварений на заводі лазером або УЗ, а таких аппаратів ні в кого немає в Україні.
Міняю комірки аш гай шумить. Паяльник ще ніхто не відміняв. На днях міняв 11 елементів на R3500.(цілу скцію).

Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Паяльник ще ніхто не відміняв.
Страшно уявити як воно виглядає, і то як воно ненадійно. Теж зустрічав Дельти 2, де люди припаяли елементи. Але воно тому до нас і зайшло, бо трималось як гавно, і з часом просто відпав контакт

santv18

Учасник Platinum
316 499
Міняю комірки аш гай шумить. Паяльник ще ніхто не відміняв. На днях міняв 11 елементів на R3500.(цілу скцію).
Ви можете нам показати фото? І описати сам процес з"єднання цих комірок за допомогою пайки. Поділіться досвідом. Бо мені цікаво.

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Страшно уявити як воно виглядає, і то як воно ненадійно. Теж зустрічав Дельти 2, де люди припаяли елементи. Але воно тому до нас і зайшло, бо трималось як гавно, і з часом просто відпав контакт
Також була дельта2 на пайці перепакована повністью - все повідлітало, причому не від тряски а від перегріву, припій тупо посипався))

mara

Новий учасник
27 32
Теж зустрічав пайку -- мені здалось ,що там проходить якась електрохімічна реакція . Припій кристалізувався та висипається як якась сіль.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock