• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Інформація Відновлення акумулятора DJI Mavic 3

Jerry

Administrator
849 2,367

Відновлення акумулятора DJI Mavic 3​

DJI Mavic3

Шановні друзі, давно хотів створити цю тему, адже мені є що написати.
Так вийшло що в мене з'явилася велика кількість акумуляторів яким потрібна моя допомога, в деяких акумуляторів повний розбаланс по ємності, а в деяких взагалі є проблеми з 1 ємністю.
Можливо не всі ви знаєте з чого складається акумулятор до квадрокоптера DJI Mavic 3, а він складається з чотирьох акумуляторів з ємкістю аж понад 5 Ампер та BMS платою.
BMS плата містить силові ключи так звані мосфети (MOSFET), які в свою чергу управляються контролером BQ9003.
Тому мною було розроблено плату кліпсу, яка допоможе мені швидко балансувати АКБ квадрокоптера DJI Mavic 3.
Виглядає вона так.
MVC 3 v10MVC 3 v10 and battery

Плата ця містить силовий конектор XT-30, балансуючий порт JST XH1 (який не відповідає моєму фото🤣) та пружинні контактні голки.
Плату кліпсу можна придбати в мене, кількість обмежена.
Все це діло підключається до зарядного пристрою, в моєму випадку це SkyRC e680 80W 8A, балансується.
Balance

Потім в хід йде конвертер USB в SMBus (I2c) шини на мікросхемі CP2112, я його трохи переробив під себе, я обрізав контакти IO7 SUS SUS-
A cp2112 1A cp2112 2A cp2112 3

В цій темі находиться програма, яка допомагає скинути помилки, цикли і таке інше.
В закладці СP2112 Settings вибираємо з списку свій конвертер та нажимаєте Connect.
Переходите в закладку Log натискаєте кнопку Read info потім Unseal, ClearPF ClearPF2, Seal.
Все, всі помилки скинуто.

musafa

Новий учасник
1 0
Чи можна відправити вам на ремонт батки до мавік 3 ?

Sheridan

Новий учасник
1 0
Вітаю! є така батарея, не відповідала на натискання, не світилася і т.д. Методом вищенаписаним та іншими я її запустив, але.... ЇЇ не бачить ні зарядка, ні дрон. При підключенні зарядного кабеля до дрону теж нуль реакції. натискаючи кнопку на акумі індикація працює і на цьому все. Інші батареї на дроні працюють. Буду вдячний за допомогу.  01 021

i4e6ypek

Новий учасник
7 2
Підключаю до АКБ, тисну Read Info - отримую помилки:
ERROR: Could not write Block to 0x44
----------------------------------------------------------------
ERROR: Could not perform SMBus read 0x00
----------------------------------------------------------------
Шо робити? 😢

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,412
Розберыться, чому нема комуныкацыъ з АКБ. Розпіновка, залишкова напруга на банках.

Xmen

Новий учасник
2 4
Якщо батарея посаджена то СР2112 не буде зчитувати інфу, треба подати живлення 17в на виводи батареї і тоді зчитае (якщо bms жива)

polkaderus

Новий учасник
7 0
вітаю, підключився (Мавік 3), але видає помилку (фото), Error Unseal!., підкажіть що з цим робити? Дякую.1739647130667

polkaderus

Новий учасник
7 0
я особисто ними не літаю, принесли сказали Мавік не баче акум, підкинув на зярядку, горить червоним, потім під'єднав до CP2112, і викидає таку помилку як на фото... Я в цю тему тільки освоюю, тому можу невірно щось робити. Сам акумулято діодами світить, (зеленим),

remonter

Новий учасник
18 6
принесли сказали Мавік не баче акум
якщо аккумулятор не оригінальний то так і є, DJI заблокували підробки з Aliexpress одною з недавніх обнов
скиньте фото самого акума а якщо є доступ до бмски то й фото контроллера
Допис оновлено:

і ще пролистайте вверх повзунок подивитись дату випуска й вольтаж по банках

remonter

Новий учасник
18 6
оригінал, але з новою версією прошивки й новим паролем, цим софтом нічого зробити не вийде. Можливо проблема й не софтова, оскільки індикатори працюють.
Включіть батарею з кнопки й поміряйте вольтаж на розьемі.

remonter

Новий учасник
18 6
так акумулятор не заблокований інакше б напруги на виході не було би

підіжміть контакти в яких збільшений зазор, можливо через це дрон не може прочитати батарею

Вкладення

• IMG_20250216_135245.jpg
    IMG_20250216_135245.jpg
    178.6 Кб · Перегляди: 106

polkaderus

Новий учасник
7 0
контакти підігнули, ставимо на зарядку, деякий час світодіод на зарядці мигає зеленим, потім знову червоний...

remonter

Новий учасник
18 6
лабораторник з регулюванням вольтажу й струму є в наявності ?

remonter

Новий учасник
18 6
перечитайте ще ось ці параметри з включеним акумом
Допис оновлено:

також зайдіть на вкладку BitRegisters та скиньте дані регістрів

Вкладення

• IMG_20250216_142927.jpg
    IMG_20250216_142927.jpg
    20.5 Кб · Перегляди: 125
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock