Перечитав усі теми і зрозумів: немає компактного телефону з IPS-екраном, який би підійшов мені ідеально. Тому знову вирішив на авантюру. Цього разу купив з рук Huawei P30 Lite з IPS-екраном в ідеальному стані — прямо у своєму місті, навіть розглядав його під мікроскопом. Легко було визначити, наскільки активно ним користувалися, бо у нього металева рамка. Найбільше помітні сліди там, де виступає камера, і біля роз’єму зарядки. Якщо фарба не стерта і не проглядається метал — значить усе відмінно. Шукав, щоб був один власник, чек про покупку у ті роки прем’єри і щоб телефон був куплений тільки в салоні мобільного оператора.
Ринок просто жахливий. Новий P30 Lite тощо вже майже ніде не купиш. В основному зустрічаються «відновлені» телефони зі випадкових деталей. А якщо телефон не оригінальний, екран може бути непередбачуваної якості, приклеєний криво, корпус без резинок, проставок та всяких дрібниць. Короче, краще мати справжній оригінал, ніж зібраний з шматків.
Я вже купував два «нових» телефони за немалі гроші, а насправді вони виявилися відновленими. Тож реальність така: нові телефони тих років майже нереально дістати, а на ринку майже все — refurbished.
Плюс: у цієї моделі, схоже, немає таких масових проблем з перегрівом процесора, як у звичайного P30. Подивимось, як він себе покаже на практиці.
Характеристики трохи кращі, ніж у P20 Lite: процесор потужніший, Android 10 замість 9. Тут уже на що орієнтуватися: нова система чи комфортний екран з невеликими лагами.
Наступний експеримент — хочу взяти Motorola Edge 50 Neo або Samsung S21 FE і перевірити, як він моїм очам. Розмір і кольори просто шикарні, хочеться прямо тримати та дивитися.