• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Який EG8010 ставити в Bluetti EB70 щоб він працював?

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Замінив процессор, але зелений світлодіод не вмікаеться, стабілізатори перевірив - цілі, драйвера замінив. 15 вольт приходе. кз немає ні по 15 ні по 5 вольтам (але все одно SHORT при вмиканні високої частини (вмікаю без мосфетів, їх обв'язку продзвонив -не замкнута)) Зняв стабілізатора на 5 вольт, подав напряму 5 вольт на ЕG8010 (вважаю що це EG8010C) він кушае 1,3 ампера та потроху гріеться та світлодіод не горить. Став роздивлятися датащит на процессор зрозумів що є модифікації A B C D. основні відмінності контроль низької вихідної напруги та тип екрану (як я зрозумів). Не хочеться вірити що піймав бракованного проца, тому прошу поради який саме шукати. Дякую. Або може хтось скаже де купувати, щьоб точно підходив зі свого досвіду. )

P.S. а поки чекаю відповідь потрогаю трохи операційники 358 (U8 /U10) може хто з них мені всю картину псує.

Останнє редагування:

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Доброго часу. Замінив компаратор U8 та операційник U10. Заодно замінив стабілізатор 5 вольт. Спробував запустити - EG 8010 завівся показав на пару секунд зеленого світлодіода а потим знов вибило шорт. ну думаю зараз поставлю мосфети та все запрацюе.... поставив - пробую - Егешка зелений діод зажигае через секунду моргае ним один-два рази та тухне и знову на екрані шорт..... може в когось таке було? інвертор не пищіть. Мосфети не горять.

Rekbr

Майстер
283 319
Egs002 на 8010 на тестері 20мА кушає в роботі, і 10мА коли помилку світе. Відки у Вас 1,3А?

Останнє редагування:

Pekar

Новий учасник
29 20
Модифікації мікросхеми:

• EG8010A: Захист від зниженої напруги + РК-дисплей 128*32
  • EG8010B: Захист від зниженої напруги + спеціальний РК-дисплей
  • EG8010C: Немає захисту від зниженої напруги + РК-дисплей 128*32
  • EG8010D: Немає захисту від зниженої напруги + спеціальний РК-дисплей

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Egs002 на 8010 на тестері 20мА кушає в роботі, і 10мА коли помилку світе. Відки у Вас 1,3А?

Після заміни компоратора U8 та операційника U10 1,3 Ампера кушать перестало ) тепер навіть старт ЕГшки з зеленим світлодіодом присутній....навіть кототкочасно 220 зьявляється....а потім ШОРТ.... Замовив 8010А та та 8010В, днями приїдуть, спробую поміняти.

Rekbr

Майстер
283 319
Воно дійсно таке є, але крім voron.ua більше такої інформації ні де не бачив.
В даташиті і слова нема на цей рахунок.

Було діло спаяв на ide( data провід для старих hdd) тестер для еgs002. Там 12в, 5в через 7805, все інше окрім виводів з драйверів на gnd. Ті що без захисту по пониженій напрузі запускалися і працювали. Видавали на двох контактах 50Гц, а на двох 23кГц.
Потім почали попадатись з захистом по низький. Мигав 4 рази діод і перезапуск. Але не придавав значення та встигав за 2 рази перевірити вихідні сигнали.
А от із за ціеї теми заморочився з тим VFB.
То що в мене получилось: якщо на VFB подати 3в плата починає працювати без помилки, та на всіх виходах форма сигналу п імпульс з однаковою скажністью і частотою 50 гц.
На 8010 сигнал іде напряму через 1кОм резистор. І на виході тоді буде не сінус, а знакозмінний меандр.
Ще можу сказати, при 3в рідний дисплей показує 221в. 2,9в 205в. До 3,1в значення піднімається до 240в і потім може видати овер волтаж та оверкурен. Поперемінно моргае то 2 рази, то 3 рази.
Перевірив на двух однакових платах з одної закупки. Так розумію що в мене А версія.
Нажаль плат без захисту немає під рукою, щоп подивитись що там з тим VFB відбувається і як воно розпаяне.

Leemick

Новий учасник
15 4
Після заміни компоратора U8 та операційника U10 1,3 Ампера кушать перестало ) тепер навіть старт ЕГшки з зеленим світлодіодом присутній....навіть кототкочасно 220 зьявляється....а потім ШОРТ.... Замовив 8010А та та 8010В, днями приїдуть, спробую поміняти.
Доброго дня.

Стикнувся с такою самою проблемою. Діод світить але все одно помилка шорт. Змогли вирішити цю проблему? Що допомогло?

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Прийшли 1080A та 1080B, завтра буду міняти. може щось змінеться. )

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Доброго, поміняв на EG8010А запустив без транзисторів - так само через 2 секунди в "шорт", осцилограф так ще не доїхав з Аліка. Сьогодні спробую запаяти транзистори та запітати від 24 вольтового блоку живлення замість батареї.

Останнє редагування:

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Пдтверджую що EG8010А працюе як треба. Станція запрацювала з ним. та на виході 227 вольт
Допис оновлено:

Але Є нюанси, невірно відібражає потіжність та при перегрузі замість спрацювання захисту по перевищенню вигорають ключі DP8974. (Такто логично по ваттметру було 400 а по факту 800, ну а потім я ще чайника на 2000 підключив, скіки стало показувати не встиг побачити ))))) Десь по на форумі попадалося що це може бути після заміни компаратор U8 та операційник U10 на аналоги 358. Можливо хтось стикався ?

Останнє редагування:

Leemick

Новий учасник
15 4
Пдтверджую що EG8010А працюе як треба. Станція запрацювала з ним. та на виході 227 вольт
Допис оновлено:

Але Є нюанси, невірно відібражає потіжність та при перегрузі замість спрацювання захисту по перевищенню вигорають ключі DP8974. (Такто логично по ваттметру було 400 а по факту 800, ну а потім я ще чайника на 2000 підключив, скіки стало показувати не встиг побачити ))))) Десь по на форумі попадалося що це може бути після заміни компаратор U8 та операційник U10 на аналоги 358. Можливо хтось стикався ?
Дякую за доповнення. Буду теж міняти на 8010А. Дайте посилення де замоляли будь ласка, якщо можете. Алік чи десь в Україні? Дуже складно знайти те що підійде.

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
У Вороні брав. ось посилання
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Замінив U8 та U10 на рідні що там стояли - нічого не змінилося ваттметр дурить десь на половину. Може десь шунт який підгорів.... пніть у потрібну сторону хто з таким стикався. Дякую.

Leemick

Новий учасник
15 4
У Вороні брав. ось посилання
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Замінив U8 та U10 на рідні що там стояли - нічого не змінилося ваттметр дурить десь на половину. Може десь шунт який підгорів.... пніть у потрібну сторону хто з таким стикався. Дякую.
Велике дякую. Спробую.

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Відпишуся що кейс закрит.
Захист не спрацьовуе колі станція знаходиться в фейлі по батареї. Коли розрядив та зарядив та стало нормально показувати залишкову емність то захист почав спрацьовувати.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock