• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання BLUETTI AC200MAX цілий пучок проблем

Cpaanb

Новий учасник
10 16
Доброго дня шановні, сабж ломає мозг другу неділю.
Не вмикає AC/DC з екрану, не вмикає блютуз, не робить сброс до заводських налаштувань, не виставляє таймер виключеня єкрану, також пише що заряд 100 відсоків не зважаючи на те що кожна секція 3.3 вольта, не вмикається зарядка, хоча сам аппарат бачить зарядний пристрій, це мені здається через те що вона вважає що в неї 100 і куди її заряджати?
В сусідній темі був хлопець із схожими симптомами може хто стикався з таким або якісь думки з цього приводу є?

Jerry

Administrator
849 2,367
Доброго дня. А що клієнт з цього приводу каже, що сталося?

Ser_ik

Новий учасник
39 62
Доброго дня!!! Були в ремонті такі станції з схожими проблемами. Не було реакції на команди з ввімкнення деяких функцій, працювало тільки меню інформації, але з додатку все працювало і вмикалось. Допомогло оновлення програмного забезпечення на модулі екрану. Прошивка можна отримати звернувшись в службу підтримки , вона з'явиться в додатку після звернення. Або заміною модуля :(.

skljarik

Інженер
429 719
Доброго дня, шановні добродії.
щоб не починати нової теми, запитаю тут.

Є така станція з жорсткою проблемою калібровки батареї.
В ремонті ніколи не була, ніхто туди не лазив.
Досить тривалий час працювала в режимі UPS (штатний блочок зарядки 500Вт - в мережу, вихід станції - до навантаження).
Переміряв комірки - просто ідеально сбалансовані, різниця 1-2мВ. Ємність також достойна - через ватметр витягував по 220 з інвертора 1,8-1,9кВт*г. Тобто, з батарейкою все файно.
Але, я б сюди не писав просто так...
Короче кажучи. Поки станцію не вимикати - все добре працює. Розряджається та заряжається, відсотки адекватно показує, наче все добре. Але, варто її розрядити хочаб трошки (відсотків на 10-20), вимкнути і почекати деякий час (хвилин 5 і більше), щоб вона повністю заснула - починаються дива. Вмикаю - заряд 0. Підключаю зарядку - за короткий час набирає до 100 (батарейка ж на справді майже заряджена, пам'ятаємо?).
Стандартну калібровку робив багато разів (зарядити до відключення зарядки, разрядити до відключення навантаження) - толку ніякого. Поки не вимкнеш - все працює ідеально. Вимкнеш та даш заснути - все, починається бісовня.
Повністю відключав батарею від BMS (плюс та відводи від комірок), витаскував батарейку RTC з плати керування станції - все до лампочки. Результату нема.
Таке враження, що в морди та платки керування своя окрема калібровка (про яку воно забуває при вимкненні та витягує при ввімкненні калібровку з BMS, яка крива, наприклад).
Може, хтось зтикався з таким?

akoste13

Учасник Platinum
296 440
Штук 6 таких було, тільки по другому - вимикаєш, стоїть 5-10 хвилин - вмикаєш там вже з 100% 67-80% залишилось, хоча ємність впорядку. Нічого не знайшов, видав так. Але до 0 не падала жодна

Jerry

Administrator
849 2,367
Всім добра, буду старатися прочитати дамп та найближчим часом завантажу на сервер.
Image

skljarik

Інженер
429 719
Штук 6 таких було, тільки по другому - вимикаєш, стоїть 5-10 хвилин - вмикаєш там вже з 100% 67-80% залишилось, хоча ємність впорядку. Нічого не знайшов, видав так. Але до 0 не падала жодна
В мене така ж поведінка, якщо батарея заряджена повністю. Вимикаєш на деякий час - показує 85. Потім, якщо вмикати-вимикати - все одно 85 чи поруч. Якщо при цьому втикнути зарядку - буквально за хвилину буде 100. І потім вже вмикай-вимикай - буде теж 100. Це на зарядженій.
Та варто трошки розрядити - отримуємо бублик після вимикання.
Моє припущення: БМС вважає, що в батарейки залишилось 10-15% від початкової ємності. Накшталт ноутбучних батарейок, де контролер кожного циклу заміряє залишкову ємність, кількість циклів та прописує собі в пам'ять. А при ввімкненні морда цю інформацію зчитує з БМС.
Тоді це якось обумовлює таку поведінку.

Jerry

Administrator
849 2,367
На BMS платі стоїть мікроконтролер S9KEAZ128AMLH, в мене він захищений.

Image

Вкладення

• S9KEAZ128AMLH.pdf
    835.9 Кб · Перегляди: 22

Jerry

Administrator
849 2,367
Поруч MAX14921, монітор

Вкладення

• MAX14920-MAX14921.pdf
    798.5 Кб · Перегляди: 16

Ser_ik

Новий учасник
39 62
Доброго дня, шановні добродії.
щоб не починати нової теми, запитаю тут.

Є така станція з жорсткою проблемою калібровки батареї.
В ремонті ніколи не була, ніхто туди не лазив.
Досить тривалий час працювала в режимі UPS (штатний блочок зарядки 500Вт - в мережу, вихід станції - до навантаження).
Переміряв комірки - просто ідеально сбалансовані, різниця 1-2мВ. Ємність також достойна - через ватметр витягував по 220 з інвертора 1,8-1,9кВт*г. Тобто, з батарейкою все файно.
Але, я б сюди не писав просто так...
Короче кажучи. Поки станцію не вимикати - все добре працює. Розряджається та заряжається, відсотки адекватно показує, наче все добре. Але, варто її розрядити хочаб трошки (відсотків на 10-20), вимкнути і почекати деякий час (хвилин 5 і більше), щоб вона повністю заснула - починаються дива. Вмикаю - заряд 0. Підключаю зарядку - за короткий час набирає до 100 (батарейка ж на справді майже заряджена, пам'ятаємо?).
Стандартну калібровку робив багато разів (зарядити до відключення зарядки, разрядити до відключення навантаження) - толку ніякого. Поки не вимкнеш - все працює ідеально. Вимкнеш та даш заснути - все, починається бісовня.
Повністю відключав батарею від BMS (плюс та відводи від комірок), витаскував батарейку RTC з плати керування станції - все до лампочки. Результату нема.
Таке враження, що в морди та платки керування своя окрема калібровка (про яку воно забуває при вимкненні та витягує при ввімкненні калібровку з BMS, яка крива, наприклад).
Може, хтось зтикався з таким?
зустрічались і 2000 МАКС і Р з схожою симптоматикою , обновлення не ріщало . Мій колега замінював БМС це домогало . Прошивати не пробував

AndreyG

Новий учасник
4 10
зустрічались і 2000 МАКС і Р з схожою симптоматикою , обновлення не ріщало . Мій колега замінював БМС це домогало . Прошивати не пробував
Доброго дня
Така сама проблема, з не правильними показниками процентів заряду.
Як можна в'язатися з Вашим колегою?

Ser_ik

Новий учасник
39 62
Доброго дня
Така сама проблема, з не правильними показниками процентів заряду.
Як можна в'язатися з Вашим колегою?
якщо станція офіційна то здайте по гарантії на сервіс :) і можливо він сам знайдеться

Jael.Dace

Інженер
411 600
Стоїть така станція з такою ж проблемою (зарядив на 100% - нормально, але варто розрядити на 1-2% і вимкнути, то вона за пару днів спускається до нуля відсотків і відмовляється вмикати інвертор, хоча фактичний заряд є бо повторно заряджається за кілька хвилин і навантаження тримає нормально).
Як я розумію, на цей час рішення, окрім заміни BMS, ще нема?
Я ще не розбирав її - може нема і сенсу? BMSку на промі бачив, але клієнт її за 13к не готовий кпувати (як і я, бо хто зна, коли вона знову заглючить...)

remonter

Новий учасник
18 6
по якому інтерфейсу бмска спілкується з мордою ?
біля коннектора є позначки типу C, D, SCL, SDA ?

Jael.Dace

Інженер
411 600
Як надумаю розібрати, то хочу одразу аналізатором підключитись та глянути, що воно шле. Але то не скоро, а може і клієнт її забере...

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock