• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання energenie EG-HI-PS2000-02 інвертор з синусом. Перегруз батареї у момент переходу на батарею.

VO_Serg

Новий учасник
9 12
Прийшов з горілими мосфетами, 6шт з 16-ти, на одній стороні моста... відновив, + резистори по гейтам і один смд транзистор на платі формування синусу.
Все наче нормально працює, але не зовсім.

- В момент переходу на батарею, в момент другої чверті лише першого періоду, йде сильна перевантаження по лінії батареї, що БМС батареї на 20А батарею відключає. Однаково і без навантаження.
Саме в цей момент він і вийшов з ладу у клієнта. Бо у клієнта батарея звичайна кислотна без БМС.
- В іншому випадку, якщо запускати інвертор від батареї, то перевантаження в момент першого півперіоду відсутнє. Стартує і нормально працює - на виході красивий синус, пів ампера(24V) на холостому ходу.

Що це з ним за біда, може хтось підкаже, від чого такі приколи?

Клієнту віддати не можу, бо швиденько згорить на другому - п’ятому переході на батарею.

На картинках сигнали по лінії живлення і середній точці одного з двох пів мосту, в момент переходу на батарею.

Вкладення

• photo_1_2024-08-07_15-28-51.jpg
    photo_1_2024-08-07_15-28-51.jpg
    145.4 Кб · Перегляди: 45
  • photo_2_2024-08-07_15-28-52.jpg
    photo_2_2024-08-07_15-28-52.jpg
    145.5 Кб · Перегляди: 46
  • photo_3_2024-08-07_15-28-52.jpg
    photo_3_2024-08-07_15-28-52.jpg
    150.5 Кб · Перегляди: 46

VO_Serg

Новий учасник
9 12
Чи може в кого є схема на подібний інвертор з синусом, з великим залізним 50Гц трансформатором?
Не бачу тут датчика струму по лінії батареї... Можливо там щось не так, якщо він існує, в такій моделі перетворювача. По сигналу з якого мало и бути корекція ШІМа з модулятора.

Rekbr

Майстер
283 319

Дуже допомогли ці два відео в праці мені особисто з приладами такого конструктиву

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,410
Датчика струму по батареї там немає зазвичай.
Так ото питання, а звідки і чому провал по лінії живлення??? І про яку лінію живлення йдеться?
20А при 24 В то лише 480 Вт. То не може бути якимось пусковим/перехідним моментом? Як не крути а пристрій на 1,2 кВт.

VO_Serg

Новий учасник
9 12
Можливо в кого є такий агрегат, будь ласка, подивіться на момент переходу на батарею на перший період. Можливо це нормальна робота, з цим перевантаженням, а може це виробником закладена уповільнена "міна". Чи не по цій причині вони всі виходять з ладу - поки батарея з не дуже малим внутрішнім опором, воно нормально працює...

Або буду чекати поки хтось принесе подібний агрегат...

Rekbr

Майстер
283 319
Я так розумію, що Ви використовують щось на відміну гелія чи свинця з вбудованою бмс в акум?
В інструкції сказано свинцово- кислотна 24 в до 300А.
Може в цьому справа?

У мене у всіх випадках горілі приходили через не правильне вмикання. Бо такі пристрої трохи дурні.
Спочатку акум приєднувати потрібно, вмикати, щоб воно почало працювати, а потім давати 220.
Бо якщо все одразу підключити і увімкнути, там за 3 секунди поки він зрозумів стан справ, і що йому робити, чи качати 220 чи заряджати акум( а це один і той вузол) то все воно і згорає

Останнє редагування:

VO_Serg

Новий учасник
9 12
Я так розумію, що Ви використовують щось на відміну гелія чи свинця з вбудованою бмс в акум?
Так. Для ремонту використовую LiFePO 28В 18А*ч. Для перевірки його вистачає, на лампочку 10Вт. BMS 20А, як запобіжник виходить. У хазяїна девайса щось кислотне на 100А*ч.
Але тут виходить що без навантаження перегруз по батареї, і лише в момент переходу на батарею, і лише у другій чверті лише першого періоду... Далі працює в штатному режимі - красива синусоїда, нормальний струм споживання, і з навантаженням і без навантаження. Так бути не повинно. Якщо в нього такі стрибки, то з гарним акумом транзистори довго не витримають. З батареєю у 300А*ч без BMS струм перевантаження може бути і 2000А ... Це не нормально. Але якщо не знайдеться ще один екземпляр для дослідів, то віддам як є, і будемо подивитися.

Але тут клієнт точно нічого не переплутував. Девайс працював стаціонарно як безперебійник, і одного разу в момент пропадання світла стрельнув і потух. Тому я до нього так прискіпливо підійшов, і виявив ось такий дивний бзік в момент переходу на батарею.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock