• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Інформація Заміна підшипників у сучасній пралці, або як потратити два дні на рівному місці.

Porter

Інженер-супервайзер
1,173 1,574
Добра, Вам, незламні. Пропоную як конкурсну роботу свій непрофільний досвід з юмором. Буде смішно, страшно і пізнавально.
Гучно загуділа моя пралка, висновок - підшипники пішли по жіночій статевій лінії. :( Здавалось би, що там є поміняти підшипники і сальники?
А ніт! Є нюанси... Хоч я і по електроніці, але релігія і гордість (та і скрута) не дозволили звернутись у сервіс. Сам!
Як справжній інжеНегр, я підійшов до ремонту відповідально: знайшов сервісмануал на подібну пралку, звідти дізнався, що бак розбірний.
Нагуглив комплект деталей, на профільному форумі позадавав дурних запитань і, зарезервувавши вільний день, "пігнав в їзду".
Та в житті, не так просто як на картинці... Дня не вистачило, а з деталями, як з горілкою - скільки не бери всеодно двіччі бігати.
Ремонт (заміна підшипників та сальнику баку, хрестовини та очистка) пралки SAMSUNG WW60J3263LW з подробицями і описом нюансів оформив у вигляді двох
повнорозмірних відео та одного короткого - як затравку з юмором. Тож пропоную їх Вам для подивитись, побакланити та посміятись з майстра, що заліз у не свою галузь.
Пережити разом з ним перемоги і помилки, здобути досвід. Гарного перегляду. :)
Коротке (юмор, дивитись до кінця! 1 хв.):
Перша частина (розборка):
Друга частина (зборка і перевірка):
До речі, коротке вийшло в світ саме на день народження форуму. :)

Останнє редагування:

rom4ik_4k

Новий учасник
7 8
Глянув перше відео, аж страшно стало. Таку роботу зробили! А якщо подумати про ремонт у майстра, то ще страшніше. Ціна ремонту напевно космічна. Аж голова починає боліти. Радий що все зробили своїми руками.

Porter

Інженер-супервайзер
1,173 1,574
Підшипники і сальник 700 + доставка 70
хрестовина і гвинти - 1020 + доставка 150
Банк миючого засобу -100 грн
Разом 2040 грн тільки запчастини. Скільки робота така вартує - я хз.

Dungeon_Master

Новий учасник
5 4
Глянув перше відео, аж страшно стало. Таку роботу зробили! А якщо подумати про ремонт у майстра, то ще страшніше. Ціна ремонту напевно космічна. Аж голова починає боліти. Радий що все зробили своїми руками.
Менi назвали цiну що трохи добавив I купив нову а стару скупщики забрали.

Porter

Інженер-супервайзер
1,173 1,574
Dungeon_Master , добре, що тепер у вас є розуміння, що не просто так вам таку ціну назвали. :)

Dungeon_Master

Новий учасник
5 4
Dungeon_Master , добре, що тепер у вас є розуміння, що не просто так вам таку ціну назвали. :)
Середня нова пральна машина коштує від 300$ платити 150$ за ремонт китайськими підшипниками 6-ти річної машини яка невідомо скільки ще пропрацює просто безглуздо. Я за 400$ купив з доставкою новий індезіт і працює він вже третій рік... за стару скупщики дали 100$ ітого вийшло все це в 300$. Коли зламається ця я повторю всю процедуру знову.

Porter

Інженер-супервайзер
1,173 1,574
Йшлось не про ваші погляди на економіку середнього класу а про об'єм роботи по старій пралці ;) Щоб ви розуміли, що майстри не афігєвші і знали за що вони беруть гроші і чому.

Dungeon_Master

Новий учасник
5 4
Йшлось не про ваші погляди на економіку середнього класу а про об'єм роботи по старій пралці ;) Щоб ви розуміли, що майстри не афігєвші і знали за що вони беруть гроші і чому.
Звісно це за бажанням якщо хтось це колись зібрав то напевно хтось і розбере і відремонтує але ресурс і доцільність такого ремонту теж має велике значення бо майстри мені називали гарантію місяць часу або взагалі без гарантії тож робити цей об'єм роботи або ні вирішувати клієнту.

Alex-reed

Новий учасник
8 4
Хрестовина в вас згнила бо двері пралки треба тримати відчиненими. Тоді після прання хрестовина підсохне і не буде окислюватись! Підшипники раз на 5 років будете мінять і все.
Допис оновлено:

Середня нова пральна машина коштує від 300$ платити 150$ за ремонт китайськими підшипниками 6-ти річної машини яка невідомо скільки ще пропрацює просто безглуздо. Я за 400$ купив з доставкою новий індезіт і працює він вже третій рік... за стару скупщики дали 100$ ітого вийшло все це в 300$. Коли зламається ця я повторю всю процедуру знову.
Як на мене краще трошки доплатить і взять нормальну машинку типу Miele або топчик у Bosch. Брати техніку по дну ринка таке собі!

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock