• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Delta max саморозряд

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Може хтось вирішив проблему і поділиться рішенням? Вже 4 станція попадається з такою проблемою: глибокий розряд з повного за 2-3 неділі. Проблема точно в бмс платі, при цьому якщо станцію розтолкати - все працює нормально, ніяких перегрівів по бмс немає ні в простої ні в навантаженні, тримає як заводська. Але якщо залишити вимкнену на тиждень-три - станція випаде в глибокий. З того що замітив - при вимкнені з кнопки на дисплеї - станція іноді залипає, і на морді вона наче вимкнена і ніяких признаків не подає, зате бмс плата заживлена на вихід, діод мигає, ну і звичайно в такому випадку вона буде швидко висаджуватися бо низьковольтна частина інвертора заживлена, бмс хаває.
+ До цього глючні станції видають високочастотний писк з якогось з перетворювачів схоже, але всі живлення в нормі. На живих станціях цей писк також є, але він в рази тихіший, і без знятої бокової кришки ти його і не почуєш.
Пробував шити смку з робочої станції дампом, результату не дало.
Може хтось вже стикався з таким? А то я поки що просто вивожу діод з бмски на корпус - по ньому орієнтую клієнтів, такий собі колхоз

Slamdady

Новий учасник
22 36
Та ж сама проблема. Чи зміг хтось знайти причину?
З повагою…

volodimirk

Активний учасник
115 98
Есть в работе точно такая станция. При отключении с морды горит диод постоянно. при НАжатии кнопки S2 светодиод вырубается но свист не уходит. При ЗАжатии кнопки S2 , не отпуская, "свист" уходит. Идея "из ниоткуда" - где-то какая-то подтяжка сдохла или наоборот закоротила и заводится какой-то регуляторчик , жрет ток.

Банки были высажены до 2,5В .

По сути, там один импульсный источник питания. Сидел глядел на него , и узрел прожаренный Q34 под дросселем L1 ...
Пока не разбирался что это за микруха или транз, но вполне возможно он или жертва проблемы или причина оной

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Пока не разбирался что это за микруха или транз, но вполне возможно он или жертва проблемы или причина оной
Це BCP 53-16. Просто транзистор. Він не причина точно, в кучі станцій він прожарений. Там просто з заводу в нього погана пайка центрального контакту, і він гріється.

volodimirk

Активний учасник
115 98
ЛОЛ, дежавю... Вторая така-же Дельта Макс. Батарея была просажена (половинка банок 2,3--2,4 В, половина 3,3-3,4В)
После зарядки - засвистела, этим БМСным импульсником.

volodimirk

Активний учасник
115 98
Товарищ по цеху поделился что такая проблема решилась заменой проца с перепрошивкой...
Неясно, было дело в прошивке, в глючном проце или плохой пайке ног.
Я пока не достиг уровня свопать процы, да и наработок по прошивкам тоже личных нет.

Slamdady

Новий учасник
22 36
Може хтось вирішив проблему і поділиться рішенням? Вже 4 станція попадається з такою проблемою: глибокий розряд з повного за 2-3 неділі. Проблема точно в бмс платі, при цьому якщо станцію розтолкати - все працює нормально, ніяких перегрівів по бмс немає ні в простої ні в навантаженні, тримає як заводська. Але якщо залишити вимкнену на тиждень-три - станція випаде в глибокий. З того що замітив - при вимкнені з кнопки на дисплеї - станція іноді залипає, і на морді вона наче вимкнена і ніяких признаків не подає, зате бмс плата заживлена на вихід, діод мигає, ну і звичайно в такому випадку вона буде швидко висаджуватися бо низьковольтна частина інвертора заживлена, бмс хаває.
+ До цього глючні станції видають високочастотний писк з якогось з перетворювачів схоже, але всі живлення в нормі. На живих станціях цей писк також є, але він в рази тихіший, і без знятої бокової кришки ти його і не почуєш.
Пробував шити смку з робочої станції дампом, результату не дало.
Може хтось вже стикався з таким? А то я поки що просто вивожу діод з бмски на корпус - по ньому орієнтую клієнтів, такий собі колхоз
Спробуйте просто зняти C87 біля розʼєму ))

Slamdady

Новий учасник
22 36
Я победил. Подсказал один очень хороший и опытный человек.

volodimirk

Активний учасник
115 98
На горячую отщелкнул емкость и всё))

Для меня - сработало !
До "отщелкивания" аппарат гормко и долго свистел, замолкал только если зажать и держать кнопку SW2.
Как отпускаешь - снова свистеть начинал.

После демонтажа этого кондерчика аппарат при выключении с морды еше пол-часа посвистывает, намного тише чем "до того" (диод на бмс горит без миганий) и тихонько засыпает ...

С удовольствием закину "спасибо" как тебе так и доброму умному человеку. Черкни в личку номер карты .
Всем шалом.!!!

Slamdady

Новий учасник
22 36
Це не допомогає нажаль. Я давно знімав і С87 і інші конденсатори, коли шукав. Перетворювач запускається не через них
Була в мене ще така проблема з не вимиканням живлення БМС:
З низу БМС є два резистора великих. Вони буває гріються і підгорають місця пайки з задньої сторони плати. Нижче місця пайки проходить тоненька дорожка, так ось вона теж підгорає і починає коротити з полігоном, до якого припаяні ці резистори. Вихід: вирізати доріжку в підгорілому місці, та поставити проводок замість неї. Все закрити лаком і готово!

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Як руки доберуться спробую конденсатор щелкнути та і проц махну як треба буде то не проблема. Резистори 5ватні також попадались підгорівші, але їх заміна та випил/відновлення доріг нічого не дали. І bcp53 транзюк міняв, але то хибний шлях, він як показує практика у всіх гріється 70+ градусів і це норма

kkasiaa

Новий учасник
9 2
Дісталась мені delta max з помилкою батареї.Стався повний розряд по всіх банках,після зарядки через лб увімкнув bms, проц наче живий(лед блимає потім горить)і почав пищати(с87 частково вирішив проблему🤗) ,але виходу напруги притому немає.можливо у когось схоже було. Дуже потрібна прошивка bms.Хто може зробити дамп? буду вдячний)

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Хтось має статистику живучості літій фосфату після розряду в фізичний нуль вольт?

alexey244

Інженер-супервайзер
927 986
Хтось має статистику живучості літій фосфату після розряду в фізичний нуль вольт?
Статистика ху**ва. В мене воно знову само по собі сідало з часом в 0. Тільки заміна банок в таких випадках

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Дісталась мені delta max з помилкою батареї.Стався повний розряд по всіх банках,після зарядки через лб увімкнув bms, проц наче живий(лед блимає потім горить)і почав пищати(с87 частково вирішив проблему🤗) ,але виходу напруги притому немає.можливо у когось схоже було. Дуже потрібна прошивка bms.Хто може зробити дамп? буду вдячний)
Дамп наче тут десь був на форумі

akoste13

Учасник Platinum
296 440
C87 прибрав - проблема з залипанням пропала, тепер кожен раз вимикається нормально з кнопки. По саморозряду - хз, як не вернеться значить допомогло.
Ще одна лежить - не вимикається. Офф пише, і через секунду вмикається назад. При цьому якщо ввімкнути 220 і вимкнути при цьому станцію з кнопки на дисплеї - все вимикається. Якісь станції пішли тільки з бубном танцювати

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock