• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

AllPowers S2000 Pro. Виключення станції / BMS? Схемотехніка?

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Добра. Прийшла перекопана станція після падіння. БМС мертва - на силовому виході гуляє потенціал, сили нема.
БМСка на ML5238 + проц і рулить силовим каскадом EG27324. З БМСкою розібрався, заводський брак, обрив міжслойного переходу.
Прийшов до висновку, що проблема не пов'язана з падінням. Станція працює, ОКРІМ виключення.
БМСка вмикається окремою лінією на морду. Ще є двопровідна шина комунікації. Вимикається ж іншою окремою лінією, котра НЕ ПІДКЛЮЧЕНА на морду.

У мене станція вмикається кнопкою але кн. Вкл. не підсвічується і станцію неможливо виключити з морди. Постійно включена.
Допоможіть зрозуміти механіз виключення. Виключається процом по шині даних чи у мене відсутній один провід?
Скільки слабострумових дротів іде (має іти) на морду з БМСки? У мене дві пари - включення і лінія даних. Чи має бути третя? куди підключається на морді?
Дякую.

На виключеній БМС по лінії включення присутня напруга, іде напряму на кнопку морди. На лінії виключення - нуль. При включенні, напруга зникає і появляється на лінії Виключення.
Якщо третього кабелю бути не має - то не зрозумілий механізм виключення...
* у мене варіант морди з одним реле.

Реле міняв. Світлодіод кн. Вкл. з землі через резистор іде на порт проца, порт не вибитий явно. Світлодіод і резистор в порядку. Тобто, хоч морда жива і функціонує, проц не засвічує діод кнопки при включенні. Виходить у мене два дефекти і не можу їх об'єднати. Плотрібно порівняти процес Викл/Вкл з робочою станцієєю. Мо хтось має на столі?
В додатку станція бачиться, можливості оновлення ПЗ немає.

Останнє редагування:

akoste13

Учасник Platinum
301 446
На морду з бмс йде 2 дроти, спілкування зелений і білий наче, і вкл/викл по червоно чорному, зазвичай подихає то дрібне реле, але раз ви перевірили - то хз. Третій розьем з заводу не задіяний.
Допис оновлено:

В мене ще був транзистор пробитий, прям біля дротів підключення кнопки вкл, в соп8, точно не пам'ятаю але здається станція з дирявим транзюком в принципі завжди була ввімкнена, нажаль фоток не збереглося

І наскільки пам'ятаю не повинно бути на кнопці на морді живлення з бмс, там ж 49~ вольт, на кнопці 5? Можу помилятись

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Ви про пробитий транзистор на морді чи на БМС?
Пара включення червоний/чорний, що йде на морду, іде на саму кнопку і більше нікуди. Після включення на цій парі напруга зникає. Виходить, є ще якась проблема з БМСкою...
+ додаткова проблема з мордою, оскільки після включення морди проц не засвічує діод кнопки. Дивно...

На БМСці Q4 SO-8 AO4292, саме через нього вмикається перетворювач БМСки, В обвязці три резистори і діод. Він не пробитий, виключена вручну БМС вмикається справно. А от як організоване має бути виключення - не зрозуміло...

Змалював кусок БМСки. Помітив, що після того, як відремонтував і запустив силовий вихід, на кнопці напруга після включення залишається (грубо 45 В.) Але реакції на виключення нема.
В той же час, за допомогою не підключеної на морду SW2 БМСку можна виключити. Дивно...
Також, відкритим є питання не діючого світлодіоду кню ВКЛ на морді. У мене варіанти закінчились :(

Вкладення

• DSC03704.JPG
    DSC03704.JPG
    1.7 Mб · Перегляди: 99
  • DSC03705.JPG
    DSC03705.JPG
    159.8 Кб · Перегляди: 90
Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
285 327
Може кнопка "течє"?

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Ні, не тече.
Сигнал кнопки приходить і присутній на другій нозі ML5238. Після включення, при замиканні кнопки тут теж появляється низький рівень. Але контролер не знімає напругу з виходів C_FET D_FET :(

Rekbr

Майстер
285 327
То або транзистор тоді не вимикається, або на затворі не зникає напруга ( пін 20, як ви домалювали)
Бо як розумію, натискаючи на кнопку, в нас там де потрібно з'являється лог 0, в тому числі починає працювати від цього тичка дс/дс і проц вмикає транзистор "+". При повторному натисканні проц має скинути значення пін 20 у "0".

А може дурню написав.
Но я би якось так думав і шукав би тут "собаку"

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Дякую, Кеп, шо би я без Вас робив? :)
Бо ото і було питання, чому ML5238, не знімає керування з силових транзисторів при низькому на другому піні?

Першопричина поломки була в обриві міжплатного переходу і не було напруги живлення та керування на драйвер EG27324.
Але, як врахувати, що воно і падало і в ньому шпортались, і були проблеми по живленню БМС, то бути може усе, що завгодно...

Rekbr

Майстер
285 327
Кепкуєте?
То на пин 20 виходить не зникає напруга?
Дивно що проц мав би керувати 5238 а не навпаки

Вкладення

• IMG_20240819_204857.jpg
    IMG_20240819_204857.jpg
    9 Mб · Перегляди: 60

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
На 20тому з проца не зникає. Лінію включення до проца не дозвонив (не найшов зв'язку з процом). Лише що на змальованій схемі.
З тим контролером я в перше, тому поняття не маю, як воно має. Лиш нагадаю, що транзисторами воно керує не напряму а через драйвер.
Я думав, що ото ML5238 заглушить силу, то ДС/ДС само ся вспокоїть. Але я хз як має бути. Живої станції в руках нема.
До речі, проц в сабжі китайський CKS32F103

Звідки у вас така картинка? В даташиті її нема.

Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
285 327
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Я даташит не знайшов.
З такою станцію не працював. Так думав мізки потренувати.
Та не знаючи конструкції пристрою, розумію, що тільки відволікаю, чим зможу допомогти.
Допис оновлено:

"В той же час, за допомогою не підключеної на морду SW2 БМСку можна виключити. Дивно..."

Кнопка тактова чи он/оф на морді.
Може станція вмикається, бо бмс вмикається. І бмс завжди повинна працювати. А не вимикається, і світлодіод не горить, бо мк здурів на морді?

Ще раз кажу, я не знаю цієї станція взагалі.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Кумедно, бо я ваших не знаходив а даташит, он покладу тут поряд.

На морді - кнопка тактова. На БМСці - не розпаяні кнопки (див. фото).
Так, станція (морда) вмикається при подачі силового живлення. Станція має вимикатися, це відомо з робочої станції. Тут сумнівів не є.
МК на морді мо і здурів, але весь решту функціонал, режими, відображення - без проблем.

Вкладення

• ML5238 Datasheet.pdf
    877.3 Кб · Перегляди: 15

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Нічого більше знайти не вдається... :( Зробив хід конем - вивів окрему кнопку в потай на заді станції для виключення (та що не розпаяна SW2 на БМСці). Власника влаштувало.

LionK

Новий учасник
31 38
Не знаю чи це ще актуально для ТС, але можливо комусь ще допоможе.
Мав справу з іншими станціями компанії DARANENER (1,5 та 2,0kW). 2kW всередині (BMS/Інвертор) близнюк AllPowers S2000 Pro.
1.5 від 2.0 по вузлах відрізняється тільки трохи меншим інвертором і кількістю банок в акумуляторі.

До чого це я все розповідаю:
Хоч вузли в 1,5 і 2,0 одні і ті самі, але процес вмикання/вимикання відрізняється.
2,0:
1. БМС завжди увімкнена (окрім режима захисту)

1,5:
1. БМС увімкнена коли увімкнені AC або DC виходи + 2 години. Тобто після того як AC та DC вимикають, морда чекає 2 години і вимикає інвертор по шині спілкування. Вмикнути BMS можна або подавши AC на вхід, або кнопкою увімкнення AC вихода, яка одночасно вмикає і BMS (саме через той чорний/червоний, що розпаян на БМС на фото) і Інвертор.

Прийшлося розібратися із цим питанням бо прийшла 2,0, яка вимикалась через 2 години простою і увімкнути її можна було тільки подавши AC на вхід.
Як зясувалося, китайці просто переплутали плати і поставили в 2,0 плату із прошивкою від 1,5.
Питання вмикання станції легко вирішилось додаванням кнопки для увімкнення БМС.

У Вас плата(прошивка) від морди була від іншої моделі станції, тож вона просто не вміла вимикати ту станцію.

PS в моєму випадку це не вирішило всіх питань. бо прошивка від 1,5 неправильно рахувала залишкову ємність акума і станція із акумом 2000Ah відавала всього 2/3 своєї енергії.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Не можу ні підтвердити ні заперечити. Дякую. Лиш пам'ятайте, що тм ще єе відмінності по "PRO" і без "PRO".

stepa007

Новий учасник
2 0
AllPowers S2000 Pro

Усім доброго дня. Хочу розповісти як я вирішив проблему з кулером інвертора 220 вольт. Почав тарабанити і клинити один з двох кулерів, від чого була нестабільна напруга (фото 1), які стоять на платі інвертору 220 вольт. Вирішив заміни і купив два кулера на 4 піна, ампераж трохи менший (фото 2). Роз'єм не підходить, перепаяв. Вмикаю - 220 від аккумов не працює, перекопав усю станцію, тиждень танці з бубнами. Натрапив на пост, де людина пише що станція не вмикає 220, як що показання датчика обертів, хоча б одного, відрізняється від необхідних. Повернув працюючий старий кулер і замкнув перемичкою клеми куди приходить жовтий дріт (датчик обертів), а на новий подав + і - (без датчика і регулятора обертів). Вуаля все запрацювало. Я розумію що це тимчасово, але таких кулерів які стоять на станції немає зовсім і схожих я не знайшов. Може хто знає чим можна замінити кулер (фото 1).

Вкладення

• зображення_viber_2025-10-13_16-24-22-574.jpg
    зображення_viber_2025-10-13_16-24-22-574.jpg
    136.5 Кб · Перегляди: 44
  • зображення_viber_2025-10-13_16-24-22-563.jpg
    зображення_viber_2025-10-13_16-24-22-563.jpg
    195.1 Кб · Перегляди: 44

Porter

Інженер-супервайзер
1,135 1,536
Так гляньте ослом що там по таходатчику іде на станцію. І вже від того танцювати.

stepa007

Новий учасник
2 0
Дякую за пораду, але я з трудом пов'язав осла з осцилографом 😀, ні першого ні другого немає. Кулерів 60х60х25 не багато, а 0,13А немає зовсім. Тому і звернувся до профі.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock