• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ремонт Ecoflow Delta Pro

Denys_gpt

Новий учасник
2 2
Добрий день, хочу відновити Ecoflow Delta Pro.
Чи є у когось схеми/ мануали по ремонту?
Дякую!

Denys_gpt

Новий учасник
2 2
Можливо) але спробувати було варто...
пробитися на ремонт до офіціалів - це тижні. Іноді простіше самому щось зробити маючі базові знання в радіоелектрониці та паяльник... А сидиті все робити методом тика не хочеться....
Але в будьякому разі дякую за зворотній зв'язок! І всім гарного дня!

Jenuk

Учасник
89 208
Привіт, вирішив не створювати нової теми, тому напишу тут) Є дельта про сильно прогорівша, замінив 5 драйверів, живлення драйверів 78M15, транзистори синхронного випрамляча та нарізки, гейтові резистори і станція запрацювала. Коли почав її тестувати під навантаженням, то десь після 2кВт відбувся легкий пшик і трошки димку з неї вийшло, але при цьому вона продовжувала працювати(прогорів один з ключів). Єдине що спадає на думку це те, що я поставив FGA60N65SMD замість CRG60T60AK3HD, а в них слабший зворотній діод, може це бути причину вильоту. Цікаво ще те що транзистор не пробило, тестером дзвониться нормально. Можливо хтось щось підскаже, на звичайних дельтах FGA60N65SMD працює без проблем

Вкладення

• CRG60T60AK3HD.png
    CRG60T60AK3HD.png
    64.6 Кб · Перегляди: 129
  • FGA60N65SMD.png
    FGA60N65SMD.png
    72.8 Кб · Перегляди: 131
  • IMG_3138.JPG
    IMG_3138.JPG
    2.8 Mб · Перегляди: 115
  • IMG_3139.JPG
    IMG_3139.JPG
    1.7 Mб · Перегляди: 131

Jael.Dace

Інженер
410 600
Цікаво ще те що транзистор не пробило, тестером дзвониться нормально.
Тобто мультиметром ви бачите в мертвому транзисторі цілий зворотній діод? Якщо так - версію про слабкіший діод можна відкинути.
Більш схоже на проблему з боку затвору/керування затвором. Резистор затвор-еміттер в нормі? Стабілітрон присутній?

Jenuk

Учасник
89 208
Зворотній діод, що на підгорівшому, що на новому транзисторі показує однакове падіння 380мВ. Резисторі переміряв, всі в номіналі, є один діод Шоткі чи ультрафаст не розібрав поки і стабілітрон 18В. Наскільки розумію даний вузол виступає в ролі додаткової накачки конденсаторів

Jael.Dace

Інженер
410 600
Стабілітрон анодом до еміттера, катодом - до затвору? Це якраз для захисту затвору. Він цілий?
Є чим поміряти ємність затвору згорівшого транзистора? Підозрюю, що там обрив.
Діод - послідовно затвору? - він не буде причиною. А от погана пайка від драйверу до затвору - може бути.
Згорівший транзюк стоїть у верхньому чи у нижньому плечі?
Якщо нічого не знайдете - замініть (окрім самого транзистора) конденсатор драйверу керування цим транзистором, затворний резистор, затворний стабілітрон.

Jenuk

Учасник
89 208
Змалював схему, наче так, як ви написали підключено. Ємність поміряв GM328, однакова 4200пФ. Транзистор стоїть у нижньому плечі, стабілітрон та діод цілі, резистори цілі. Познімаю кераміку по живленню драйвера та додатково перевірю. Бо разом з 78M15 я замінив тільки встрілені електроліти по входу і виходу

Вкладення

• Schematic_New-Project_2024-07-09.png
    Schematic_New-Project_2024-07-09.png
    8.4 Кб · Перегляди: 113

Jael.Dace

Інженер
410 600
Цікаво ще те що транзистор не пробило
Ємність поміряв GM328, однакова 4200пФ.
То може транзистор цілий, а пошкодило лише корпус та ізолятор?
Спробуйте від лабораторника подати напругу (вольт 15) з обмеженням струму в один ампер, та повідкривати/закривати його мультиметром у режимі перевірки діодів.

Я роблю так:
+ блока живлення на колектор, мінус - на емітер, червоний щуп мультиметра на мінус (емітер), чорним щупом коротко торкнутися затвору - транзистор повинен закритися. Потім від'єднати червоний щуп, а чорний під'єднати до плюсу, червоим відкриваємо, коротко торкаючись затвору. Якщо так товго гратися, то транзистор краще прикрутити до якогось радіатору - тоді і струм можна буде підняти.

Останнє редагування:

Jenuk

Учасник
89 208
Спробував, транзистор наче нормально відкривається і закривається, провів дану процедуру на новому. Буду завтра міряти кураміку по живленню драйверів і міняти все, що зв'язано з затвором

Jael.Dace

Інженер
410 600
На новому - це добре, а на підгорівшому?)
Якщо він теж відкривається/закривається нормально - стає схоже, що проблема була або в ізоляторі, або щось потрапило між транзистором та ізолятором біля отвору для гвинтика (стружка, припой). А якщо так, то міняти затворну обв'язку нема сенсу.

Jenuk

Учасник
89 208
Підгорівший також нормально відкривається і закривається. Там окрім термопасти нічого не було, я перед нанесенням пасти все обезжирив, та й радіатор там в повітрі, не мало б на нього пробивати

Katatur

Новий учасник
6 2
спрошу и тут совета. может быть времени на поиски меньше потрачу. 1. зачем два IGBT транзистора на радиаторе где полевики? по плате без схемы логики в этом узле пока не нашел. и второе - ошибок нет. 220 дает норм. а на зарядку от 220 не идет. на выход проключает, мощность по входу и по выходу меряет но они равны.

irbis66

Новий учасник
1 4
Підгорівший також нормально відкривається і закривається. Там окрім термопасти нічого не було, я перед нанесенням пасти все обезжирив, та й радіатор там в повітрі, не мало б на нього пробивати
Замініть термопасту. Оті сірого кольору типу GD900 пробиваються під високою напругою. Користуйтесь КПТ8.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock