• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Інформація Ліричне( не для спеців)

Rekbr

Майстер
283 319
12 років потому, коли вчився в Попова, викладач казав, що в електротехніці існує два види несправності: "контакт де не має бути (кз), та відсутність контакту, де має бути( обрив). Вже деякий час, завдяки форуму, я розумію, що контакт може бути " не такий". Стосується теми підбору транзисторів. Mosfet, IGBT. Чим більше заглиблююсь в тему, тим більше розумію, що нічого не розумію. Інтернет видається в деякому сенсі "звалкою" думок, які нічого не мають спільного з практикою. Нижче буде матеріал для підтвердження моїх думок, і сподіваюсь, дискусії та істини в цьому питанні .

IMG 20240912 043804IMG 20240912 043607

Останнє редагування модератором:

Rekbr

Майстер
283 319

Корисна інформація для тих, хто бажає розуміти, по якому принципу ото все працює.

Вкладення

• image.png.c4b3aeebc72a2c06fa811f9b3708bc49.png
    image.png.c4b3aeebc72a2c06fa811f9b3708bc49.png
    748.1 Кб · Перегляди: 14

Rekbr

Майстер
283 319
Два logic power psw -500va+.
Перший 8( 5 з них відірвало корпуси) з 12 згоріли транзистори hy3205z. Судячи з того, що подулись вхідні конденсатори 2200х50, то щось з переплюсовкою.
Другий відсутня кнопка!? та 3 транзистора в плечі.
Один повністю відновлюю на рідних транзисторах знявших з іншого, які 4 вижили+ заміна 3х 8050 10Ом. Працює як має бути в штатному режимі.

Що ставити в інший? Є жменя випаєних UTC 3205 десь вже не пам'ятаю де, та нові irf 3205 куплені по 20грн за один.
Hy3205наче оригінали по 80грн продають на промі. То стало питання, на скільки різниця.
Нижче тест , якщо так можна назвати, транзисторів
Допис оновлено:

Irf 3205 за 20грн рідний hy3205z, utc 3205.
Допис оновлено:

Zendilor

Учасник
63 50
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Для тих хто бажав літератури.
Сам слухаю і дивлюся цю людину.
З моєї точки зору максимально інформативно та доступно.
Давно перестав його дивитись, через нього мені кидає москалів, російська має померти в нашій країні.

Rekbr

Майстер
283 319
@Zendilor, Панове, якщо Ви так категорично налаштовані, прошу Вас надати якусь альтернативу. Буду вдячний.
Пост видалив.
Та вибачте мене, кумири, що лайкнули попередній пост. " monitor" очи не колить?
Допис оновлено:

?
Допис оновлено:

Собача, свиняча, хочь хробачя. Згоден, що мова- то зброя. Але якщо стосується допомоги, то мультикам і не дуже Український, коли підарів в полон беруть в мультикамі. Розумієте?
Видаліть, забаньте, ігноруйте. Коли справа стосується допомогти- я і на китайську перекладу якщо то допоможе. І спілкуюсь Українською , але технічною і речення не складу. Бо вчив все то " собачою".
То вибачайте. Рахую , що головне правильну думку нести... І щоб було розуміння.

Вкладення

• Screenshot_2024-11-16-01-22-23-004_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-16-01-22-23-004_com.android.chrome.jpg
    953.8 Кб · Перегляди: 11
  • 40n50.jpg
    40n50.jpg
    116.4 Кб · Перегляди: 11
Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
283 319
Нижче буде матеріал для підтвердження моїх думок, і сподіваюсь, дискусії та істини в цьому питанні .
Та не на тому зробили фокус. Сім'я ворожнечі знову заклали. А таки спитаю,- хто з Україномовних може донести так гарно інформацію? При тому що мова електроніки- взагалі інша мова. І що таке Vcc зрозуміє тільки пару відсотків у спілкуванні.
Допис оновлено:

Monitor зло, тому там більше не сиджу. Навіть українським російськомовним майстрам не допомагаю, якщо тільки не військові
А мені вчора " російськомовний з триколором " допоміг. Що мені робити?

Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Ну я з такими не спілкуюсь і ніколи не буду, краще без допомоги залишусь

Rekbr

Майстер
283 319
@alexey244, Ви, з досвіду прочитаного, сильний майстер. Не хочу з Вами сперечатись.
Задам теж питання- запропонуйте Україномовного ютубера.
Допис оновлено:

В нашій галузі.
Допис оновлено:

Я прошу пробачення, якщо когось зачепив своїми постами. То особисто моє... Ви як моя маленька сім'я постарайтесь зрозуміти.

Питання актуальні.
Думаю, для мене і для всіх, хто далі хоче рухатись в напрямку вивчення того ремесла.

Останнє редагування:

Jael.Dace

Інженер
411 600
Обмежувати себе в інформації лише за мовним принципом - то нехай сам кожен для себе вирішує. Я для себе вирішив, що це безглуздо. Мова - не зброя, а в першу чергу - інструмент! Хтось використовує сокиру в якості зброї, а я нею дрова рубаю - з мовою так само. Паяльник теж можна для "підбору" паролей використовувати, то що - нам тепер компоненти пластиліном приклеювати? Якщо тобі по кармі доступний якийсь інструмент - треба ним користуватися при нагоді (для подальшого розвитку, для добра), інакше це - крок назад. Якщо людина сприймає мову виклюно, як зброю - не далеко вона від кацапів відійшла. Якщо ж людина не довіряє собі, та боїться, що мова в її руках стане зброєю, та не хоче привносити додаткове зло в цей світ і тому себе обмежує (як майстри бойових мистецтв, які можуть одним дотиком тебе вбити, та замість цього йдуть в монастир) - можна лише поважати це рішення.
Допис оновлено:

Колись кацапня мені дорікала, що мій нік написан латинськими символами.
Мені дуже прикро, що ми на їх рівень опустилися...

Останнє редагування:

Zendilor

Учасник
63 50
@Zendilor, Панове, якщо Ви так категорично налаштовані, прошу Вас надати якусь альтернативу. Буду вдячний.
Пост видалив.
Та вибачте мене, кумири, що лайкнули попередній пост. " monitor" очи не колить?

Ви просто не шукали, в університеті навчались чи навчаєтесь?* Там багато є інформації українською.
Ще одне, потрібно вчитись шукати інформацію ось для прикладу крута книга українською про роботу усіх блоків живлення.
Було б бажання читати.

Вкладення

• Імпульсні перетворювачі стабілізованої напруги(М.Я.Островерхов, В.І.Сенько, В.І.Чибеліс).pdf
    3.1 Mб · Перегляди: 4
  • Основи електроніки та мікропроцесорної техніки(В.Ф.Болюх, В.Г.Данько).pdf
    6.4 Mб · Перегляди: 3
  • Електротехніка та основи електроніки(А.М.Гуржій, С.К.Мещанінов, А.Т.Нельга, В.М.Співак).pdf
    12.9 Mб · Перегляди: 3
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock