• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Ecoflow River Pro виходять з ладу лінії управління контролера

Igor777

Новий учасник
6 4
Привіт всім! Дав мені друг подивитись Ecoflow River Pro, щось наші бійці натворили, начебто, вихід зі входом з'єднали. Чи правда це чи нє не знаю. Але практично всі ключі погоріли і на низькі, і на високій стороні. А також всередині була якась рідина і конденсат. Виявилось не вода - а електроліт потік з 2-х елементів (GP-ніколи не любив їх продукцію). Проржавіли мінусові стінки в точці з'єднань. Довго чи коротко було діло, перебрав - батарея працює. На силовій платі замінив 4-ри драйвера. Після роботи до нього дивлюся, то вже місяць і пройшов. Далі иявилось що немає 230, а тільки половина і зарядка не пряцює. Немає сигналу на перший драйвер з двох, які йдуть на формування синусу. Замінив контролер, прошив (ще з тамими не стикався, ще час пішов). Ура запрацювала зарядка і 230 є, але не довго це було, залишив заряджатись (а там в батареї було 97% заряду) тай пішов прийняти душ перед сном. Приходжу, а там таж їсторія: до драйвера не приходять управляючі імпульси і 2 транзистори пробиті. Розібрав пробиті транзистори і звірив з його рідними - кристали по величині однакові (го спершу грішив на погані транзистори, хоча може вони і погані). І саме цікаве, що ті самі 2-ві лінії, що й першого разу. Прозвонив лініі опір такий самий, як і на інших. Тай нема там нічого такого 2-ва резистри та конденсатор на ліню.
Допоможіть будьласка!!! Що це може бути?

P.S. Вже більше ніж півтора місяці пройшло. Чого так довго роблю бо тільки після роботи, ще влаштувався на другу роботу, світло вимикають, дома четверо дітей, огород, жінка пиляє - що не допомагаю ((. Короче кажучи вже сам не радий - кучу часу і грошей потратив, а назад шляху нема.

Останнє редагування модератором:

Roman_23

Учасник
64 172
які саме лінії,з контролера до драйвера чи з драйвера до транзисторів,і про які саме драйвери йде мова на високій стороні чи низькій?

Igor777

Новий учасник
6 4
які саме лінії,з контролера до драйвера чи з драйвера до транзисторів,і про які саме драйвери йде мова на високій стороні чи низькій?
Лінії з контролера до драйвера NSI6602AD який керує транзисторами G15T60A83L - це все висока сторона

Rekbr

Майстер
283 319
Дурні питання інколи наштовхують на думку, тому з Вашого дозволу:
Коли до Вас попав- що саме мінялося.
Коли вдруге вийшов з ладу- що саме згоріло? Тільки транзистори? Драйвера живі залишились? Міняли на оригінальні запчастини?
Зрозуміли як взагалі працює вся схема?
(Тут саме питаю, бо для мене не зовсім зрозуміло хто за що відповідає. Маю припущення.T045N010 з АКБ через трансформатор качають 400 вольт и 4 IGBT g15t60 роблять синус 220. 4 mosfet osc65r220 з мережі , котра знову ж таки через діодний міст потрапляє на конденсатор 400в в зворотньому напрямку хитають імпульсний трансформатор на зниження і Т045n010 заряджають АКБ)
Якщо з цієї логіки виходити, то при зарядці від мережі інвертор має вимикається бо в про є режим байпас)
А ось і дурне питання- чого згоріло два 15т60 ?)

Igor777

Новий учасник
6 4
Дурні питання інколи наштовхують на думку, тому з Вашого дозволу:
Коли до Вас попав- що саме мінялося.
Коли вдруге вийшов з ладу- що саме згоріло? Тільки транзистори? Драйвера живі залишились? Міняли на оригінальні запчастини?
Зрозуміли як взагалі працює вся схема?
(Тут саме питаю, бо для мене не зовсім зрозуміло хто за що відповідає. Маю припущення.T045N010 з АКБ через трансформатор качають 400 вольт и 4 IGBT g15t60 роблять синус 220. 4 mosfet osc65r220 з мережі , котра знову ж таки через діодний міст потрапляє на конденсатор 400в в зворотньому напрямку хитають імпульсний трансформатор на зниження і Т045n010 заряджають АКБ)
Якщо з цієї логіки виходити, то при зарядці від мережі інвертор має вимикається бо в про є режим байпас)
А ось і дурне питання- чого згоріло два 15т60 ?)

Коли до мене попав, то нічого не мінялось. Транзистори це точно погоріли, залишилось два на низькій стороні, які управляються драйвером BLD 2113. Замінив всі транзистори 1-н драйвер BLD 2113 і 3-ри драйвери по високій NSi6602AD. Драйвера були не пробиті, деякі BLD 2113 я знову впаював і вони працювали. Запчастини оригінальні по маркуванню. Схему розумію все так і працює. Перший раз не міняв 2 з 4 g15t60, бо вони не були в короткому і синус працював на 50 %, а зарядка не працювала, бо не було накачки. Замінив їх і драйвер поставив новий, а на те місце де був новий старий (мені здається, що драйвера всі цілі були, але я не захотів ризикувати і замінив на самих дуже пробитих транзисторах). Чого згоріло? Можливо драйвер не повністю відкривав їх, хоча напруга на затворах була така сама, як і на інших. Я думав що це одне плеча, але насправді треба прозвонити. Бо може через них і пішов сквозний ток, якщо так, то все зрозуміло. Контролер бракований і не правильно управляє цим драйвером.
Допис оновлено:

Замовив я нові контролери з алі. Чесно кажучи цей контролер, що я замов на промі вів себе дуже цікаво: то він працював (світлодіод мигав), то бувало не працював і я думав може десь не пропаявся пройшов паяльником по ніжках - працює. Але тоді він пращював в холосту без батареї. Саме головне, що після пропайки прозвонював всі ного на кз та на контакт на платі до яких був доступ - все в порядку.

Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
283 319
Допис оновлено:

Замовив я нові контролери з алі. Чесно кажучи цей контролер, що я замов на промі вів себе дуже цікаво: то він працював (світлодіод мигав), то бувало не працював і я думав може десь не пропаявся пройшов паяльником по ніжках - працює. Але тоді він пращював в холосту без батареї. Саме головне, що після пропайки прозвонював всі ного на кз та на контакт на платі до яких був доступ - все в порядку.
Контролер замовили?
Допис оновлено:

Що самое Вы макєте на увазі, під словом " контролер з Алі"?

Roman_23

Учасник
64 172
Як примусово ввімкнути вентилятор в додатку? Модель river max цю функцію підтримує?
так,обновіть прошивку станції через додаток якщо це потрібно,і там буде в додатку перемикач автоматичних обертів вентилятора,його потрібно вимкнути і вентилятор буде завжди вмикатися при зарядці або навантажені

Igor777

Новий учасник
6 4
Короче, зробив я його. Короче дурень я дурень! Короче, один драйвер при включенні плати в розерку не приймає участі, тому і немає з контролера сигналу. Оцей аме драйвер я замінив, бо схоже, що він зпалив транзистори, замінив скопом g15t60 4 шт і все. Впаяв старий контролер.
Але цікаво чому при заміні контролера виникали проблеми і з часом вони погіршувались до того поки світлодіод біля контролера переставав працювати.
Всім дякую!

P. S. Не даремно мене питали чи знаю я принцип його роботи, а виявилось не знаю, бо дума, що коректор потужності працюе на 4-х транзисторах, а виявилось - на 2-х. Якби я намалював схему, то все булоби скорыше.
Допис оновлено:

так,обновіть прошивку станції через додаток якщо це потрібно,і там буде в додатку перемикач автоматичних обертів вентилятора,його потрібно вимкнути і вентилятор буде завжди вмикатися при зарядці або навантажені
Вентилятор вмикаєть автоматично, а в додатку можна тільки включити на максимальні/автоматичні оберти

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock