• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Після заміни контролера бмс Delta EF3 PRO показує 0% заряду та вимикається

erroos

Новий учасник
32 12
Підкажіть може хто стикався із цим, при збірці відремонтованої станції після зустрічного струму задів клемою силового дрота контролер та той вийшов з ладу. Десь загубив знятий з бмс рідний проц і тому просто в людини з олх знайшов проц уже прошитий. Поставив -- все завелось, станція вмикається, але показує 0% заряду та вирубається через хвилину. Знаку оклику немає, резистори на дата лініях від бмс до морди справні. Чи може це бути пов'язаним із, можливо?, не зовсім підходящим контролером до бмс? Чи може прошивка трохи не підходить?

Jerry

Administrator
849 2,375
По лініЇ RX та TX BMS плати стоять зенер діоди D51 та D52, перевірте їх.

skljarik

Інженер
429 719
Заряджати пробували? Що показуэ станція? Вимкнена при вмиканні в мережу просинається?

erroos

Новий учасник
32 12
Заряджати пробували? Що показуэ станція? Вимкнена при вмиканні в мережу просинається?
Не реагує взагалі, інвертор не стартує в принципі. Виглядає так само як коли морда не бачить бмс, але знаку оклику немає

skljarik

Інженер
429 719
даталінії від інвертора на морді дивились? твс діоди та резистори справні?
вимкнена станція при підключенні в мережу має просинатись в будь-якому випадку, на клемах бмс в цей момент все одно немає напруги.
щось не додивились

erroos

Новий учасник
32 12
даталінії від інвертора на морді дивились? твс діоди та резистори справні?
вимкнена станція при підключенні в мережу має просинатись в будь-якому випадку, на клемах бмс в цей момент все одно немає напруги.
щось не додивились
Станція була повністю робоча до моменту виведення з ладу контролера бмс. Всі діоди та резистори справні

skljarik

Інженер
429 719
Станція була повністю робоча до моменту виведення з ладу контролера бмс. Всі діоди та резистори справні
їх попалити - як два пальці проти вітру. Достатньо почати розбирати станцію з ввімкненим бмс (з напругою на клемах)
ну, якщо значок 50 (чи 60)Гц не моргає - то справні, скоріш за все.
проц такий самий як був?

erroos

Новий учасник
32 12
їх попалити - як два пальці проти вітру. Достатньо почати розбирати станцію з ввімкненим бмс (з напругою на клемах)
ну, якщо значок 50 (чи 60)Гц не моргає - то справні, скоріш за все.
проц такий самий як був?
Ви взагалі читали опис проблеми, я вибачаюсь? Станція показує 0% заряду, ні DC ні AC не вмикається, AC навіть не пищить. Що означає що інвертор геть не стартує, хоча світлодіод на його контролері починає блимати так само як і той що на бмс. Бмс відпрацьовує штатно, але враження що морда не розуміє її. Як начебто на CAN шині не та частота яка на контролері морди і він бачить що сигнал є, а який саме - не розуміє. Інакше цю несправність я хз як описати.
Знаку оклику немає при старті, тоді було б зрозуміло що немає звʼязку з бмс.
Допис оновлено:

А як поводить себе світлодіод на платі BMS?
Штатно, кнопка також вмикає/вимикає штатно

seryjka

Учасник
58 50
Ви взагалі читали опис проблеми, я вибачаюсь? Станція показує 0% заряду, ні DC ні AC не вмикається, AC навіть не пищить. Що означає що інвертор геть не стартує, хоча світлодіод на його контролері починає блимати так само як і той що на бмс. Бмс відпрацьовує штатно, але враження що морда не розуміє її. Як начебто на CAN шині не та частота яка на контролері морди і він бачить що сигнал є, а який саме - не розуміє. Інакше цю несправність я хз як описати.
Знаку оклику немає при старті, тоді було б зрозуміло що немає звʼязку з бмс.
Допис оновлено:

Штатно, кнопка також вмикає/вимикає штатно
Ви якось сильно "збуджені" як на людину що просить про пораду...

Що по вашому, "штатно"? Як поводить себе силовий вихід BMS?

Що каже продавець процесора?

erroos

Новий учасник
32 12
Ви якось сильно "збуджені" як на людину що просить про пораду...

Що по вашому, "штатно"? Як поводить себе силовий вихід BMS?

Що каже продавець процесора?
вихід з'являється, інакше не стартувала б морда, що логічно

продавець каже що можливо щось ще спалене може бути на бмсці, але інших кз окрім як контролера я не знайшов поки вона була випаяна, та і я гадаю що вона тоді не запустилась би. Цікаво чи є окремий конвертер сигналів шини даних який міг пдгоріти поки проц був в кз та грів плату? чи спілкування йде між контролерами напряму

skljarik

Інженер
429 719
А Ви пробували заряджати акум через клеми бмс від окремого блока живлення після заміни процесора?
Процент заряду там не по напрузі рахується, а по вкачаним ватт-годинам.

seryjka

Учасник
58 50
вихід з'являється, інакше не стартувала б морда, що логічно

продавець каже що можливо щось ще спалене може бути на бмсці, але інших кз окрім як контролера я не знайшов поки вона була випаяна, та і я гадаю що вона тоді не запустилась би. Цікаво чи є окремий конвертер сигналів шини даних який міг пдгоріти поки проц був в кз та грів плату? чи спілкування йде між контролерами напряму
Тобто ви впевнені що резистори та діоди на шині обміну цілі, але не знаєте, яким чином організована сама шина!?
Дуже дивно, дуже...

erroos

Новий учасник
32 12
Тобто ви впевнені що резистори та діоди на шині обміну цілі, але не знаєте, яким чином організована сама шина!?
Дуже дивно, дуже...
так, є таке, я більше практик самоучка, ніж випускник КПІ, хоч там теж колись числився
Допис оновлено:

А Ви пробували заряджати акум через клеми бмс від окремого блока живлення після заміни процесора?
Процент заряду там не по напрузі рахується, а по вкачаним ватт-годинам.
оце вже цікава інфа, зараз спробую її зарядити трохи поки братиме до повного та відпишусь

arhimag777

Учасник
59 56
Пробывал сделать сброс настроек?
Включаешь экофло, после выключаешь долгим нажатием на кнопку выключения (примерно 15-20 сек) обычно после долгого нажатия мигает светодиод.
Похожая ситуация была на дельта макс. Были прибиты диоды на плате рядом с 4 пиновым разъемом. Контакты данных замкнуты на землю были. можно просто выпаять эти диоды и дальше по цепи проверить нулевики, тоже бывают в обрыве.

erroos

Новий учасник
32 12
всім дякую, проблема дійсно була в тому що свіжий контролер не мав інформації про заряд батареї. Після заряджання напряму бмски десь протягом 10 хв блоком живлення на 58в все завелось

Anatoliy

Новий учасник
19 6
Підкажіть може хто стикався із цим, при збірці відремонтованої станції після зустрічного струму задів клемою силового дрота контролер та той вийшов з ладу. Десь загубив знятий з бмс рідний проц і тому просто в людини з олх знайшов проц уже прошитий. Поставив -- все завелось, станція вмикається, але показує 0% заряду та вирубається через хвилину. Знаку оклику немає, резистори на дата лініях від бмс до морди справні. Чи може це бути пов'язаним із, можливо?, не зовсім підходящим контролером до бмс? Чи може прошивка трохи не підходить?
А чи можете дати посилання на продавця з олх?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock