• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання AC70P після генератора. Нема виходу AC. Зарядка від АС - Ок.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Генератор. сила палена наскрізь. Відновив повишайку, синхронник і Н-міст. ІБЖ на власні в порядку. Станція не вмикається.
АБЖ відключена, на банках норма без перекосів, Заживив від ДЦ - морда вмикається. Постійно моргає АС і помилка. Не заряджається.
Довго шпортався, нічого не виявив. На БМСці нема ніяких вторинних напруг. Включив від АС - нормально включилась, зарядилась кіловатом.
Байпасом працює.Тепер нормально вкл/викл з кнопки. помилка АС з'являється при включенні виходу. Висока на ДЦ не піднімається.
Ніпанятна...
По логіці для зарядки, Н-міст працює як випрямляч а синхронник шаткує. Повишайка або активна або працює як діодний міст.
При роботі від АКБ нема високої, значить або повишайка або синхронник. Але він точно задіяний при зарядці, отже в порядку. Виходить повишвйка.
Обв'язки цілі, драйвера не пробиті, Підлізти поміряти на включеній нема як :( Драйвера NSD1624 не доступні. Чи мають вони прямих аналогів?
Наче, IRS2186 пін ту пін, хтось пробував?

Ваші думки по пошуку причини проблеми окрім як підкидати драйвера повишайки?
Чи вниках хтось в алгоритми керування БМС??? Зараз, як воно вкл/викл з кнопки нормально у мене всеодно заживлений силовий вихід. Транзистори не пробиті. Чи нормально це???

Останнє редагування:

WladUA

Новий учасник
5 2
На виключеній з кнопки - батарея активна. Морда живиться з батареї. БМС виконує тільки захисну функцію - відключення при перезаряді та перерозряді та при перевищенні току. Ну це моя така думка, можу і помилятись. З приводу повишайки - може якісь проблеми з зворотнім зв'язком ? Щось десь згоріло ... Поміряти - можна ж дротики вивести для початку з входів драйверів, страшного нічого немає ))

Mtv

Майстер
285 440
Поміряти - можна ж дротики вивести для початку з входів драйверів, страшного нічого немає ))
Погоджуюсь.
Для важкодоступних місць виготовив кілька «подовжувачів» з екранованого проводу: одним кінцем припаявся до плати, іншим підключається щуп осцилографа. Також зробив ще один подовжувач для одночасного підключення двох щупів осцилографа.

Вкладення

• 20251216_153557.jpg
    20251216_153557.jpg
    2.2 Mб · Перегляди: 34
  • 20251216_154801.jpg
    20251216_154801.jpg
    1.3 Mб · Перегляди: 32

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Чуєте, а я підліз до повишайки і на усіх 4-ох плечах маю імпульси по гейтах. А от синхронник і шатківниця мовчать... Вертаємось назад...
На зарядці, то все живиться від ІБП мережевоно на власні потреби. Мо при роботі від АКб проблема з вторинними живленнями?
Йду дивитись як вони формуються від АКБ...
* * *
Мимо. Всі вторинні на місці, втч 12 В. на ЕС7 (схоже, тут живлення гаячих сторін оптопар). Усі оптопари дзвонились однаково. транзистори і обв'язки виміняні.
Поміняв опто на синхроннику - є висока 400+ ДЦ. Далі не їде... Виміняв ще 4 оптопари вихідного каскаду - без змін. Нічого не розумію... :(

* * *
Лізу повторно осликом. встиг побачити два ШІМа на шатківниці. На першому з перемиканням 50 Гц зіскочив щуп і коротнув. :( І маю знову тотал :( всі три каскади під заміну. :(
Мабутиь знаву відставлю в сторону :(
Допис оновлено:

* * *
Виміняв повторно все. Вмикав без двох транзисторів вихідного моста, перевірити синхронник. Зарактерного звуку як раніше нема. АС довгий час не падає в аварію. НА ДЦшині 494 Вольти.
Впаюю останні 2 транзистори - характерний звук і відразу в аварію.
Зараз у мене виміняна вся сила, обвязки і оптопари. В мене є на гейтах шатківниці адекватні сигнали на повишайці теж, маю високу ДЦ і НЕМА нічого на синхронник.
А чи не має він працювати тільки на зарядці? Типу захисні діоди шатківниці як випрямляч а ті два транзистори рубають на трансформатор? А від АКБ навпаки випрямлячем є захисні діоди двох транзисторів "синхронника"?

Тоді виходить, що проблема всеодно в вихідному каскаді з примутніми нормальними сигналами по гейтах. Дурня якась... Що ж я упускаю???
Допис оновлено:

* * *
Вивів дроти з трасформатору - норма. дивився ослом за дроселем - появляється і наростає синус і аварія. Повторно перелопатив обв'язку - нічого...
І тут мене відвідала думка - а якщо брегуть і не генератором на зарядці спалили?
Бінго! То був зустрічний струм і залипше вихідне реле. Як же дорого мені той досвід дався... :(

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Можливо, я запізно з цим питанням — станцію, ймовірно, вже зібрали…
Але все ж цікаво, в якому саме місці підключені ланцюжки резисторів по лініях AC?
на картинці замальовки з EB3A, не виключаю, що подібне рішення застосоване і в AC70P.
Припускаю, що процесор може відстежувати не лише факт наявності та амплітуду синусоїди, а й часову різницю появи синуса до реле та після реле.

Вкладення

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    9.6 Кб · Перегляди: 26

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Збірав давно. Також треба уточнити, що залипшим було вхідне а не вихідне реле. Тому мо і не зустрічка а просто гена.
Так, станція бачить одночасне наростання напруги і там і там і падає в аварію.
Але на жаль, без деталізації помилок...

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock