Jerry
Administrator
849
2,367
Відновлення акумулятора DJI Mavic 3

Шановні друзі, давно хотів створити цю тему, адже мені є що написати.
Так вийшло що в мене з'явилася велика кількість акумуляторів яким потрібна моя допомога, в деяких акумуляторів повний розбаланс по ємності, а в деяких взагалі є проблеми з 1 ємністю.
Можливо не всі ви знаєте з чого складається акумулятор до квадрокоптера DJI Mavic 3, а він складається з чотирьох акумуляторів з ємкістю аж понад 5 Ампер та BMS платою.
BMS плата містить силові ключи так звані мосфети (MOSFET), які в свою чергу управляються контролером BQ9003.
Тому мною було розроблено плату кліпсу, яка допоможе мені швидко балансувати АКБ квадрокоптера DJI Mavic 3.
Виглядає вона так.

Плата ця містить силовий конектор XT-30, балансуючий порт JST XH1 (який не відповідає моєму фото
Плату кліпсу можна придбати в мене, кількість обмежена.
Все це діло підключається до зарядного пристрою, в моєму випадку це SkyRC e680 80W 8A, балансується.

Потім в хід йде конвертер USB в SMBus (I2c) шини на мікросхемі CP2112, я його трохи переробив під себе, я обрізав контакти IO7 SUS SUS-

В цій темі находиться програма, яка допомагає скинути помилки, цикли і таке інше.
В закладці СP2112 Settings вибираємо з списку свій конвертер та нажимаєте Connect.
Переходите в закладку Log натискаєте кнопку Read info потім Unseal, ClearPF ClearPF2, Seal.
Все, всі помилки скинуто.