• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Vtoman jump 1500x, шукаю фото плати дисплею

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Прийшов від військових, вже кимось копаний. По зарядці прогорів текстоліт, і його чудово зачистили, щоб кінців не знайти. Відновив частково з документації на драйвер, при старті зарядки вигорає діод d3, думаю що відновив не до кінця десь доріжки, та і ті що відновив - під сумнівом.
Можливо в когось була така чи є, проблема з прогаром по зарядці тут часта, але зазвичай воно вигорає в одну велику кашу з транзисторами.

Вкладення

• IMG20241029155302.jpg
    IMG20241029155302.jpg
    4 Mб · Перегляди: 107
  • IMG20241029154254.jpg
    IMG20241029154254.jpg
    4 Mб · Перегляди: 100
  • IMG20241029143634.jpg
    IMG20241029143634.jpg
    5.9 Mб · Перегляди: 101

Rekbr

Майстер
283 319
2 EG3113 транзисторами керують?
А фото з іншої сторони можна?( Так щоб зрозуміло було по орієнтації)
Середня лінія другого шару така тоненька вийшла у вас в такий масивний полігон? Якось не логічно. І не зрозуміло де цепочка керування затвором транзистора біля прогару. Там же має бути все симетрично.

akoste13

Учасник Platinum
296 440
З другої сторони нічого цікавого. Мене ось ця доріжка середня і цікавить, бо крайні 2 - то керування транзисторами, їх по даташиту на 3113 визвонив. А середня - кінців немає, до товстого полігону припаяв - єдине місце куди вона могла йти, пробував і в повітря її підвісити. + Я дуже сумніваюсь що той полігон це земля, бо верхній слой над ним - також земля, такого не бачив, який сенс так слої робить. Думаю там живлення проходить, по платі облазив - все ціле. Не було б попередників - було б в рази легче.
Допис оновлено:

Зараз ситуація що вигорає діод через 5-10 сек початку зарядки, конденсатор на всяк випадок замінив, драйвер, обзвонив весь драйвер - короткого нема. Сусідній драйвер такий самий там нічого не горить, живлення на діоді 12.6v на обох, по. Підключенні зарядки 24v і там і там зі сторони конденсатора підіймаються.

Вкладення

• IMG20241030095644.jpg
    IMG20241030095644.jpg
    4.4 Mб · Перегляди: 67
  • Screenshot_2024-10-29-13-52-42-39_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-10-29-13-52-42-39_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    267.8 Кб · Перегляди: 66

Rekbr

Майстер
283 319
Так центральная дорога из второго слоя куда звонится? Сейчас ты посадил ее на плюс (по конденсатору смотрел на обороте). Может в этом проблема?

Вкладення

• IMG_20241030_101641.jpg
    IMG_20241030_101641.jpg
    3.7 Mб · Перегляди: 51

akoste13

Учасник Platinum
296 440
То верхній слой, центральна запаяна в другий слой нижче який звониться на землю. Сама середня доріжка - нікуди не звониться, облазив всю плату так і не знайшов де виходить. Фото криве просто. А верхній плюс з пам'яті з другої станції йшов на пусте місце діода який з заводу не впаяний та на транзистори
Допис оновлено:

Якось так воно

Вкладення

• IMG_20241030_102423.jpg
    IMG_20241030_102423.jpg
    5.2 Mб · Перегляди: 59

Hedgey Stoumper

Новий учасник
12 6
Сам голову ламаю над цією схемою. Дісталася плата в стані не дуже. Сподіваюсь щось вам допоможе. Ось що надумав і наробив:
Що до схеми, то не зовсім впевнений як там індуктор приєднаний. Що б точно зрозуміти, то треба його зняти та очима подивитись, а мені ліньки. Якщо хтось має кращу схему цієї ділянки, чи є зауваження і рекомендації - буду вдячний за вашу допомогу. Мікросхеми на стільки китайські, що в самому китаї придбати проблема. Дякую що хоч тут дізнався чим замінити. Хоча і це не дуже допоможе. Є у нас в продажу аналогічні мікросхеми, але не на 600В, а на 300В. Ось у мене і думка... А чи не замінити на них? Це ділянка зарядки акумулятора і не думаю, що там такі високі напруги можуть бути. Хто що думає з цього приводу?

Вкладення

• Face1.jpg
    Face1.jpg
    1.3 Mб · Перегляди: 56
  • Face2.jpg
    Face2.jpg
    2.9 Mб · Перегляди: 56
  • Face shematic.jpg
    Face shematic.jpg
    628.8 Кб · Перегляди: 56
Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
283 319
Я не дуже грамотний, та зроблю припущення.
На вигляд buck-boost перетворювач. Хтось повинен давати сигнал на драйвери, і з вашої схеми з шунта rs1 кудись мають йти показники, для контролю струму.
Додам для інформативності схему, яка мені голову ламає від allpowers s700.
Ідейна реалізація має бути та сама- різні компоненти

Вкладення

• Screenshot_2025-11-11-17-54-54-334_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-11-11-17-54-54-334_com.android.chrome.jpg
    511.8 Кб · Перегляди: 44
  • IMG_20251203_223953.jpg
    IMG_20251203_223953.jpg
    3.9 Mб · Перегляди: 45

Hedgey Stoumper

Новий учасник
12 6
Так воно і є. Тут лише силова частина. Я раніше не стикався з такими схемами. Схоже тут реалізований варіант DC-DC і stepUP і stepDOWN в одному флаконі. Тобто що б можна було заряджати будь-яким зарядним. Мдя... Є думка замість цієї схеми встановити звичайний модуль stepDOWN з регулюванням струму і заряджати зарядним на 36В. Китайці багато таких модулів продають за копійки. Батарея там, якщо не помиляюсь десь на 24В. Отже повністю заряджена буде десь до 30В максимум. Це щоб не відновлювати схему, бо вже набридла. Як ваша думка? Цікаво як на це відреагує контролер що керує цим жахіттям. Для порядку є сенс залишити вхідні ключі. Вони, вроді як керуються окремою схемою і контролер до них діла не має. Хоча... :)

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Так воно і є. Тут лише силова частина. Я раніше не стикався з такими схемами. Схоже тут реалізований варіант DC-DC і stepUP і stepDOWN в одному флаконі. Тобто що б можна було заряджати будь-яким зарядним. Мдя... Є думка замість цієї схеми встановити звичайний модуль stepDOWN з регулюванням струму і заряджати зарядним на 36В. Китайці багато таких модулів продають за копійки. Батарея там, якщо не помиляюсь десь на 24В. Отже повністю заряджена буде десь до 30В максимум. Це щоб не відновлювати схему, бо вже набридла. Як ваша думка? Цікаво як на це відреагує контролер що керує цим жахіттям. Для порядку є сенс залишити вхідні ключі. Вони, вроді як керуються окремою схемою і контролер до них діла не має. Хоча... :)
Головне - навчити рідний контроллер бачити той новий модуль і рахувати % заряду, бо від того що ви окремим блоком зарядитесь - станція собі процент новий не намалює. Наскільки пам'ятаю вона % собі в мізки пише як екофлоу, і якщо в неї написано нуль - то хоть до 100 зарядіть вона на нулі виходи не вмикатиме

Hedgey Stoumper

Новий учасник
12 6
Головне - навчити рідний контроллер бачити той новий модуль і рахувати % заряду, бо від того що ви окремим блоком зарядитесь - станція собі процент новий не намалює. Наскільки пам'ятаю вона % собі в мізки пише як екофлоу, і якщо в неї написано нуль - то хоть до 100 зарядіть вона на нулі виходи не вмикатиме
А хіба не міряє чи зчитує по кан-шині з батареї? В екофлоу саме з БМС цю інформацію бере. Навчити регулювати зарядний струм і напругу точно не вдасться. Для контролера це буде як неначе заряд батареї сам собою збільшується. Хіба що буде моніторинг зарядного струму з блока живлення через замір падіння напруги на шунті RS1.
До речі хотів спитати. Мої фото хоч чимось допомогли, чи вже не актуально? Просто цікава доля вашої станції. Відремонтували чи ні? Чи може також якось інакше вирішили проблему?

Останнє редагування:

akoste13

Учасник Platinum
296 440
А хіба не міряє чи зчитує по кан-шині з батареї? В екофлоу саме з БМС цю інформацію бере. Навчити регулювати зарядний струм і напругу точно не вдасться. Для контролера це буде як неначе заряд батареї сам собою збільшується. Хіба що буде моніторинг зарядного струму з блока живлення через замір падіння напруги на шунті RS1.
До речі хотів спитати. Мої фото хоч чимось допомогли, чи вже не актуально? Просто цікава доля вашої станції. Відремонтували чи ні? Чи може також якось інакше вирішили проблему?
Я ці втомани більше не приймаю, та пішла без ремонту. Пробував просто окремо заряджать акб - при індикації нуля на дисплеї - жодний вихід не працює, і до сраки заряджена вона чи ні)
А на екофлоу якщо не помиляюсь - підкидуєш іншу морду і % заряду вже інший)

Hedgey Stoumper

Новий учасник
12 6
Ну у мене легше. Все працює. Все відремонтував, окрім цієї частини схеми. Там ціла детективна історія. =))) Славетним кабелем-вбивцею спалили вихід і спробували відремонтувати самостійно. Думали, що треба лише 4 транзистори формувача синусоїди поміняти. Еге ж.... Випаювати їх та ще історія. Отже контактні площадки пошкодили і позносили. Але якось запаяли нові не перевіряючи драйвери. Один був мертвий. Увімкнули і знову пшик. Транзистор відкрився і не закрився. Знову КЗ, за ним пробило один з транзисторів формувача 400В і на батареї вийшло КЗ. БМС батарею вимкнув. Вирішили що батарея здохла і підключили зарядку. Пішов дим і все. Згоріла ось ця система зарядки. Знову спробували уже ці транзистори поміняти і знову їх пробило. На цьому здалися і принесли мені в тому вигляді якому є. Так що оскільки зарядна станція вже повністю працює і лише підзарядити її немає змоги, то сподіваюсь що зможу якось її довести до ума. Проблема що запчастин ніде нема. Тільки підбирати аналоги, або шукати в китаї і чекати місяцями. Ну і трохи дратує що жодної документації немає. З ноутбуками легше.

Lagros

Учасник
60 54
Ну у мене легше. Все працює...
Як спарва у Вас зі станцією? Прийшла така в ремонт. Дали велике навантаження. Інвертор вийшов з ладу. Відновив. На вихід працює. Але не заряджає. Зняв морду. Один мосфет, обидва драйвера, та резистор з діодами згоріли.
Питання: Ви з драйверами щось вирішили? Не можу підібрати. Стоять HM2103B.

alek

Новий учасник
49 16
Як спарва у Вас зі станцією? Прийшла така в ремонт. Дали велике навантаження. Інвертор вийшов з ладу. Відновив. На вихід працює. Але не заряджає. Зняв морду. Один мосфет, обидва драйвера, та резистор з діодами згоріли.
eg2103 не підійде, порівняйте даташит?

Lagros

Учасник
60 54
Поки знайшов EG3113. Повинна підійти. Але у перевірених продавців її немає. На космодромі тільки в лютому.
EG2103 IO+/- 0.3 A/0.6A
HM2103B IO+/- 1A/1.5A

Останнє редагування:

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Не пам'ятаю вже який, але це повний клон якогось ir драйвера.

Hedgey Stoumper

Новий учасник
12 6
EG2131 теж працює. Перевірив. Різниця лише в максимальній напрузі. 600В чи 300В. Там таких напруг немає, а придбати EG2131 легше. Наприклад є в ЧП "ворон".

stritserver

Новий учасник
3 0
у мене така сама проблема стоять HM2103B. вигоріли транзістори, диод
підскажіть будь ласка маркування діода вігорів повністю
Дякую

Вкладення

• IMG_20260315_155358338.jpg
    IMG_20260315_155358338.jpg
    1 Mб · Перегляди: 12
  • IMG_20260315_155428745_HDR.jpg
    IMG_20260315_155428745_HDR.jpg
    869.3 Кб · Перегляди: 12
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock