• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB70 похибка SHORT

monstrofrock

Новий учасник
3 2
Доброго дня. Є станція Bluetti EB70, плата інвертора EB55. Стандартно подали зворотню напругу. Погоріло багато чого. Після заміни горілого, при включенні режиму 220В, на пару секунд з’явлається напруга ,та зникає з помилкою SHORT. Хочу задати пару питань, так як зарядні станції не моя парафія, але треба. По ДШ на EG8010 на 13 pin (feed back по напрузі) має приходити , близько 3В. Бо в мене 1,8В. По даташиту там має бути не меньш як 2,75. резистори які формують R97, 99, 106 в номіналах. Чого йому, собаці треба ? Друге питання - номінал EC1 - принесли вже без нього, поставив 47х450В, але х.з. Та маркування U10 - затерто в хлам. Ще таке. На індикаторі світиться 50Hz, я розумію, що його ніхто не міряв, та це просто ліхтарик. Але осцил каже 60Hz. До того ж 18 нога EG8010 висить в 1, що і є 60HZ. Коротити на землю ?

akoste13

Учасник Platinum
295 440
Герцовка перемикається зажиманням клавіш, але як пише 50 той повинно 50 давати, десь щось підпалило. Банка там 47/450v, u10 2904d

akoste13

Учасник Platinum
295 440
Ап - 2904 не точно, в мене вже міняна, і здається там щось типу 293/393 стоїть з заводу

monstrofrock

Новий учасник
3 2
Останні цифри у мене точно 04. Так що, скоріш за все вона. Міняти буду на 358, вони аналоги. 293/393 там теж стоїть, міняв на всяк випадок. Сьогодні на всяк випадок міняв вихідні конденсатори - пох 1.8В фідбек. Осцилограмма на ньому як по даташиту. Лапу EG8010 підіймав, думав садить - ні, все також 1,8В

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Доброго дня, маю таку саму картину як у автора, ніяк не вдається побороти, резистори теж в номіналах. Може хтось з таким стикався (?) , листа Авторові написав, але без відповіді. Цей інвертор вже починає приходити до мене у жахливих снах )))) на 13 pin ЕГшки так само 1,8 вольта при пуске.

Останнє редагування:

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Підкажить будь ласка яки транзистори можна поставити замість Q5 Q6, що стоять між операційникамі, якщо я вірно розумію мабуть спрацьовує токовий захист.

monstrofrock

Новий учасник
3 2
Поки закинув цей ремонт, своєї роботи хватає. Q5/Q6 міняв - не допомогло. Десь в неті натикався на інфу, шо не всі ЕГшки однаково корисні. Треба підбирати. І що на станціях не працюють ЕГшки зняті з синіх плат. Писав автору як відрізнити правільну від неправільної - відповіді нема. Ще мої думки - типова схема ЕГ самодостаточна. Є живлення, та нема короткого - старт. Похибку вибиває центральна плата, вона ж знімає живлення з ЕГ. Мені здається Саме у центральній платі проблема. На платі інвертора є два оптрони, мав міняти не встиг, пробуйте Ви. Я так розумію через них йде комутація між інвертором та центральною платою. Ще одне, в ютубі є хлопець Alex (можу помилятися) він веде канал по ремонту цих станцій, в одному з відео є як стартанути станцію без цент. плати. Там просто - подивіться. В мене як вже казав - руки не доходять. Відпишітся тут по результатам.

Moto_Tema

Новий учасник
16 14
Оптрони замінив. Картина не змінилас нажаль.
Потім "остапа понесло"... підьеднав до розеток лампочку, почав вмикати силу, зампочка короткочасно блимала, потім шорт.... и щось мене лернуло став я клацать вкл/викл розеток..... дивиться як блимае лампочка одночасно з зеленим світлодіодом и на раз 10 вібило в мене всі ключі и високі і низьки )))) надоїло всліпу її ремонтувати.... піду за новими мосфетами та осцилографом.....
Допис оновлено:

Що ви маєте на увазі під центральною платою? Сам інвертор? Чи передню панель?
І якщо інвертор, то ви пропонуєте запустити інвертор, без плати інвертора?…
то він однозначно про плату "мордяки" казав.
Відео про запуск инвертора без передньої панелі знайшов. може кому знадобиться.

Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
923 986
Плата морди не впливає на роботу інвертора, теж так думав раніше, але ні. Скільки цих станцій було, які short видавали самі по собі, працювали через раз і.т.д. - морда завжди була не до чого

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock