• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Bluetti EB3a выключается

крас

Новий учасник
3 0
Добрый день всем.Подскажите в чем причина.Зарядная станция выключается когда у нее больше даже 40%.Ниже уже не показывает.Хотя если подключить к зарядке то заряжается и потом можно пользоваться до момента когда снова разрядится до 42% где-то.Ремонт делать смысла нет?я просто не разбираюсь в этом

santv18

Учасник Platinum
316 499
Акумуляторну батарею потрібно ремонтувати. Можливо доведеться міняти.

tipok

Новий учасник
8 38
Здай в ремонт. Майстер збалансує комірки, деякий час - працюватиме як раніше. Або за додаткові гроші - хай додасть окремий балансир до комірок, тоді проблеми не буде.
Має бути не дорого.

Gurvinok1983

Новий учасник
20 13
Така сама ситуація. Комірки рівні але вимикаєтся при 45% ( ставив на розряд і контролював кожну мультіметррм),навсяк підкинув батарею з іншої станції така сама ситуація.

santv18

Учасник Platinum
316 499
А Ви впевнені, що з іншої станції батарея справна і має номінальну ємність?

Mtv

Майстер
285 440
Така сама ситуація. Комірки рівні але вимикаєтся при 45% ( ставив на розряд і контролював кожну мультіметррм),навсяк підкинув батарею з іншої станції така сама ситуація.
А як буде поводитись інша станція з вашою батареєю?

santv18

Учасник Platinum
316 499
І яку фактичну ємність видає повністю заряджена батарея? Щоб відсотки правильно показували потрібно 1-2 цикли заряд-розряд пройти. Станція собі відкалібрується якщо батарея має номінальну ємність. Я думаю, що вже час міняти банки. Розумію, що не хочеться міняти ні клієнту, бо дорого. Ні майстру, бо трудозатратно.

Gurvinok1983

Новий учасник
20 13
А Ви впевнені, що з іншої станції батарея справна і має номінальну ємність?
Не впевнений, але поведінка цієї станції наштовхує на іньше. Чому ті самі відсотки на яких вона вимикаєтся повністью….. робив повних три цикла заряд розряд,поведінка не змінилась.
Допис оновлено:

А як буде поводитись інша станція з вашою батареєю?
Поки цілої нема, чекають на запчастин. Теж хочу перевірити

skljarik

Інженер
430 729
робив повних три цикла заряд розряд,поведінка не змінилась.
і не зміниться, бо в еб3а нема зв'язку морди та бмс.
морда очікує від батареї одної ємності, а по факту батарея розряджається набагато швидше і бмс відключає вихід.

Gurvinok1983

Новий учасник
20 13
і не зміниться, бо в еб3а нема зв'язку морди та бмс.
морда очікує від батареї одної ємності, а по факту батарея розряджається набагато швидше і бмс відключає вихід.
То я знаю, відкидати той факт що інвертор має якись косяк зарано.Сліпий казав побачимо)))
Допис оновлено:

Зроблю інший інвертор та протестую на ньому обидві батареї з замірами.

skljarik

Інженер
430 729
інвертор там або працює, або не працює взагалі.
до батареї чи морди ніякого відношення.
чіпляєте на акум якусь модельну зарядку в режимі монітора побаночно (або з мультиметром плясати навколо) і дивитесь за напругами по комірках в процесі розряду. Одразу все ясно стане.
Скоріш за все, якась комірка чи дві провалиться по напрузі раніше інших і бмс аварійно відключить вихід, щоб її не вшатати.
Допис оновлено:

Комірки рівні але вимикаєтся при 45%
те, що вони рівні в зарядженому стані - зовсім не значить, що в них однакова ємність. Така вже хімія і нюанси в фосфату. Воно себе поводить більше, як свинець, ніж класичний літій (полімер чи іон). В зарядженому стані там буде все настільки ідеально, що аж знудить (буквально до тисячних вольта).
Розрядіть і поміряйте напруги, здивуєтесь.

Останнє редагування:

dfcz91

Новий учасник
14 6
на платі бмс впаені резистор тобто вона малаб балансувати ту батарею але вони (резистор) на маленький струм тому балансувати буде довго особливо коли вона вже сильно розбалансована тим паче балансир працюе вже коли батарея заряджена я рекомендую підключити її до мережі 220 і залишити заряджатися на 2-3 доби тоді батарея буде сбалансована а взагалі після кожної зарядки залишайте її в розеткі хочаб на 1годину тоді ефект дисбалансу буде мінімальний

santv18

Учасник Platinum
316 499
залишити заряджатися на 2-3 доби тоді батарея буде сбалансована а взагалі після кожної зарядки залишайте її в розеткі хочаб на 1годину тоді ефект дисбалансу буде мінімальний
Ви помиляєтесь. Коли станція бачить, що заряд досяг 100%- інвертор відключає заряд. І поки рівень заряду не впаде хоч на 1% процес зарядки не запуститься. Станція для власних потреб буде споживати енергію від акум. батареї і повільно буде її розряджати, при цьому відсотки не будуть падати. Тому немає сенсу залишати станцію надовго в мережі.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock