• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Ecoflow Delta Pro. Не працює зарядка помилка 108

alexey244

Інженер-супервайзер
932 986
Прийшла доволі сильно випалена. Була помилка 022 і одразу тухла. Згорів інвертор - згоріли всі вихідні ключі 60Т60, всі драйвера 6602, 1 діод біля 6602, 1 ключ в сінхронному випрямлячу, всі діоди і резистори в колах гейтів транзисторів та й ще 15в стабілізатор для живлення 6602. Все це поміняв, як ітог - вихід 220 працює, все штатно корректно, навантаження тримає. При першій спробі зарядки вона вибухнула, згоріли 3 ключа в інверторі і драйвер. Поміняв знову. Знову вихід 220 працює, але при спробі зарядки пише помилку 108 - та оверлоад. Є ідеї чому? Стільки всього виміняв вже...1715107584413
Допис оновлено:

Взнати би хоча б, що це за помилка 108

Останнє редагування модератором:

volodimirk

Активний учасник
115 98
Господа, какое там "красивое" сопротивление на двух тестпадах между 9А3 и резисторами 116 и 118 ?
У меня показывает только 190Ом (типа, видит только "петлю" через резисторы и шунты).

У меня было что 9А3 в КЗ по входам, тогда все было очевидно. Были оборванные резисторы перед ней... а тут опыта нет, подскажите

Или просто её поменять . Я так не люблю - хочу разобраться а не методом перекатки всего подряд...
Допис оновлено:

Откинул резистор один и замерил без шунтовой петли - 4,2кОм...
Допис оновлено:

перекатал датчик - где было 4,2кОм - стало 100 кОм

Останнє редагування:

volodimirk

Активний учасник
115 98
Хаха. Я запаял туда NCS199A2 .
Но видать там не "2" используется а 3 или 1 ...

намекните , кто знает точно...

kkasiaa

Новий учасник
9 2
9а3 відповідає за потужність зарядки? В мене зарядка йде тільки 75вт вже незнаю куди копати(

volodimirk

Активний учасник
115 98
На Дельта Про стоит датчик 9A1 . Это меня смутило ( на других аппаратах стоит 9А3 и я его меняю на NCS199A2 )
Думаю, на Дельту про NCS199A2 не катит...

kkasiaa

Новий учасник
9 2
Ні. Якщо б вона в вас вийшла з ладу, то в вас би просто зарядка не працювала.

Який шунт чи контроллер відповідає за потужність зарядки?просто дивно що зарядка йде ,напруга на клемах росте,але максимально обмежена

Останнє редагування модератором:

volodimirk

Активний учасник
115 98
В общем, на фоне отсутствия советов от хмурых старожилов сего ресурса я не стал мучиться с подбором аналогов а нашел ан ПРОМе и купил датчики 9А1, установил и станция увидела ток зарядки...
Жаль что народ так жмет инфу. Аппараты с войны , время уходит, хлопцы ждут станцию пока я самообучаюсь...
Можно сказать конечно "не умеешь - не берись" , ну а можно просто ПОДсказать.

Видать , ************** натура не позволяет делиться.
Ладно, шалом всем.

Останнє редагування:

deniskin

Новий учасник
2 0
Бажаю здоров'я, проконсультуйте будьласка - є ecoflow delta, model ef3pro, прийшла з позіций з пробитими ключамі g40t60an3h 2 шт. І вигорівшим резистором ~1ком 3 вт (після діодного моста) на дісплеї показувало 17 %заряда і не запускався вихід 220. Поміняв 4 ключі і резистор, запуск пішов, 220 дає але на зарядку акб дає всього 1.5 а, І на дісплеї параметр вхідної потужності по нулям, процес зарядкі іде але дуже малим током, при зарядці вентилятори працюють на всю і індикатор кулера на дісплеї світиться, підкажіть будьласка в яку сторону лізти, зараніє дякую. Міняти токовий датчік чи драйвера? Чи на що звернути увагу? Я не професійний електроніки, щось знаю щось ні... Завчасно прошу пробачення за неправильні питання.

volodimirk

Активний учасник
115 98
Бажаю здоров'я, проконсультуйте будьласка - є ecoflow delta, model ef3pro, прийшла з позіций з пробитими ключамі g40t60an3h 2 шт. І вигорівшим резистором ~1ком 3 вт (після діодного моста) на дісплеї показувало 17 %заряда і не запускався вихід 220. Поміняв 4 ключі і резистор, запуск пішов, 220 дає але на зарядку акб дає всього 1.5 а, І на дісплеї параметр вхідної потужності по нулям, процес зарядкі іде але дуже малим током, при зарядці вентилятори працюють на всю і індикатор кулера на дісплеї світиться, підкажіть будьласка в яку сторону лізти, зараніє дякую. Міняти токовий датчік чи драйвера? Чи на що звернути увагу? Я не професійний електроніки, щось знаю щось ні... Завчасно прошу пробачення за неправильні питання.

Друже. ты ошибся темой. Тут - про Дельту Про. А у тебя -- EF3PRO

deniskin

Новий учасник
2 0
Замовив драйвера, спробую замінити. На шильдікі з низу написано дельта... А далі модель ef3pro, Опита з ними нема... Я не профі...

lehazhuk

Новий учасник
13 6
В общем, на фоне отсутствия советов от хмурых старожилов сего ресурса я не стал мучиться с подбором аналогов а нашел ан ПРОМе и купил датчики 9А1, установил и станция увидела ток зарядки...
Жаль что народ так жмет инфу. Аппараты с войны , время уходит, хлопцы ждут станцию пока я самообучаюсь...
Можно сказать конечно "не умеешь - не берись" , ну а можно просто ПОДсказать.

Видать , ************** натура не позволяет делиться.
Ладно, шалом всем.
Стикнувся і я з цією мікрою, входи в короткому, по шунтам там 5 Ом. Стоїть 9а3. В наявності знайшов теж тільки А1 і А2. В даташиті різниця ж є, і в резисторах, і в вольтах. 9а1 без косяків стала замість 9а3? В мене вилізло в delta max 2000. )))

lehazhuk

Новий учасник
13 6
9А1 не працює коректно, якщо ставити його замість 9А3
Зрозуміло 😎. Уточнення маю, є ncs199a1s.... і ncs199a1r.... ну 2 та 3 відповідно, по даташитам майже нічим не відрізняється тільки дорожча😁 Я так розумію Ви вже бавились з тою мікрою, поділіться пліз що гарантовано працює або аналоги маєте, станція працює там де наразі дуже потрібно разом зі мною 😎 ремонтувати зараз часу зовсім немає, тому десь пропустив певні речі. Дякую.

skljarik

Інженер
429 719
ставити тільки NCS199A3 або TP181A3
A1-A3 відрізняються чуйкою (підсиленням). В A3 вона найбільша.
Подивіться даташит, там вказано чуйку по моделям.
Якщо поставити а1-а2, станція на зарядці буде заміряти струм менше, ніж він на справді. Тобто, струм буде більше, ніж треба! При а1 він буде аж в 4 рази більше!
Це впливає тільки на зарядку. При розряді струм міряє БМС, при заряді - інвертор. Тому у вас розряд нормально працює, ця токомірка не задіяна.

Вкладення

• Безымянный.png
    Безымянный.png
    3.5 Кб · Перегляди: 160

lehazhuk

Новий учасник
13 6
ставити тільки NCS199A3 або TP181A3
A1-A3 відрізняються чуйкою (підсиленням). В A3 вона найбільша.
Подивіться даташит, там вказано чуйку по моделям.
Якщо поставити а1-а2, станція на зарядці буде заміряти струм менше, ніж він на справді. Тобто, струм буде більше, ніж треба! При а1 він буде аж в 4 рази більше!
Це впливає тільки на зарядку. При розряді струм міряє БМС, при заряді - інвертор. Тому у вас розряд нормально працює, ця токомірка не задіяна.
Подяка величезна за аналог 👍 😁 з чуйкою розумію. В маркуваннях мав на увазі є різні букви "199А3S" i "199A3R". В даташі мізерна різниця, але перший просто датчик двунаправлений, а з буквою R токочутливий підсилювач 🤔
Підсилення хоча є і там, і там, по типовій схемі вони однакові, і по параметрам майже однакові. Чи є на практиці взаємозамінність між ними, от що цікаво. Бо продають їх теж з різницею в ціні в 5 раз, між "S" i "R".

skljarik

Інженер
429 719
То не аналог, 3PEAK там з заводу стоїть)) Але, всі ставлять ncs, бо вони э тут. По функціоналу те саме.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock