• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ecoflow Delta Pro переплутали гейтові резистори при виробництві???

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Колеги, добрий день!
Ecoflow Delta Pro після зустрічного струму.
В КЗ чотири вихідні IGBT + два зарядних. Так само під заміну всі п'ять NSI6602AD.
Пробиті IGBT зняв, обидва субмодулі випаяв, почав перевіряти сигнальні ланцюги.
Виявив дві аномалії:
1. На гейти вихідних трьох IGBT (Q2, Q6, Q7) йдуть резистори по 20 Ом, а на четвертий (Q3) - 33 Ом!!!
Резистори під лаком, їх ніхто не міняв.
2. Так само по зарядних IGBT (Q18, Q17) на один гейт 20 Ом, на другий 47 Ом. Вони під лаком по заводу.
Скажіть, будь ласка, це якийсь заводський брак?
Чи правильно я розумію, що на всі чотири вихідні повинно бути по 20 Ом і зарядних теж по 20 Ом.
Якщо така плата у когось в ремонті, подивіться, будь ласка.
Є з такою ж проблемою ролик на Youtube на 10 хв 28 сек.

Вкладення

• IMG_1884.JPEG
    IMG_1884.JPEG
    150.6 Кб · Перегляди: 34
  • IMG_1882.JPEG
    IMG_1882.JPEG
    108.2 Кб · Перегляди: 34
  • IMG_1881.JPEG
    IMG_1881.JPEG
    126.7 Кб · Перегляди: 34

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Хз, я і ставив щоб були однакові, і залишав як по заводу. Без різниці.

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Дякую за Ваші відповіді. Якраз дивився на Youtube Ваші ролики по ремонтам цієї станції, намагався розглянути, що там стоїть. Схоже, дійсно, у вихідних IGBT один з гейтів (Q3) стоїть 33 Ом, а на інших по 20 Ом. Не розумію, навіщо так зроблено....
Так само і по APFC по заводу на гейт Q18 стоїть 20 Ом, а на Q17 47 Ом.
Хм... за чим то ж інженери так спроектували... цікаво
Допис оновлено:

Схоже, можна поставити скрізь по 20 Ом - буде працювати, а можна і не змінювати - теж буде працювати. Відверто кажучи, вперше зіткнувся з тим, що різні резистори по гейтам... Думав, може при збірці хтось пригубив зайвого))

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Хм... за чим то ж інженери так спроектували... цікаво
Там багато моментів і вони взаємо пов'язані. Швидкість, надійність, ефект Мілера, викиди Емі, навантаження на драйвер ітд. Працювати воно то буде... І, може, навіть ви нічого не помітите. Але перехідні швидкоплинні процеси стануть іншими. І хз який там запас закладено і в яких режимах воно у вас працюватиме.

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Думаю, правильним буде залишити так, як було на заводі розпаяно. Дуже пізнавальне Ваше відео Ecoflow Delta Pro, зустрічка. Err 022, 121, 242, 304, 125. Стільки праці Ви вклали у відновлення цієї станції...

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Залишив як було по заводу. Все працюе.
3,3кВт тримае, швидка зарядка е.
Тестую

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock