• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Хдд 2.5 WD3200BEVT плата 2060-701499-000 rev A . Як підключити Western Digital до терміналу?

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
Колега попросив подивитися до диску. Цікавлять дані.
Хдд 2.5 WD3200BEVT плата 2060-701499-000 rev A . Як підключити Western Digital до терміналу? І через який шнурок? Яка розпіновка? Які там рівні? 1.8В чи 3.3В ?
Термінал мені потрібно, щоб побачити помилку та чи бачить головки. Диск при включенні розкручується спробує головка рушитися з місця і все. (перестає крутитися). Компом , через перехідник SATA-USB не бачиться.
Колись ,я робив SWAP плат між дисками. Считував прошивку SPI флешки, дальше через PC-3000 мені сам дамп розлочували та робив ініцілізацію в терміналі на новій платі.
Згодом, запишу звук на диктофон, спроби старту диску. (там нічого критичного).

Вкладення

• Знімок екрана 2025-03-05 203210.png
    Знімок екрана 2025-03-05 203210.png
    620.1 Кб · Перегляди: 33
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
Ростику, конектор той, що в нього хочеться джампер запхати. Розказати Вам як землю видзвонити? :) Далі два чи три піни, RxTx методом тику не найдете?
Адаптер - любий УСБ - ТТЛ. Менше 5В ще не бачив терміналів (але я тим плотно не займаюсь).

Jael.Dace

Інженер
370 539
В WD терміналу, як в сігейтах чі самсунгах нема. Шукай програму WDMARVEL (зі старих версій, де в беті було ще не все закрито - 2.3 наприклад) та вивчай її можливості, та як влаштован диск. Але доведеться кілька місяців побавитись на робочих та недуже потрібних дисках, щоб зрозуміти що там і до чого. По суті ця програма - ATA-термінал, що дозволяє передавати команди через стандартний інтерфейс накопичувача. Можливості ремонту цих WD через ATA-термінал досить великі: можна злити повністю всі модулі службової зони, форматувати її та залити (через дещо закручену сраку) назад на диск, можна міняти карту голов, читати/писати F/W, робити будь що з транслятором, паспортом, дифект-листами то що. Але щоб цим всім навчитися ремонтувати, а не ломати диск - потрібно дуже багато часу. Будь яка неправильна дія може змусити забути про дані на завжди!

Jael.Dace

Інженер
370 539
Та я теж це давно покинув. Але колись витратив кілька років на ці справи - досить прикольно було, хоч і не давало можливості заробити))

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
Ростику, конектор той, що в нього хочеться джампер запхати. Розказати Вам як землю видзвонити? :) Далі два чи три піни, RxTx методом тику не найдете?
Адаптер - любий УСБ - ТТЛ. Менше 5В ще не бачив терміналів (але я тим плотно не займаюсь).
Дякую, Андрію. Власне, хотів уточнити чи все так як на Seagate.

В WD терміналу, як в сігейтах чі самсунгах нема. Шукай програму WDMARVEL (зі старих версій, де в беті було ще не все закрито - 2.3 наприклад) та вивчай її можливості, та як влаштован диск. Але доведеться кілька місяців побавитись на робочих та недуже потрібних дисках, щоб зрозуміти що там і до чого. По суті ця програма - ATA-термінал, що дозволяє передавати команди через стандартний інтерфейс накопичувача. Можливості ремонту цих WD через ATA-термінал досить великі: можна злити повністю всі модулі службової зони, форматувати її та залити (через дещо закручену сраку) назад на диск, можна міняти карту голов, читати/писати F/W, робити будь що з транслятором, паспортом, дифект-листами то що. Але щоб цим всім навчитися ремонтувати, а не ломати диск - потрібно дуже багато часу. Будь яка неправильна дія може змусити забути про дані на завжди!
Стандартний інтерфейс це перехідник sata-usb може бути? Мені, б якийсь чек лист диску. Що йому бракує, зробити діагностику. (щоб гарно сказати ця і ця помилка дохла голова наприклад). Потрібна спроба як не відновлення.
Якщо , у вас є досвід з ремонтов даного диску то готовий вам надсилати чи спробуєте його продіагностувати віддалено. Готовий оплатити
П. С
Спробую, купити робочий такий самий диск для тренування.

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
Ростику, Через sata-usb воно скоріше за все не працюватиме. Через ті адаптери часто навіть СМАРТ не глянеш...

Jael.Dace

Інженер
370 539
Досвід є, але нема можливоствей бо живу в гуртожитку в чужому місті з одним ноутбуком. А воно навіть далеко не на кожній материнській платі нормально працює! Через USB-SATA службові команди зазвичай не проходять - тільки звичайні "користувацькі": читання, запис, деякі адаптери дають можливість прочитати паспорт, але це - все. Для цих справ тримав комп на чіпсеті VIA з селероном на 478 сокеті. На більш нових платах, де вже 775 сокет - працювало погано, а на AMD/ATI взагалі краще не пробувати. Потрібна плата, яка не зависає намертво, при зависанні контроллера SATA, та яка дозволяє на ходу від'єднувати/під'єднувати диски без перезавантаження ОС.
Якщо тобі не дуже терміново треба, то можу в суботу пройтися по радіобазару - може знайду підходящий комплект (мать, проц, пам'ять, та бж.) не дуже дорого, але нічого не обіцяю. Як знайду - тоді зможу взятися.
Дистанційно - погана ідея.

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
Досвід є, але нема можливоствей бо живу в гуртожитку в чужому місті з одним ноутбуком. А воно навіть далеко не на кожній материнській платі нормально працює! Через USB-SATA службові команди зазвичай не проходять - тільки звичайні "користувацькі": читання, запис, деякі адаптери дають можливість прочитати паспорт, але це - все. Для цих справ тримав комп на чіпсеті VIA з селероном на 478 сокеті. На більш нових платах, де вже 775 сокет - працювало погано, а на AMD/ATI взагалі краще не пробувати. Потрібна плата, яка не зависає намертво, при зависанні контроллера SATA, та яка дозволяє на ходу від'єднувати/під'єднувати диски без перезавантаження ОС.
Якщо тобі не дуже терміново треба, то можу в суботу пройтися по радіобазару - може знайду підходящий комплект (мать, проц, пам'ять, та бж.) не дуже дорого, але нічого не обіцяю. Як знайду - тоді зможу взятися.
Дистанційно - погана ідея.
Відписав в приват.

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
Диск віддав клієнту поки. Можли спробує ще десь дати.
Чи є сенс купляти ACELAB PC-3000 ?

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
Ростику, нашо вам трактор, якщо з городини у вас тільки вазонки? :) Тобто, мало купити саму прогу, ще треба купа перехідників, адаптерів, величезний парк донорів, чистий бокс, багато досвіду і парк замовників. Тобто отак купивши ви навряд чи на тому заробите чи хочаби відіб'єте...

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
Ростику, нашо вам трактор, якщо з городини у вас тільки вазонки? :) Тобто, мало купити саму прогу, ще треба купа перехідників, адаптерів, величезний парк донорів, чистий бокс, багато досвіду і парк замовників. Тобто отак купивши ви навряд чи на тому заробите чи хочаби відіб'єте...
Не для себе на фірму :) Мені купили beeprog2c + перехідники за дорого +EV2400 це все для них копійки. А в роботі колись використовую. Достаньо разів вже врятував людям дупу коли диск заклинив чи робив swap плати. (але спершу дамп потрібно було розблокувати якраз тим прогером)
Нову машину до BGA за 5тис дол теж купили. Інколи є лишнє бабло то вкладаємо в інструмент.
Так, додатково мало зароблю бо на ставці. Але мати таку річ коли ти в ІТ фірмі як необхідність. Для вірної діагностики хоча б.

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
То вже інша тєма. Вашій шефі ще одного майстра не треба? :)

santv18

Учасник Platinum
281 427
Якби ж то і мені обладнання за такі гроші купляли:)

Rostyk.07

Активний учасник
117 40
То вже інша тєма. Вашій шефі ще одного майстра не треба? :)
Ми не в Україні) (батрачу на заробітки задовго до повномасштабної війни). Інколи, буває потрібно звісно людей.
Не маємо справи з людьми. Обслуговуємо як в нас АТБ. (техніку з нього). Заробітки не як в програмістів, великі фірми дуже економлять на людях. Незамінних не буває
Але, інструмент без проблем, бо його можна списати здається в податки. Я на цьому не знаюся якщо чесно.

Моя тема по вибору станції була :
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Хоч і дорога але не сильно вартує тих коштів.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock