• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Jackery Explorer 1000 не працює інвертор.

jyvelir

Новий учасник
7 0
Добрий день . В даному апараті вигоріли два IGBT NCE40TD60BT, драйвер EG2126, датчик струму ACS724T, в обв'язці драйвера два резистора по 33 Ом , пробитий конденсатор EC304 10mkFx25V, по низькій стороні один польовик NCEP85T25. Після заміни усіх цих несправних елементів - зарядка працює, виходи DC видають 5В і 12В , а при запуску інвертора стартують вентилятори на 2 секунди, на ВВ конденсаторі з'являється 360 В 220 змінної- відсутні , через 15 сек. знову стартують вентилятори на 1сек. і низька сторона припиняє генерацію 360В. Вхідні та вихідні сигнали EG2126 відсутні. На платі управління +5В та +3,3В в нормі . Мікроконтролер високої сторони - STM32F030K6T6- може проблема в ньому ? - не знаю як це з'ясувати , прошу допомоги.

Вкладення

• IMG_3125[1].jpg
    IMG_3125[1].jpg
    2.5 Mб · Перегляди: 214

alexey244

Інженер-супервайзер
923 986
Скоріше за все мертвий проц, так. Датчик струму перевіряли?

jyvelir

Новий учасник
7 0
Ще забув один момент: в процесі ремонту я, можливо, щось коротнув ( конкретно що не зауважив) , та в результаті згорів запобіжник FUSE1 на платі BMS . Такого запобіжника я не знайшов, тому запаяв паралельно на місці FUSE4 перемичку з тонкої дротини. Не знаю як це вплине на подальшу роботу станції, адже цей запобіжник повинен керуватись мікроконтролером BMS ?

Вкладення

• IMG_3127.JPG
    IMG_3127.JPG
    2 Mб · Перегляди: 139

skljarik

Інженер
429 719
не знаю, як в 1000, а на 2000 при спалених керованих запобіжниках впаралель напаював звичайні на такий же струм - працювало. Проц не заблоковувався, як в ноутбучних батарейках.

Rekbr

Майстер
283 319
адже цей запобіжник повинен керуватись мікроконтролером BMS ?
Так, правильно. Під плавкою вставкою знаходиться нагрівальний резистор, або струмозавадний, який керується через транзистор і на нього подається від'ємна напруга(через три польовики 0102 на кожен запобіжник у джекері 2000про)процом. Може згоріти навіть якщо заряджати поганим генератором, бо проц баче як кретичну помилку. Не дивлячись на те, що струм у нормі, резистор нагрівається і спалює запобіжник. Перед заміною обов'язково перевіряти транзистори, бо один точно пробиває, а через нього горять усі три запобіжники, не дивлячись на те, що на
" проволочці" все працювало ( досвід )
Допис оновлено:

не знаю, як в 1000, а на 2000 при спалених керованих запобіжниках впаралель напаював звичайні на такий же струм - працювало. Проц не заблоковувався, як в ноутбучних батарейках.
Ви таким чином позбавлюєте значного захисту станцію. Зрозуміло, що їх у нас не знайти, а на Алі вони коштують по 250 грн за штуку. Таку річ треба з клієнтом погоджувати. Мої самі замовили і привезли. І добре що з запасом, бо перші я спалив, про що тут і розказую)
Допис оновлено:

Таке оті запобіжники
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Допис оновлено:

У 2000ного такі
Допис оновлено:

Ще забув один момент: в процесі ремонту я, можливо, щось коротнув ( конкретно що не зауважив) , та в результаті згорів запобіжник FUSE1 на платі BMS . Такого запобіжника я не знайшов, тому запаяв паралельно на місці FUSE4 перемичку з тонкої дротини. Не знаю як це вплине на подальшу роботу станції, адже цей запобіжник повинен керуватись мікроконтролером BMS ?
У Вас керує q33 через j5. Маю припущення, що обидва згоріли запобіжника.
Знову ж таки, щоб зрозуміти, що мк в аварії, треба поміряти напругу між + та доріжкою керування запобіжником. Якщо там потенціал рівний напрузі акб- у вас або транзистор пробитий, або " висить" аварія

Вкладення

• Screenshot_2024-09-02-23-32-34-939_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-09-02-23-32-34-939_com.android.chrome.jpg
    393.9 Кб · Перегляди: 111
Останнє редагування:

jyvelir

Новий учасник
7 0
Доброго дня. Повертаюсь до розпочатого ремонту. Пробував прочитати вміст пам'яті STM32F - програматор визначає мікроконтролер але вміст захищено від читання, то ж STM-ка не зовсім дохла, хоча і не факт , що є вигорівші піни. Думаю купити новий мікроконтролер і попробувати зашити бекап з форуму . Чи хтось пробував цю прошивку : https://gsm.in.ua/threads/jackery_explorer_1000.819/ ???
Ще хочу додати: при спробі запуску інвертора на дисплеї з'являється трикутник всередині зі знаком оклику (фото додаю). Це означає перевантаження . Робив заміри по споживанню струму в момент запуску інвертора з випаяними IGBT транзисторами ( міряв вимірювальними кліщами на вході плати інвертора +24В ) - максимальний струм на долі секунди досягав 5,2 А. - це 125Вт- щось забагато , чи може це норм.( можливо, це конденсатори заряджаються) ?

Вкладення

• IMG_3141.JPG
    IMG_3141.JPG
    3.3 Mб · Перегляди: 120

Tomas

Новий учасник
4 10
Доброго дня коллеги. В мене майже та сама історія з інвертором, Можете підказати де купити прошитий STM32F030K6T6 чи прошивку до нього.

Вкладення

• signal-2024-10-04-112935_0032.jpeg
    signal-2024-10-04-112935_0032.jpeg
    322.5 Кб · Перегляди: 110

Tomas

Новий учасник
4 10
Можливо хтось пробував замінити модулем ( з переробками ) на EGS002 Sinusoid Inverter Driver Board

alexey244

Інженер-супервайзер
923 986
Звісно це неможливо. Там ж звʼязок є)
Як ви це собі представили?

Bohdan_P

Новий учасник
17 30
Так, правильно. Під плавкою вставкою знаходиться нагрівальний резистор, або струмозавадний, який керується через транзистор і на нього подається від'ємна напруга(через три польовики 0102 на кожен запобіжник у джекері 2000про)процом. Може згоріти навіть якщо заряджати поганим генератором, бо проц баче як кретичну помилку. Не дивлячись на те, що струм у нормі, резистор нагрівається і спалює запобіжник. Перед заміною обов'язково перевіряти транзистори, бо один точно пробиває, а через нього горять усі три запобіжники, не дивлячись на те, що на
" проволочці" все працювало ( досвід )
Допис оновлено:

Ви таким чином позбавлюєте значного захисту станцію. Зрозуміло, що їх у нас не знайти, а на Алі вони коштують по 250 грн за штуку. Таку річ треба з клієнтом погоджувати. Мої самі замовили і привезли. І добре що з запасом, бо перші я спалив, про що тут і розказую)
Допис оновлено:

Таке оті запобіжники
Допис оновлено:

У 2000ного такі
Допис оновлено:

У Вас керує q33 через j5. Маю припущення, що обидва згоріли запобіжника.
Знову ж таки, щоб зрозуміти, що мк в аварії, треба поміряти напругу між + та доріжкою керування запобіжником. Якщо там потенціал рівний напрузі акб- у вас або транзистор пробитий, або " висить" аварія
На промі бачив такі запобіжники.

elek

Активний учасник
175 62
Добрий день . В даному апараті вигоріли два IGBT NCE40TD60BT, драйвер EG2126, датчик струму ACS724T, в обв'язці драйвера два резистора по 33 Ом , пробитий конденсатор EC304 10mkFx25V, по низькій стороні один польовик NCEP85T25. Після заміни усіх цих несправних елементів - зарядка працює, виходи DC видають 5В і 12В , а при запуску інвертора стартують вентилятори на 2 секунди, на ВВ конденсаторі з'являється 360 В 220 змінної- відсутні , через 15 сек. знову стартують вентилятори на 1сек. і низька сторона припиняє генерацію 360В. Вхідні та вихідні сигнали EG2126 відсутні. На платі управління +5В та +3,3В в нормі . Мікроконтролер високої сторони - STM32F030K6T6- може проблема в ньому ? - не знаю як це з'ясувати , прошу допомоги.
Такаж сама історія.... оди к одному є рішеня? У когось получилось?

elek

Активний учасник
175 62
при спробі запуску інвертора на дисплеї з'являється трикутник всередині зі знаком оклику
Вмене вже є догадка по цьому.... сьегодні отримую запчпстини та відпішусь.... майже у трех участніков форума такаж сама неісправність..... вот вони і дали мені гадку.... , що проблема не в схемі, а в нашої голови..... не корректно зробили ремонт...... но це тільки догадки....

Tomas

Новий учасник
4 10
Нашел причину по которой контролер не хотел запускать генерацию синусоиды. В начале ремонта я увидел что тактовый генератор не запускался после чего заменил его и тактовый генератор заработал но синус с контролера так и не появился после длительных ковыряний мысленно приговорил контролер. На недельке появилась абсурдная идея, что если поменять местами резонаторы из высоковольтного и низковольтного модуля. Абсурд, но заработало, и при этом оба модуля.

Вкладення

• signal-2025-12-19-192604.jpeg
    signal-2025-12-19-192604.jpeg
    20.3 Кб · Перегляди: 78
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock