• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Jackery Explorer 2000, немає зарядки від 220

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Прийшла з просадженою до 12в батареєю. Зарядив вручну. Станція вмикається і показує 31%. Все працює, окрім зарядки від 220. Зарядка від DC входу працює. Інвертор на вихід працює, 220 дає. На вхід - зарядка не йде. При підключенні дрота 220 вольт, дисплей засвічується ніби щось має бути, але нічого не відбувається. Діоди на інверторі також загораються, тобто живлення є. Якщо вімкнути 220 при підʼєднаному дроті 220 - показує якусь дурню взагалі 1-2V 30 Hz. Ніби обірвані зворотні звʼязки. Але вони цілі, всі пропаяв - результату 0. Плавний пуск цілий, запобіжник цілий.
Є якісь ідеї чи досвід?

Вкладення

• IMG_2016.jpeg
    IMG_2016.jpeg
    1.2 Mб · Перегляди: 163
  • IMG_2017.jpeg
    IMG_2017.jpeg
    1.1 Mб · Перегляди: 161

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Тему можно закривати. Було несправне керування реле, глибоко несправне.

Вкладення

• IMG_3066.jpeg
    IMG_3066.jpeg
    933 Кб · Перегляди: 154

Bohdan_P

Новий учасник
17 30
А точніше можете розписати що саме було. Несуть станцію з такою ж проблемою...

jyvelir

Новий учасник
7 0
У мене випадок з такою самою проблемою, тільки на Jeckery explorer 1000 Pro. При під'єднанні до мережі зарядка не відбувалася і на виході AC 220V не було нічого, все решта працювало. Було виявлено: обрив резисторів R45, R56 (2x22Ом) і запобіжник F5. Після заміни цих елементів вияснилось , що ще обгорів один із контактів реле RLY2. Знайшов більш-менш підходяще по параметрах реле , підпаяв навісним монтажом і усе запрацювало.... Але є один н'юанс. Напруга 12В через обмежуючі резистори 330 Ом і транзисторні ключі подається на обмотки реле RLY1 та RLY2 з опором по 360 Ом. В результаті на котушках реле ми отримуємо не 12 В , а приблизно 6,7 В ( рідні реле розраховані на 12 В) - паслідок - не стабільне спрацювання реле. Получається, що треба або зменшити опір обмежуючих резисторів, або підібрати реле на меншу напругу. Цікаво: це недолік розробки , чи я щось не правильно розумію ??? Хто що думає по даній ситуації - напишіть. 1234

alexden

Новий учасник
10 6
почти аналогичная проблема с этими реле на Jackery 200 pro: видимо из-за залипания реле встретились 2 напряжения и плата инвертора выгорела до дырки. Реле HF161F-W 12-HT 26A 250V сопротивление обмотки 102 Ом, запитывается от +12В со стороны высокого через 51Ом и есть емкость 680uF. НО! 12В со стороны высокого напряжения инвертора идет на плату MCU и на эти реле через IC15 LDO 12V маркировка "GRBL" в корпусе sot-89. Google не знает такую маркировку. Сколько я не искал - в таком корпусе (sot-89) есть LDo на 12В , но ток не более 100мА (например 78L12). Процессорная часть формирователя синуса потребляет ~83мА, + 2 реле с учетом резисторов 51Ом тоже порядка 80мА каждое - вопрос - что это за стабилизатор? Может кто знает? Подскажите.

Jenuk

Учасник
89 208
почти аналогичная проблема с этими реле на Jackery 200 pro: видимо из-за залипания реле встретились 2 напряжения и плата инвертора выгорела до дырки. Реле HF161F-W 12-HT 26A 250V сопротивление обмотки 102 Ом, запитывается от +12В со стороны высокого через 51Ом и есть емкость 680uF. НО! 12В со стороны высокого напряжения инвертора идет на плату MCU и на эти реле через IC15 LDO 12V маркировка "GRBL" в корпусе sot-89. Google не знает такую маркировку. Сколько я не искал - в таком корпусе (sot-89) есть LDo на 12В , но ток не более 100мА (например 78L12). Процессорная часть формирователя синуса потребляет ~83мА, + 2 реле с учетом резисторов 51Ом тоже порядка 80мА каждое - вопрос - что это за стабилизатор? Может кто знает? Подскажите.
Треба мати платну підписку в інтернеті:)
Дуже схоже, що там стоїть SGM2205-12XK3G
GRB

jyvelir

Новий учасник
7 0
Приїхало оригінальне реле з Аліка HF30F 12-2HSTF, замінив і усе працює без проблем. От тільки як воно тримає напругою 6,4 В - так і не зрозуміло. Та менше з тим, апарат зібрав - буду віддавати клієнту.

alexden

Новий учасник
10 6
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock