• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Мосфети в синхронному випрямачi

mishelkiev

Новий учасник
22 18
Всiм привiт, пiдскажiть будьласка в кого досвід заміни мосфетів в синхронному випрямачі.
Зарядка станція "AGENT P15(flashfish p15) фонд повернись живим" але начинака такаж як у ecoflow на nsi6602 tp2412 lm339 tp181a3, я так розумію роблять на одному заводі, дуже схожа вся схемотехіка по компонентам.

В мене така проблема, інвертор працюе справно, тримае нагрузку а на зарядці при вімкнені в розетку, зразу згорають ключі. Мікросхему токовимірювач 9а3 мiняв, також перевіряв всю схему, вдував з лабораторного 50ватт в батарею, на дисплею відображалась ця ж цифра, шунт працюе і процессор бачить. Пребрав все що можливо, драйвери, обвязку, всі конденсатори. Імпульси на всіх ключах присутні.

В холостому режимі без акамулятора, вмикаю в розетку зарядник працюе, нічого не гріестя не взривается, на клемах для акб приблизно 40в.

Вмикаю станцію в розетку через єлектрочайник 2квт(такий собі запобіжник.), старт зарядки на пів секунди, блимае лампочка на чайнику що означае що він взяв все на себе і станция вимикается від мережі. За пів секунди всі ключі добряче нагріваются. Якщо вімкнути без чайника, у транзисторів злітае дах.

Єдина підозра на мосфети випрямачі. У кого есть досід заміни і як їх підібрать, підскажіть будьласка.

стояли ось такі
Image

знайшов у себе такі

Image2

розумію що вони трохи нижче по току, але для перевірки стація хоча би починала зарядку а не зразу шкварнуть. також різний час заряду затвору. алеж в холостому без акумулятора ве працюе і нічого не гріется, ключі встигають відкриватся на такій частоті (200кгц).

нижче покажу імпульси в холостому без акб. Напруга імпульсу 10в.
Коли вмикаю з АКБ ці імпульси за пів секунди ростуть в ширину до српацювання чайника, зовнішній ватт метр на вході зарядки показуе до 2квт на пів секунди. Вона повинна заряджати потужністю від 200 и поступово піднімати до 800ват
20240903 164751

alexey244

Інженер-супервайзер
916 986
Беріть транзистори з Китаю і чекайте місяць. Адекватних аналогів немає, швидко ви не зробите

mishelkiev

Новий учасник
22 18
Воно все ціле, про реле теж читав, заміряв, за три місяці прозвонив і перевірив все що можна було. Тут підозра на мосфети в синхронному випрямачі, цікаво хто який аналог ставив і як вони працюють, щоб відкинути цю версію
Допис оновлено:

Я перечитав, і видалив, бо на хх працює.
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Ціна підозріла.
Там нема в наявності, на алі приблизно по 150грн. Довго читав гугл і вивчав параметри транзисторів, так і не зрозумів чи підходять сюди ті що я поставив, якщо ні, то як це вирахувать в майбутньому або побачить на осцилограмі. Все таки не можу зрозуміть, транзистори не в режимі, чи процессор здурів і шимуе на всі гроші. А шимуе добре, кришкі транзисторів розлітаются по всій кімнаті, драйвера горять.

Останнє редагування:

mishelkiev

Новий учасник
22 18
А це форма iмпульсів під навантаженям, після чого вони горять. Щось тут не так, не підходят транзистори, чи підробка nsi6602? Обвязку перевірив не один раз.Screenshot 20240906 172431 Gallery

mishelkiev

Новий учасник
22 18
Вiдповiм на свое питання. Не всi мосфети одинаково кориснi. в синжронному випрямачi треба враховувати емнiсть та час вiдкритя. Поставив з EcoFlow Delta 2 мосфети CRJQ109N65GCF все запрацювало як мае бути. тему можна закривать

alexey244

Інженер-супервайзер
916 986
Як я і казав. В наших майстрів є дурна звичка шукати аналоги, для більш швидкого ремонту. А це часто приводить до того, що ремонт стає тільки довшим.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock