• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Delta Pro 3600wh зустрічний струм

kander

Новий учасник
3 0
Вітаю! Є станція після зустрічки. Помилка 301, потім 102 overload. 301ша виникала тому, що не відкривалась BMS. Плата замінилась на нову, оскільки знайти щось там дохле не вийшло. Замінено в інверторі діодний міст, високовольтні резистори. 5шт драйверів. Всі IGBT. З перевіркою всіх резисторів, та діодів в ланцюгах керування.
На даний момент є наступна картина. Заряджається без проблем. В момент того, як стоїть на зарядці, якщо увімкнути AC - є на виході змінний струм. Якщо в цей час вимкунти мережевий кабель зарядки, переходить на батарею, і повноцінно працює як повинно бути. Вимикаю AC - все ок. Вмикаю AC - все ок. Але якщо її увімкнути не з зарядки, маю помилку 121 overload. Одразу. Без активності світлодіода в клавіші AC, та без звуку спрацювання реле.
Повторний огляд мосфетів в низькій частині, та високовольтних мосфетів \ IGBT з її обвязкою не дало результату. Живлення драйверів з плати DC-DC є.
Підозра на те, що повинен в неї бути якийсь ланцюг, який наливає щось на високовольтні електроліти при старті від АКБ. Бо качнути туди одразу все, що повнинно на ньому бути, є сумніви.
Поясніть будь ласка, хто знає яким чином вона робить "холодний старт", та куди ще подивитись

Останнє редагування модератором:

alexey244

Інженер-супервайзер
932 986
Якщо не помиляюсь, то два IGBT які стоять на радіаторі з сінхроником, це і є «плавний пуск» від АКБ. Перевірте їх, та їх драйвера

kander

Новий учасник
3 0
Драйвери я замінив всі. Щоб уникнути брак, зробив це пвоторно. igbt замінив всі 6шт. З перевіреної партії. Декілька десятків пристроїв завелося на них. Перед запайкою, перевіряю відкриття \ закриття від ЛБП, бо була партія, де затвор в одному тік. Всі низькоомні резистори перевірені і на основній платі, та на дочерніх. Ще є ідеї?

alexey244

Інженер-супервайзер
932 986
Ідей більше немає, хіба що пайку дивитись. Думаю пора діставати осцилограф

Serios

Майстер
216 324
Питання вирішилось ремонтом додаткової субплати живлення, в складі UC2825 та RT6283D, вона дає живлення +12 на роботу реле та первинних драйверів, також +5 видає на потреби роботи контролера та гальванічно розвязане живлення +15 для роботи гарячих драйверів. Доречі, +13 на високовольних електролітах з'являються, якщо подати на драйвери живлення, ніякої там спец схеми немає. 2 електроліти живуть на мосфетах, 2 на IGBT, з'єднуються разом паралельно в турбо режимі через верхнє реле. 2 верхні IGBT то APFC, там є дроссель для цього.

ПАПА

Новий учасник
5 0
2 електроліти живуть на мосфетах, 2 на IGBT, з'єднуються разом паралельно в турбо режимі через верхнє реле. 2 верхні IGBT то APFC, там є дроссель для цього.
Небольшое уточнение: при работе от батареи L1 и Q18 /обратный диод Q17 действительно выполняют функцию PFC (по сути - повышающий стабилизатор) .
В режиме зарядки эти же элементы работают как понижающий стабилизатор.

Впервые ремонтирую зарядную станцию, интересно, что это за "турбо режим" упомянутый выше коллегой Serios ? В моём случае реле RY7 всё время разомкнуто...

Останнє редагування:

Crazyboy1166

Новий учасник
3 0
Питання вирішилось ремонтом додаткової субплати живлення, в складі UC2825 та RT6283D, вона дає живлення +12 на роботу реле та первинних драйверів, також +5 видає на потреби роботи контролера та гальванічно розвязане живлення +15 для роботи гарячих драйверів. Доречі, +13 на високовольних електролітах з'являються, якщо подати на драйвери живлення, ніякої там спец схеми немає. 2 електроліти живуть на мосфетах, 2 на IGBT, з'єднуються разом паралельно в турбо режимі через верхнє реле. 2 верхні IGBT то APFC, там є дроссель для цього.
В чому в тебе була проблема? Я вже неділю не можу доробити станцію. Залишилась тільки проблема пуску від акб.

Serios

Майстер
216 324
В чому в тебе була проблема? Я вже неділю не можу доробити станцію. Залишилась тільки проблема пуску від акб.
Дайте більше інформації. Що згоріло, що робили, які наслідки, як поводить себе, які помилки, багато неясного.

Crazyboy1166

Новий учасник
3 0
Дайте більше інформації. Що згоріло, що робили, які наслідки, як поводить себе, які помилки, багато неясного.
Я був не перший хто відкрив цю станцію. До мене вона потрапила на пів розібрана.

Щр було зроблено.
На платі інвертора замінив
8 транзисторів G60T60AK3HD
4 драйвери nsi6602ad
На субмодулі замінив:
Діоди d6, d27, d8
TVS діод D10
Транзистор не памятаю який і фото не зробив( Він стоїть біля UC2845, на радіаторів.
Встановив резистор R229 котрий був знятий до мене.
Замінив прогорівший резистор R228.

Після цих маніпуляцій станція почала частково працювати. Заряджається, якщо під'єднання до мережі то напруга на виході є. І якщо після цього відєднати мережу то вихід і далі буде працювати. Але якщо станція постоїть деякий час, не підєднувати мережу і натискнути кнопку "A/C On" то видає помилку: 121.

Я перший раз взяв на ремонт станцію від знайомого волонтера. Ніколи до цього не ремонтував станції. Сам займаюсь ремонтом смартфонів та ноутбуків. Може що не розумію і кажу не вірно, вибачте будь ласка.

Після вже не знаючи що робити і як мені вирішити проблему. На абум замінив UC2845 та RT6283D, резистори біля діодного моста. І це звісно нічого не дало. Запитав в одній із групп в телеграмі, мені підсказали що скоріш проблема з формуванням 15В лінії від акб. Я два вечори тикав тикав той мультиметр і нічого не знайшов. На роботі є простенький ослик, але я не розумію що шукати.

Serios

Майстер
216 324
Дивно, але драйверів 6602 на додаткових субмодулях там 5 шт, замінити 4, це якось безвідповідально, як на мене. Транзисторів 60т60 там всього 6, як ви 8 замінили? На симптоми схоже, дійсно, відсутнє живлення драйверів при роботі від АКБ. Треба колупати платку субмодуля живлення. Рекомендую запаяти панельку і плату вставляти в панельку для діагностики та ремонту. На модуль приходить напруга 220 з мережі, з іншого боку напруга АКБ, видає декілька живлень. От і розбирайтесь.

Crazyboy1166

Новий учасник
3 0
6 штук 60t60 все вірно. я помилився
Драйвери вчора вже поміняв усі.

А є якесь фото де вказані напруги котрі повинні бути на субмодулі живлення ?

ABRICOSIC

Новий учасник
7 2
Я був не перший хто відкрив цю станцію. До мене вона потрапила на пів розібрана.

Щр було зроблено.
На платі інвертора замінив
8 транзисторів G60T60AK3HD
4 драйвери nsi6602ad
На субмодулі замінив:
Діоди d6, d27, d8
TVS діод D10
Транзистор не памятаю який і фото не зробив( Він стоїть біля UC2845, на радіаторів.
Встановив резистор R229 котрий був знятий до мене.
Замінив прогорівший резистор R228.

Після цих маніпуляцій станція почала частково працювати. Заряджається, якщо під'єднання до мережі то напруга на виході є. І якщо після цього відєднати мережу то вихід і далі буде працювати. Але якщо станція постоїть деякий час, не підєднувати мережу і натискнути кнопку "A/C On" то видає помилку: 121.

Я перший раз взяв на ремонт станцію від знайомого волонтера. Ніколи до цього не ремонтував станції. Сам займаюсь ремонтом смартфонів та ноутбуків. Може що не розумію і кажу не вірно, вибачте будь ласка.

Після вже не знаючи що робити і як мені вирішити проблему. На абум замінив UC2845 та RT6283D, резистори біля діодного моста. І це звісно нічого не дало. Запитав в одній із групп в телеграмі, мені підсказали що скоріш проблема з формуванням 15В лінії від акб. Я два вечори тикав тикав той мультиметр і нічого не знайшов. На роботі є простенький ослик, але я не розумію що шукати.
Вітаю, щось у Вас вийшло?
Потрапила до мене така ж станція, але окрім резистора 5Вт, двох G60T60AK3HD та r228, r229, шимки та транзистора CS13N50F на радіаторі ніби нічого не знаходжу, драйвери на одній субплаті замінив (3 шт)
Для чого ви замінювали д6, 27, 8 і 10?
і ще по 5В ніби опір занижений 0,35 кОм

ABRICOSIC

Новий учасник
7 2
А яка напруга при "ніби заниженому опору" ?
Невже 0.35k достатньо щоб просадити лінію 5V ?
Це ж виходить аж 14 міліампер.😄
напруга поки 0, бо є несправні елементи на субмодулі, і наразі очікував детальки =)
Допис оновлено:

одним словом, все запрацювало, але з нюансом, тепер очікуватиму ще датчик струму =)

Останнє редагування:

ABRICOSIC

Новий учасник
7 2
Зібрав, низький опір був через датчик струму, через нього і не починалася нормальна зарядка (скакало 200-600 Ви). Замінив одразу два датчика, опір по 5в зріс з 0,35 до 3,1 кОм

YAK

Новий учасник
46 72
Небольшое уточнение: при работе от батареи L1 и Q18 /обратный диод Q17 действительно выполняют функцию PFC (по сути - повышающий стабилизатор) .
В режиме зарядки эти же элементы работают как понижающий стабилизатор.

Впервые ремонтирую зарядную станцию, интересно, что это за "турбо режим" упомянутый выше коллегой Serios ? В моём случае реле RY7 всё время разомкнуто...
Тобто в режимі роботи від батареї інвертор перетворює 48В в 300В а потім повишає до 400 ?
В мене проблема що на конденсаторі шатківниці всього 307В і в результаті нормально не робить нарізка синусу. Думав що якась проблема по низу.

YAK

Новий учасник
46 72
Тобто в режимі роботи від батареї інвертор перетворює 48В в 300В а потім повишає до 400 ?
В мене проблема що на конденсаторі шатківниці всього 307В і в результаті нормально не робить нарізка синусу. Думав що якась проблема по низу.
Знайшов пробитий датчик струму. Замовив. Продовжую продовжувати.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock