• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Ecoflow river 2 pro не заряджається від мережі

shadow

Новий учасник
9 10
Всім привіт. Допоможіть будь ласка розібратися з проблемою.
Маємо Ecoflow river 2 pro з наступною проблемою: При подачі живлення від мережі не заряджається на екрані починають моргати повідомлення "rechargeable time" та "overload". Станція не заряджається. Працює все окрім зарядки від мережі. Проблема з'явилась після того як станція була ввімкнута в мережу на зарядку коли увімкнули світло.
Підкажіть будь ласка де шукати проблему бо наче б то все ціле,явних слідів вигоряння і кз немає.

Вкладення

• 20240705_105736.jpg
    20240705_105736.jpg
    1.5 Mб · Перегляди: 207

Sleeper

Новий учасник
13 0
Транзистори, драйвери транзисторів перевіряли?

Jael.Dace

Інженер
410 600
Біля входу є потужний низькоомний резистор плавного заряду конденсаторів - міняти разом з реле, яке його шунтує.

shadow

Новий учасник
9 10
Так. Явно пробитих немає.igbt на синусі замінив,бо немає можливості перевірити ци цилі вони. Мосфети на синхроному випрямлячу цілі.
Допис оновлено:

Біля входу є потужний низькоомний резистор плавного заряду конденсаторів - міняти разом з реле, яке його шунтує.
100 омний бачу,він начебто цілий,а реле яке його шунтує як раз і не спрацьовує. Буду пробувати міняти їх.

shadow

Новий учасник
9 10
На вигляд цілий, чи по приборах? :)
Ще була проблема з перемикаючим реле (біля роз'єму, куди вихідні розетки під'єднуються), але там здається трохи інші симптоми.
По приборах,він свої 100ом показує. Супротив катушки реле 320ом. Реле біля роз'єму розеток працює без проблем.
Таке враження що не приходить сигнал на реле на вході але чому не можу зрозуміти,лінію керування цим реле не можу повністю відслідкувати.

skljarik

Інженер
429 719
По приборах,він свої 100ом показує. Супротив катушки реле 320ом. Реле біля роз'єму розеток працює без проблем.
Таке враження що не приходить сигнал на реле на вході але чому не можу зрозуміти,лінію керування цим реле не можу повністю відслідкувати.
Діодний міст, що до 100ом стоїть, перевірили?

skljarik

Інженер
429 719
Він стоїть на самому вході до нього немає нічого. Діодного моста тут немає,тут синхроний випрямляч
Мабуть, з першим рівером переплутав. Але, як так може бути, повинен бути маленький міст чи діод, щоб через резистор плавного запуску постоянкою зарядити силові банки. Не перемінка ж електроліти заряджаэ.

Jael.Dace

Інженер
410 600
Не перемінка ж електроліти заряджаэ.
Воно ж там не одразу на електроліт йде. Не пам'ятаю точно, але логіка підказує, що випрямляється тими самими транзисторами, якими "нарізається" синус, при роботі від АКБ (як сказав ТС - синхронний випрямляч).

skljarik

Інженер
429 719
Можливо, зараз не пам'ятаю як в другому рівері. Але, ніхто ж не забороняэ використовувати вбудовані в igbt діоди в якості моста, поки на них керування не з'явиться. На першому рівері э окремий діодний міст для цього.

shadow

Новий учасник
9 10
Дякую всім,найшов причину.
В нів на вході 2 реле,одне шунтує 100 омний резистор друге саме реле плавного пуску. Як раз з реле плавного пуску і була проблема,воно піде під заміну.

R9VV

Новий учасник
7 4
Дякую всім,найшов причину.
В нів на вході 2 реле,одне шунтує 100 омний резистор друге саме реле плавного пуску. Як раз з реле плавного пуску і була проблема,воно піде під заміну.
В мойому випадку : 100 омний резистор і вилитіло два транзистори YGP20N65T2

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock