• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Стіральна Машина Полоавтомат..

Folli

Новий учасник
10 0
😉👋Доброго-дня... Машинка Полуавтомат Saturn ST-WK7616 ...трошки шпіпає ⚡струмом раньше було все норм..

santv18

Учасник Platinum
281 427
Тут варіантів небагато. Поміряйте мегаомметром опір ізоляції електродвигуна.

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
А за заземлення в розетках ще ніхто не питав того добродія?

santv18

Учасник Platinum
281 427
Якщо б у нього було заземлення і стояв дифавтомат то просто спрацьовував би дифзахист який відключав лінію, що живить пралку. Струму би господар точно не встигав відчути.

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
Тобто ефект від перекосу Y-конденсаторів вхідного фільтру при відсутності заземлення вам не знайомий?

• Лайк
Реакції: Mtv

santv18

Учасник Platinum
281 427
Навряд там є Y конденсатори. Струм при відсутності заземлення буде дуже малий якщо доторкнутися до корпусу пристрою руками, там якісь мкА. Ємність цих конденсаторів як правило кілька нФ. То не загрожує здоров'ю. Хіба один з двох Y конденсаторів проб'ється, але я такого ще ніразу не зустрічав.

Porter

Інженер-супервайзер
1,044 1,374
Дурня повна... В кожній пралці (якщо то не повний дешман) є вхідний фільтр з Y конденсаторами. Пробою не потрібно, незначного перекосу по ємностях достатньо для відчуття напруги на корпусі.
Уся велика побутова техніка має бути заземленою.

santv18

Учасник Platinum
281 427
Уся велика побутова техніка має бути заземленою
Обов'язково. Але в багатьох людей не має заземлення. Porter, у цій пралці немає імпульсних блоків живлення, просто стоїть часове реле і асинхронний двигун. Тому я і припустив, що там може й не бути Y конденсаторів. То вже нехай автор теми детально розкаже і покаже схемотехніку пралки і результати вимірювань.

Folli

Новий учасник
10 0
Доброго дня....Машинка Полуавтомат Saturn ST-WK7616 ...Яка причина в одну сторону крутить норм ...👍👌а в іншу сторону шумить... 🤔Я думаю що причина в Редукторі

Вкладення

• VID_20251217_094127.mp4
    69.4 Mб
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock