Jael.Dace
Інженер
417
616
Delta 2 Max зайшла з типовою проблемою в обв'язці драйверів в інверторі. Разом зі станцією привезли майже розряджену smart extra battery, типу теж не працює. Станцію відновив - всі функції працюють, але не заряджає/розряджає оту саму smart extra battery, хоча банка на дисплеях обох пристроїв з'являється, кнопкою на станції або батареї вмикаються/вимикаються одразу обидва пристроя.
Думав, що проблема в самій smart extra battery і день змарнував на неї: перевірив наче все, що міг, прошив робочою прошивкою з форуму, знайшов BMS від дельти 2 (BMS smart extra battery виконана на такій самій друкованій платі, але інша прошивка та по деталям відрізніється) та зробив з неї BMS до смарт баттері - не допомогло, поведінка та сама. Тут я вже почав підозрювати (дойшло нарешті!), що проблема не в батареї, а в самій Delta 2 Max. Відклав на потім, а за кілька днів видалась можливість перевірити цю батарею на звичайній Delta 2 - а воно нормально працює, тож проблема саме в Delta 2 Max.
Delta 2 Max має 2 порти для додаткових батарей - не працює жоден з них і поведінка однакова: станція і батарея бачать одне одного, вмикаються/вимикаються, але ділитися енергією не хочуть. При цьому відповідні ключі на BMS станції, які під'єднують потрібний порт, відкриваються, але залишаються закритими ключі в смарт батареї. Обмін по CAN-шині присутній, форма і амплітуда імпульсів нормальні (порівнював з Delta 2, яка нормально працює з додатковою батареєю).
Окрім КАН і сили, на роз'єми також приходить:
- 7 з чимось вольт, які використовуються для формування батареєю сигнала присутності (і з'являється напівпорожня банка на обох дисплеях);
- сигнал від роз'єма передньої панелі станції (дублюється кнопка на морді).
З тим все добре і ниби то проблема у відсутності відповідної команди по CAN.
Прошив плату BMS Delta 2 Max прошивкою з форуму - без результату.
Оновив прошивку станції через офіційну програму для телефона - без результату.
Скинув налаштування станції через ту саму прогу на телефоні - не допомогло.
Що з тим далі робити - я не знаю. Можу під'єднати логічний аналізатор і порівняти обмін по кану на робочій станції та на піддослідній, але і так зрозуміло, що там не приходить якась команда.
Може будуть якісь розумні думки у колективного розуму?
Думав, що проблема в самій smart extra battery і день змарнував на неї: перевірив наче все, що міг, прошив робочою прошивкою з форуму, знайшов BMS від дельти 2 (BMS smart extra battery виконана на такій самій друкованій платі, але інша прошивка та по деталям відрізніється) та зробив з неї BMS до смарт баттері - не допомогло, поведінка та сама. Тут я вже почав підозрювати (дойшло нарешті!), що проблема не в батареї, а в самій Delta 2 Max. Відклав на потім, а за кілька днів видалась можливість перевірити цю батарею на звичайній Delta 2 - а воно нормально працює, тож проблема саме в Delta 2 Max.
Delta 2 Max має 2 порти для додаткових батарей - не працює жоден з них і поведінка однакова: станція і батарея бачать одне одного, вмикаються/вимикаються, але ділитися енергією не хочуть. При цьому відповідні ключі на BMS станції, які під'єднують потрібний порт, відкриваються, але залишаються закритими ключі в смарт батареї. Обмін по CAN-шині присутній, форма і амплітуда імпульсів нормальні (порівнював з Delta 2, яка нормально працює з додатковою батареєю).
Окрім КАН і сили, на роз'єми також приходить:
- 7 з чимось вольт, які використовуються для формування батареєю сигнала присутності (і з'являється напівпорожня банка на обох дисплеях);
- сигнал від роз'єма передньої панелі станції (дублюється кнопка на морді).
З тим все добре і ниби то проблема у відсутності відповідної команди по CAN.
Прошив плату BMS Delta 2 Max прошивкою з форуму - без результату.
Оновив прошивку станції через офіційну програму для телефона - без результату.
Скинув налаштування станції через ту саму прогу на телефоні - не допомогло.
Що з тим далі робити - я не знаю. Можу під'єднати логічний аналізатор і порівняти обмін по кану на робочій станції та на піддослідній, але і так зрозуміло, що там не приходить якась команда.
Може будуть якісь розумні думки у колективного розуму?
Останнє редагування: