• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Delta 2 не реагує на вхід, не робить вихід

Sergey_777-s

Новий учасник
18 6
Візуально все ціле, транзистори всі теж ок, але на вхід 220 нема реакції, вихід теж пустий мигає 60 герц на дисплеї, під реле ry2 вигоріла доріжка що пірнає в колодязь на іншу сторону плати і далі не знаю куди йде, доріжку відновив перемичкою та нічого не змінилось, куди взагалі може розходитись вихідне 220 й куди не доходе хоч мало б дайте пораду?

Вкладення

• IMG_20251122_221214.jpg
    IMG_20251122_221214.jpg
    1.7 Mб · Перегляди: 98
  • IMG_20251122_221124.jpg
    IMG_20251122_221124.jpg
    1.5 Mб · Перегляди: 98

Mtv

Майстер
285 440
Від інвертора через реле байпасу на вхід .
Також MCU моніторить напругу L N на виході через обмежувальні резистори... якось так.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
В мене схожа ситуація, але абсолютно все ціле взагалі все, і навіть доріжки до дільників не погоріли що часта ситуація. Віддали клієнту без ремонта, прийшли до висновку що десь в слоях обрив доріжок керування

Sergey_777-s

Новий учасник
18 6
В мене схожа ситуація, але абсолютно все ціле взагалі все, і навіть доріжки до дільників не погоріли що часта ситуація. Віддали клієнту без ремонта, прийшли до висновку що десь в слоях обрив доріжок керування
Бачив схожу тему, то з тієї точки дорога мала йти до сусіднього реле і до db1 але на своїй платі я цього бріджа не бачу, може десь на звороті під компаудом але в якому місці щоб все не колупати?

oversize

Активний учасник
169 118
аналогічна ситуація - десь межслойне...

Mtv

Майстер
285 440
Якщо більш точніше то підключення має бути таке:
Вихід L підключено до однополюсного реле, яке розриває фазу перед трансформатором струму.
Після трансформатора струму фаза L розгалужується на три напрямки:

1. До реле байпасу.

2. До другого реле, підключеного через резистор 100 Ω
(далі називатиму його «реле плавної зарядки конденсатора»).

3. До дроселя, що використовується для фільтрації електромагнітних перешкод.

Вихід N також розгалуджується на 3 напрямки
-до реле байпасу
-до «реле плавної зарядки конденсатора».
-до дроселя "фільтра"

Обидва реле (байпасу та зарядне) увімкнені паралельно, але одне з них має в колі фазового проводу резистор 100 Ω.
Така схема мабуть реалізує плавну зарядку конденсатора, коли Delta працює в режимі інвертора.
спочатку вмикається реле з резистором, що обмежує пусковий струм, а після заряджання конденсатора вмикається друге реле, яке підключає лінію напряму — без резистора.

Останнє редагування:

Sergey_777-s

Новий учасник
18 6
Ці напрямки відновив та запуску від вхідної 220 все рівно немає, релюхи не клацають екран чорний

Jael.Dace

Інженер
417 616
Знаю, що всі тут - люди досвідчені, але про всяк випадок скажу, раптом пропустили...
Великий зелений резистор на 100 Ом (про який згадував Mtv) - не забули перевірити?

І якщо треба щось поміряти - пишіть, в мене дельта 2 на столі зараз стоїть.

Sergey_777-s

Новий учасник
18 6
Знаю, що всі тут - люди досвідчені, але про всяк випадок скажу, раптом пропустили...
Великий зелений резистор на 100 Ом (про який згадував Mtv) - не забули перевірити?

І якщо треба щось поміряти - пишіть, в мене дельта 2 на столі зараз стоїть.
Так 100 ом міряв) але цю вже склав до купи, щось забагато по ній було запитань та замало відповідей, мабуть віддам як є

Mtv

Майстер
285 440
DELTA 2
Якщо в кого є можливість перевірити послідовність включення реле в режимі інвертора, і в режимі роботи від мережі.

Останнє редагування:
  • Лайк
Реакції: EDDE

Sergey_777-s

Новий учасник
18 6
Ех вже склав щоб віддати, плата доречі mr330-psdr-v1.0.8 не став колупати на ній весь компаунд та де вони втулили db1 так і не знайшов
Допис оновлено:

Переглянути вкладення 4498
Якщо в кого є можливість перевірити послідовність включення реле в режимі інвертора, і в режимі роботи від мережі.
А звідки доречі ця схема?

Останнє редагування:

F.O.V

Учасник
75 54
До речі є якісь схеми на станціі, для ознайомлення, потрошки починаю ремонтувати їх, для ознайомлееня, поверну після.......

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Для ознайомлення дуже корисно самому посидіти над станцією , прослідикувати що куди йде і намалювати незрозумілий вам участок схеми.🙂
.. або іншими словами якщо вмієте читати схеми то ви зможете і намалювати її.. 😉
Повних схем ви ніде не знайдете, але на форумі достатньо уривків схем.
Ще можу сказати що на більще ніж 90% компонентів які зустрічаються в станціях є даташити. Якщо поєднати
цю інформацію то зможете більш-менш впевнено ремонтувати)
Успіхів в ремонті.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock