• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB70 та проблеми з охолодженням (не працюють вентилятори від АКБ)

Lagros

Учасник
60 52
Bluetti EB70 принесли в ремонт.
Розібрав. Несправні транзистори DP8974. Замінив на CSD19505KCS.
Перевірив, вмикнув. Все працює. І заряд и живлення від АКБ.
Під'єднав навантаження біля 500 Вт. Працює. Але не вмикаються вентилятори. Ні на заряд, а ні на розряд.
Через деякий час подивився тепловізором - 105 градусів! Халепа! Відключив. Давай перевіряти.
Знайшов на зворотній стороні відірваний транзистор. Я його точно не чіпав. Мабудь заводський брак. Бо до мене станцію ніхто не ремонтував.
Поставив такий, як і два інші G1 (виправте, будь ласка, якщо помилився).
Тепер, при підключенні зарядного пристрою, вентилятори вмикаються. Але при роботі від АКБ вентилятори не працюють.
Спробував відкрутити термодатчики від радіатора і подути феном. Захист станції спрацьовує і 220 на виході відключається з помилкою на індикаторі "SHORT".
Після охолодження термодатчиків станція продовжує працювати. Тобто термодатчики справні і контроллер їх бачить. Але вентилятори не вмикаються.
Може хтось що порадить?

Вкладення

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    458.1 Кб · Перегляди: 40

Porter

Інженер-супервайзер
1,064 1,402
А що вам радити? Вивчайте кола керування вентиляторами.

Lagros

Учасник
60 52
Дякую! Відремонтував.
Кола керування вентиляторами тут ні до чого.

volodimirk

Активний учасник
115 98
Так чего не поделитесь , в чем была проблема..? Лично мне не нужно, но интересно. ;)

Lagros

Учасник
60 52
Все просто.
После восстановления G1, я не нагружал станцию больше чем 300 Вт. При такой нагрузке вентиляторы вообще не включаются. При этом нагрев транзисторов на превышает 75 градусов.
Как только нагрузка превышает 315 Вт, вентиляторы включаются.
И, как уже писал, вентиляторы всегда включаются при зарядке.
К сожалению, описание процесса включения вентиляторов нигде не нашел (наверняка плохо искал). Поэтому и задал здесь вопрос.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock