• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання UAF550 клони Flashfish, CTOLITY, Apower ітп, сильний перегрів ключів DC/DC SC8802.

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
* В розділі зарядних стагнцій бракує теми/розділо для нонеймів чи мало відомих брендів. Мо добавити якмйсь загальний розділ?

Зарядна станція UAF550 згоріла з коробки при першій спробі зарядки. По зарядному входу КЗ, зовнішній ІБЖ зарядки падає в захист.
Були пробиті два ключі DHS021N04E (180A 40V) перетворювача зарядки на ШІМ SC8802 по лініях LD1 та HD1. Під одним транзистором сильно перегрілась плата, до обвуглювання.
Поставив кастровані до D-Pac IRF1404PBF - заряд стартує, вдуває положені 200 - 210 Вт але за надцять секунд вузол страшно перегрівається і починаються збої.
Взяв транзистори з меншим опором (IRFB7434PBF), присобачив додаткове охолодження. Картина та сама, на транзисторі, за півхвилини +150 Цельсія. :(

Перетряс обвязку, виміняв ґейтові 2,2 Ом, поміняв ШІМку - поведінка не міняється. 1мкф на VCC в порядку, діоди ВТ1,ВТ2 на прозвон в порядку.
1715698167280
Працює перетворювач (в режимі понижайки на заряд) якось дивно. LD1 та HD1. відкриваються поперемінно, з різною скважністю. Є різниця в амплітуді на ґейтах в 1,7 вольти.
1715698327497 1715698341222
HD2 постійно відкритий при запуску перетворювача а LD2 постійно закритий. Осцилограми на дроселі без зауважень:
1715698495374 1715698507710
Я в тупіку, потрібні думки.

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Варіантів не багато... Пробував підняти частоту з 200 кГц на 400 - перегрів миттєвий і дикий. Вернув взад.
Пробував понизити потужність R154 з заводських 10 кОм на 39 кОм - отримав обмеження на 105 Вт. Перегрів присутній, сильний, через пару хв роботи починається не стабільна робота перетворювача :( Перегрівається тільки один транзистор під яким підгоріла плата.
У мене варіантів не залишилось, списую на провидність прогорілої під транзистором плати. Видам без ремонту або як дадуть добро - пробуватиму з зовнішнім перетворювачем для зарядки (тут питання з правильністю індикації рівня заряду станції...).

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Плату китайці власнику, очікувано, не дали.
Здув силовий міст перетворювача - перестали працювати ДС виходи 12В (перетворювач на них реверсом працював), УСБ працюють.
Просто зовн зарядка АКБ варіант поганий, бо будуть проблеми з індикацією рівня заряду АКБ
Розібрався з шунтами, навішав 100 Вт перетворювач для проби. Включення на зарядку є, і6ндикаці потужності зарядки і % працює, виключення нема (зворотня напруга через перетворювач).
Розвязав діодом - працює коректно, є і виключення.

Потрібно 20А перетворювач, його не впхати в корпус і потрібне активне охолодження. З діодом теж журба - падіння навіть на шотки 10 -13 Вт :(

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Люди, а хтось стикався з глюком, коли такі і подібні станції (Anvomi на столі) після виключення через надцять секунд включають підсвітку на відключеному дисплеї і повільно висажують АКБ?.
І ще дурне питання: CMF11N60B - це мосфет чи ІГБТ??? рулить ними EGS002 з драйверами EG2113 по даташиту на драйвера би мали бути мосфети але стоять вони по виходу синусорізки 220В.
Ото туплю і певності не маю... Даташиту на ту китайщину найти не зміг. :(

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
От і я так визначив і поставив. Вернулась через півтори місяці і знову в хлам. При тому, що перед видачею ганяв на майже повному навантаженні.
Думаю, власник зловживає зустрічним струмом і включає "дурака"...

Jerry

Administrator
849 2,367
Клієнти як малі діти, кабель вилка-вилка ноу-ноу.

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Вилка вилка то любов, я вже думаю продавати їх, бо клієнтам всеодно не поясниш - палять і далі, а так хоч побільше буде простих ремонтів ))

Tepakot

Новий учасник
2 0
Вітаю шановні. Маю невеличке питання про UAF550, може стикалися. Станція доволі сильно гріється в місці виходів USB-A саме при заряджанні (блок 200w).
Також я ніколи не чув охолодження в праці або при заряджанні (вентилятори спрацьовують тільки при увімкненні станції)

Tepakot

Новий учасник
2 0
Вибачаюсь, головне питання: як можна заставити працювати охолодження хочаб при заряджанні?

Denys9

Новий учасник
1 0
Гуляючи по інтернету з таким же питанням як у "Tepakot" натрапив на цей форум.
Якщо може хтось підсказати був би дуже радий =)
Використовую зарядну станцію UAF550 придбану на алыку вже як рік, ні при зарядці 200w ні при користуванні компьютера (прилбизно 350w) не вмикаэться охолодження, воно вмикається на 2-3секунди під чав ввімкнення чогось в станціі, навіть тогож ліхтарика, після просто тиша... не крутится вентирятор. Навіть заряджав і використовував одночасно не вмикається все одно. Але сама станція відчутно гріється.
Тож думаю це не дуже добре що він не працює, може зможе хтось підсказати в чому причина?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock