У мене є таке питання: у подруги пошкоджений диск. Нижче додаю діагностику, зроблену сервісом. Оскільки її лякає вартість.....
Вона попросила підтвердити, чи їхня діагностика правильна, чи це «вигадано з голови»? Я так розумію, у Seagate є термінал, і можна хоча б подивитися лог? Фото справді з цього диска чи вони просто додали свої? Я з дисками не працюю на такому рівні, бо потрібна гермозона і платне ПЗ типу PC-3000 тощо. Максимум, що я робив — це swap плат і ініціалізація через термінал нової плати (попередньо зливши дамп з рідного диска і розблокувавши його на PC-3000).
Вона попросила підтвердити, чи їхня діагностика правильна, чи це «вигадано з голови»? Я так розумію, у Seagate є термінал, і можна хоча б подивитися лог? Фото справді з цього диска чи вони просто додали свої? Я з дисками не працюю на такому рівні, бо потрібна гермозона і платне ПЗ типу PC-3000 тощо. Максимум, що я робив — це swap плат і ініціалізація через термінал нової плати (попередньо зливши дамп з рідного диска і розблокувавши його на PC-3000).
Ми завершили діагностику диска з оцінкою можливості відновлення даних.
Технічний аналіз пошкодження диска 2,5"
Диск: SEAGATE ST2000LM007, S/N WDZ8HZFQ, 2,5”, SATA, 2TB – гібридний диск (поєднання HDD і SSD), зашифрований на рівні мікропрограми SA диска в процесі виробництва (дуже складний диск для відновлення даних).
Тип пошкодження: механічне пошкодження
пошкодження головок диска
пошкодження магнітної поверхні пластин у вигляді подряпин — фотографії додаються
на даний момент невідомий стан мікропрограми SA диска через неможливість його запуску
Опис:
Диск має вищезазначені пошкодження і перебуває в поганому технічному стані — такі пошкодження виникають унаслідок падіння диска та подальшого його ввімкнення.
Для спроби відновлення даних необхідна заміна головок, які беруться з іншого справного і технічно сумісного донорського диска.
Стан мікропрограми SA диска невідомий, а вона необхідна для коректного запуску пристрою. Лише після заміни головок можна буде перевірити можливість читання SA та спробувати зчитати дані з поверхні пластин, а також оцінити їхній стан.
Через загальний поганий стан диска, пошкодження головок і невідомий стан мікропрограми SA ми не можемо гарантувати відновлення даних.
За бажанням клієнта ми можемо здійснити спробу відновлення даних у умовному, платному, двоетапному варіанті — з урахуванням поганого стану диска.
1 етап робіт – очищення гермозони та пластин, заміна головок, калібрування головок
Вартість: --------------------
— оплата після погодження, невідшкодовна незалежно від результату
Термін: 7–14 днів
Після завершення першого етапу переходимо до другого, успіх якого залежить від того, чи зможе диск після заміни головок коректно зчитати мікропрограму SA і дозволить продовжити роботи.
2 етап робіт – картування головок, спроба читання/відновлення мікропрограми SA, спроба створення посекторної копії диска, відновлення логічної структури даних
Вартість: -----------------------
— оплачується лише у разі успішного відновлення даних
Термін: орієнтовно 7–21 день
Якщо відновлення буде успішним:
дані мають бути записані на інший справний носій, наданий клієнтом
частина даних може бути пошкоджена через дефекти поверхні пластин — це від нас не залежить
Термін другого етапу орієнтовний, оскільки невідомо, як диск поводитиметься після заміни головок.
Диск, з якого виконуватиметься відновлення, буде утилізовано через використання спеціалізованого апаратно-програмного обладнання в процесі відновлення.