• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Інформація Ремонт зарядної станції EcoFlow River Max (EF4 MAX)

Jerry

Administrator
849 2,367

Ремонт зарядної станції EcoFlow River Max (EF4 MAX)​

MR400-PSDR-V1.0.5 (2021-02-23)
Помилка
RiverMax

В моєму випадку згоріли два транзистора PDP0980A

Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування to view spoiler content!

RiverMaxMotherboard

RiverMaxMotherboard1

Останнє редагування:

Jerry

Administrator
849 2,367
Шановні друзі форума, дуже багато людей мені пише в особисті повідомлення, з проблемами акумулятора різних моделей EcoFlow та інших зарядних станцій, i ось я вирішив опублікувати маленьку статтю. В якій я розкажу про діагностику акумулятора зарядної станції EcoFlow River | EcoFlow River Max, та в подальшому усунення їх проблем.

EcoFlow River | EcoFlow River Max має однакову BMS плату, її назва MR400-BMS-V1.0.3. На базі цьої BMS є мікросхема bq76930, яка виконує функцію балансування та моніторингу акумуляторного блоку. Мікросхема bq76930 отримує та відправляє команди або інформацію до ARM мікроконтролера. Протокол по якому вони обмінюються інформацією або своїм станом називається I2C (Inter-Integrated Circuit). Ми можемо використовуючи цей канал зв'язку зрозуміти що в нас не так та де є проблема.
Згідно pinout-у, який я додав до цього допису та офіційної програми мікросхеми балансування та моніторингу bq76930, яку я також додав до допису, можемо провести діагностику акумуляторної збірки.

На цьому відео можете побачити один із варіантів діагностики АКБ.

Переглянути вкладення bq76940 2023-11-27 10-51-00.mp4

Ви можете звернути увагу, що відображаються біти регістрів, що є кнопка очищення помилок і таке інше.
Ви можете допомогти форуму у розвитку та існування задонативши.

Далі буде...​

Вкладення

• MR400-BMS pinout.jpg
    MR400-BMS pinout.jpg
    402.5 Кб · Перегляди: 491
  • sluc539a.zip
    2.7 Mб · Перегляди: 282

Jerry

Administrator
849 2,367
Шановні форумчани, я продовжую свій попередній допис та ділюсь з вами своїм досвідом роботи з зарядними станціями EcoFlow.
Можливо ви всі бачили таку помилку станцій компанії EcoFlow.

Переглянути вкладення EcoFlow river .MP4

На ютубі, інших форумах, сайтах, всі пишуть що потрібно відкалібрувати акумулятори. Десь хтось пише що потрібно нажати та потримати POWER на 20 сек., та BMS зробить RESET, оновити програмне забезпечення, або відправити на гарантійне або пост-гарантійне обслуговування.
Але все дуже банально просто, все спілкування BMS плати та панелі управління відбувається через UART протокол, інколи буває що їхній зв'язок порушується та відповідно панель показує неправдиву інформацію, як на відео.
І ось я звами ділюсь інформацією, як то все перевірити.
Перевіряти потрібно в режимі «прозвонки» – перевірки діодів на вимкненій BMS (світлодіод не світиться).

Мапа опору конекторів BMS EcoFlow River |EcoFlow River Max​

BMS river rx tx

В моєму випадку спрацював захисний діод D23 на сигналі TPTX, я його замінив.

RLSD32A051C​

RLSD32A051C

Вкладення

• RLSD32AXXXC.PDF
    757.2 Кб · Перегляди: 265

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,412
Реакція на кнопку, Як світлодіод себе веде на БМСці?

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,412
Простіше самому намалювати ту "мапу"... Ото дивіться хто формує ті +5 і чи приходить "Ena" На ШІМ і звідки приходить чи не приходить.
Художник? :( З таким підходом в складну техніку краще не суватись...

Останнє редагування модератором:

Макс

Новий учасник
5 0
3.16в повинно дзвонитись на 6,7 нозі? точніше там резюк ще стоїть. На 6,7 нозі нема 3.3в

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,412
Знайти для вас даташит на шімку і її типове включення у ньому?

Макс

Новий учасник
5 0
Знайти для вас даташит на шімку і її типове включення у ньому?
Питання було і іншому! Чи з'єднується 3.3 в з резистором r66, якщо так то у мене обрив , та в цьому і проблема , а ні я даташиті. Скажіть то часом не ваш канал портерлв? Щось манерой спілкування схожі.

Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
923 986
А чого вони мають з'єднуватися? 😁
Ви схоже взагалі дуже віддалено розумієте принцип роботи))) Давайте ви подасте 3.3в на R56 і побачимо що буде))))))))))))))))))(нічого хорошого)

Ніяких схем немає, ви або маєте голову на плечах, або не псуєте клієнту пристрій і повертаєте. В вас схоже другий варіант

Останнє редагування модератором:

Макс

Новий учасник
5 0
А чого вони мають з'єднуватися? 😁
Ви схоже взагалі дуже віддалено розумієте принцип роботи))) Давайте ви подасте 3.3в на R56 і побачимо що буде))))))))))))))))))(нічого хорошого)

Ніяких схем немає, ви або маєте голову на плечах, або не псуєте клієнту пристрій і повертаєте. В вас схоже другий варіант
Дорогу визвинив , йде до проца. Тепер питання це на програмному рівні чи помер проц? Де можно почитати як прошити проц бмс?

Останнє редагування:

volodimirk

Активний учасник
115 98
Братан, лучше не прошивай ничего... Почитать как прошивать - почитай. И отправь нормальному мастеру на ремонт аппарат. А то сделаешь хуже...

volodimirk

Активний учасник
115 98
На ривере Про ( как в начале топика ) ушел один драйвер EG2113D. Транзисторы целые .

"Ушел" драфвер с прогаром, по пинам питания 12В (отгорели пин 2 и 3) ... Пока не победил. Попадался кому такой расклад ли..?

0 02 05 5e17a3801ae67d60019bca172a17b89072349b0880af3ab45f8217babd573ee6 aa84de39f093d35b

Такое впечатление что не заводятся "дежурные" источники питания, которые должны стартовать с подключением к аппарату питания 220В...

volodimirk

Активний учасник
115 98
Да, это нормальная ситуация, ничего страшного.
Гарь выгреб, запаял что было -- заместо ЕГшек впаял ИРки.
Дороги восстановил навесиком. Аппаратик не завелся - на шнур питания не реагирует, по выходу 220 светит Оерлоад.
Думал, надурняка получу совет что еще вылетает в таком случае от комрадов кто разруливал уже такую халэпу...
:ROFLMAO:

volodimirk

Активний учасник
115 98
Нет. :( . Отложил, буду думать еще, да и авось может кто еще подкинет идей тут .. :)

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock