• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

EB3A не заряджаэться, не спрацьовують реле.

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Добра. Єті EB3A випалений в хлам і після невдалого ремонту. ДЦ вимикається через 30 секунд, Навіть не пробує вмикати АС.
Випалені кола підзарядки шини, відсутні деталі в керуванні реле, інвертор випалений в хлам. Відновив, оновив, ДЦ працює без проблем, АС працює без проблем. Не заряджається...

На зарядці бачить мережу, починає моргати символ АС, реле байпасу і зарядки не спрацьовують, відповідно потужність не бере.
Кола предзарядки відновлені, реле живі, керування відновив, зворотні звя'зки цілі (високоомні резистори). З проца нема команди на включення реле байпасуц та зарядки.
Міняю проц, лию рідний дамп - без змін. Лию дамп з форума - інвертор не вмикається. Лию свій бекап з робочого - поведінка не міняється...

Потрібні думки. Чому проц бачачи 220 на вході та заряджені конденсатори не пробує вмикати реле байпасу та зарядки?

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
З реле розібрався. При подачі живлення на плати (включається морда) - на лініях керування реле з проца має бути високий рівень 3,3 В. Після заміни проца він у мене появився, до заміни був постійно по нулях. При подачі АС і після зарядки ДЦ шини - рівень активації реле нає провалитись до нуля.
Також, у мене помилка з захисними діодами. Чи я опізнав не вірно, чи мені продали щось не з тою буквою ( буква задає кількість і напрямок включення діодів в корпусі SOT-23), а здвоєні діоди я поставив прямої а не зворотньої полярності :( Тому уже новий проц палив низькоомники в колах реле.
Виправив, Тепер зарядка і режим УПСа стартує правильно.

Но тестуванні вилізла проблема. Розрядив до нуля потужністю 550 Вт - інвертор працює справно. На зарядці - інвертор перегрівається за пару хвилин роботи. :(
Режим заряду - звичайний, потужність 250 Вт, заряд іде, встигає вдути 5 - 10 % і падає в помилку по перегріву. Радіатор з синхронником і шатківницею страшно перегрітий.
Не пожу зрозуміти природи явища, враховуючи, що при роботі від АКБ з вдвоє більшою потужністю перегріву НЕМАЄ. Потрібні думки...

В долученні два дампа з різних станцій. Воєнний - з повністю робочого стороннього пристрою. Другий - з обговорюваної тут станції, відновлений оновленням через додаток.
* Дампи оба робочі, перевірені перепрошивкою, хоч мають багато відмінностей в коді.
** обговорюваний пристрій перегрівається з обома дампами однаково.

Вкладення

• EB3A inwertor Beckup OK.rar
    52.5 Кб · Перегляди: 20

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Так, транзистори рідні. Також, нагадаю, що в режимі від АКБ перегріву нема з вдвоє більшою потужністю.

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Танунашо, Ви серйозно?! Вже в друге таке чую, ще ніяк не приходилось перевіряти...

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Танунашо, Ви серйозно?! Вже в друге таке чую, ще ніяк не приходилось перевіряти...
Так для роботи сінхронику достатьно впринципі і 2 ключа. 4 ставлять якраз щоб діоди використовувати під час роботи інвертора від АКБ. Ну і розподілити навантаження

Rekbr

Майстер
283 319
Давно збираю теорію. Я ще до кінця не розібрався.
Саме краще пояснення тут було. Цитата:
"Синхронный выпрямитель на полевиках придумали чтобы избежать сравнительно высокого падения напряжения на выпрямительных диодах, и тем самым повисить КПД. В любой схеме синхронного выпрямителя, паразитный диод (который есть во всех мощных полевиках) должен стоять ровно в том же направлении в каком бы стоял выпрямительный диод в обычной схеме. В момент когда диод оказывается прямосмещенным его шунтирует малое сопротивление открытого канала ПТ. Когда же напряжение на трансформоторе меняет полярность - полевик закрывается а его паразитный диод оказывается обраносмещенным и на работу схемы не влияет. Менять местами сток-исток нельзя!!!
В режиме синхронного выпрямителя ток течёт от истока к стоку (от сорса к дрейну!) транзитора, а не как обычно, но это просто работа в другом кавдранте и всё, никаких инверсных включений)".

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
сінхронику достатьно впринципі і 2 ключа. 4 ставлять якраз щоб діоди використовувати під час роботи інвертора від АКБ
Так, бачив схемотехніку з двома мосфетами у синхроннику.
Повертаючись до єті. Поставив наніч на зарядку в "тихому" режимі. 100 Вт, вентилятор крутив майже на максимумі. Помітив, що в простої, коли вже не бере струму по індикатору, споживання станції 8 Вт. а температура радіатора трималась 65 градусів (кулер виключений). * робоча станція в простої теж бере від мережі 8 Вт. Мо то і норма.
Для мене шоком стало, що при роботі від АКБ синхронник не має руху на гейтах :oops:. Розряджаю, дивитимусь на зарядці.
При розряді 200 Вт температура радіатора 50 градусів без кулера. низьковольтна частина зимніша.

При зарядці синхронник працює коректно, по гейтах осцилограми рівні, чисті по всіх каналах. Я хз... :(
Що цікаво, при зарядці і виключеному виході 220, шатківниця теж працює (на дисплеї режим UPS)

і знову тупик... мінялись усі транзистори, брав на космодромі, ті самі стоять в синхроннику і в шатківниці. Не можу зрозуміти причину перегріву :(

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
XNF20N60T, такі як з заводу. В інших станціях вони працюють без проблем. Ба навіть в тому ж пристрої в шатківниці стоять з тої самої партії.

apelmon

Новий учасник
5 0
Вітаю.
Підкажіть будь ласка номінали/маркування обведених запчастин.
НГУ передала станцію після невдалого чійогось ремонту. Дросель відсутній, резистор замінений на запобіжник, кондюк рванув та занапастив нутрощами сусідів)Screenshot 20250328 225850 OperaScreenshot 20250328 225502 Opera

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Що за дурна звичка пхати/срати те саме по різних темах? :( Не лізьте в складну техніку, у вас нема розуміння що з тим робити...
Або створіть свою згідно правил і надійтесь, що вам підкажуть.

apelmon

Новий учасник
5 0
Ну те, що Ви грубіян я і так зрозумів, навіщо про це кричати.
Задав запитання у схожій темі, нахіба їх плодити? Теми без відповідей.

Не хочете допомагати - проходьте повз запитання. Нахіба тожі цілий форум.

Serios

Майстер
216 324
Щодо перегріву - відновив станцію після аварії - 8 ксінерів, 8 драйверів, обвязка, запрацювало, але 5 хвилин зарядки - помилка темп, радіатор кипить. Різниця по лічильнику і дисплею потужності 40 ват.
Поліз дивитися, все ціле, все красиво, але 3 транзистора гладенькі, інші шершаві, партія інша. Почав перевіряти - у гладеньких падіння переходу менше, але відкриваються при вищий напрузі на затворі. Поставив усі шершаві - різниця лічильника та дисплея становить 20 ват. По тепловізору не 110 градусів, а 75, спостерігаю. Так що таки транзюки.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock